Menu
Forrige artikel

Erindringsudstilling om 1970’erne

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 7185

Med udstillingen vil man vække erindringer fra 1970’erne, som hos mange synes så langt væk. 70’erne er et årti, hvor man søger mod det alternative, anderledes, naturlige, rustikke og hjemmegjorte. Årtiet er ligeledes præget af aktivisme og ønske om at ændre verden, og diskussioner mellem unge, voksne og ældre bølger frem og tilbage i mange hjem. Holdningerne er store og temmelig firkantede. Enten er man for, eller også er man imod stort set alle livets tildragelser.

Udstillingen er udarbejdet af historiker Ove Dahl, og der vil blive vist hundredvis af genstande fra oprøret i 70’erne f.eks. hønsestrik, Maos lille røde, psykedelisk tapet og plakater, malkekrans, ”bollebogen”, indiske veste, Lenin i fuld størrelse, kinesiske bondemalerier, stentøj og keramiklamper, og hæfter med EF-uhyrer m.v. De historiske genstande kan i høj grad hjælpe os til at åbne op for vor nære fortid, da de besidder en evne til at fremkalde erindringer, følelser og drømme, som vi i vores fortravlede tid synes at have glemt.

Generelt lægges der op til, at gæster besøger udstillingen sammen med deres børn/børnebørn, for derved at skabe en dialog på tværs af generationer. For det er en god måde, at få fortalt sin historie videre på.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nat på museet
Verdens ældste indskrift med Odin fundet på Vindelevguld
Elværket i Hillerød