Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 32

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 912

Af Jakob Skibsted Kristensen

I denne uge starter vi med et kig tilbage til 60’erne, og hvordan livet som barn har været, og hvordan det har ændret sig frem til i dag. Torsdag hopper vi noget længere tilbage, her skal det nemlig handle om neandertalerne, der uddøde for mellem 30.000 og 40.000 år siden. Om end dele af dem lever videre gennem os. Fredag står den på et indblik i den berømte forfatter Jussi Adler-Olsens barndom og liv. Som barn af en overlæge i psykiatri, medførte dette en barndom på diverse sindssygehospitaler. Alting afhænger af øjnene der ser beskriver rammen om Jussi Adler-Olsens forfatterskab, og den bagage og arv, som faderen videregav i kraft af viden, rummelighed og medmenneskelighed. Lørdag skal vi kigge nærmere på nogle af antikkens vidundere, både de ægyptiske pyramider og Kongernes dal, som er en gravplads for nogle af de mest betydningsfulde faraoer i historien. Søndag kommer begge afsnit af en serie omkring den tidligere amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt, der sad på posten fra 1933-1945. Serien kigger nærmere både på personen Roosevelt, men også nogle af de svære udenrigspolitiske beslutninger han måtte træffe i løbet af krigen. Mandag bliver vi ved Anden Verdenskrig, idet vi kigger nærmere på nogle af de forfærdelige bombeangreb som prægede krigen. De fleste mennesker har hørt om Hiroshima og Nagasaki, men de var ikke de eneste voldsomme bombeangreb i løbet af krigen. Tirsdag slutter vi af med et blik på redningstjenesten Falck, og hvordan koncernen blev skabt og siden hen har udviklet sig til at være en af de største tjenester inden fra sikring og redning.

   

Rigtig god fornøjelse

 

Onsdag d. 09 august

Danskernes Krønike - Vores børn

12:00 på DR K

Danskerne fortæller historien om deres hverdagsliv fra 60'erne og frem til i dag gennem deres egne optagelser. Når Peter Mygind mindes sin barndom i Charlottenlund, var den præget af Jytte Abildstrøms teaterliv, der lod plads til kreative udfoldelser - også på børnefronten. Hos familien Børsting Petersen i Bjerringbro havde tonen derimod en helt anden lyd. Her skulle børn nok ses, men ikke høres. Og hos familien Ørberg i Aalborg var en børneflok på fem med til at sætte dagsordenen. De tre familier fortæller hver især om deres syn på og oplevelser med børn og børneopdragelse på godt og ondt siden 60'erne og frem til i dag, og om hvordan meget har ændret sig til børnenes fordel.

Torsdag d. 10 august

Neandertalernes dommedag

18:10 på DR K

Neandertalerne er nogle af menneskets nærmeste slægtninge. De uddøde for mellem 30.000-40.000 år siden. Neandertalmennesket er opkaldt efter fundstedet for det første neandertalskelet, dalen Neander Thal ved Düsseldorf i Tyskland. Men hvad blev der af dem? Her møder vi en gruppe eksperter, der søger svar på, hvad der skete med neanertalerne for mange år siden.

Fredag d. 11 august

Jussi - alting afhænger af øjnene der ser

17:55 på DR K

Dokumentarfilm om forfatteren Jussi Adler-Olsen, der beskriver hans opvækst på diverse sindssygehospitaler, hvor faderen var overlæge i psykiatri, bl.a. på Brønderslev Sygehus. Rejsen tilbage til sindssygen beskriver rammen om Jussi Adler-Olsens forfatterskab, og den bagage og arv, som faderen videregav i kraft af viden, rummelighed og medmenneskelighed. Filmen er instrueret af Helle Retbøll Carl.

Lørdag d. 12 august

Antikkens vidundere

09:35 på DR K

I antikken blev en række fantastiske bygningsværker opført, som har fascineret mennesket gennem hundrede af generationer. Her rejser vi cirka 3000 år tilbage i tiden, da de første sten blev lagt til de berømte pyramider. Vi besøger også Kongernes dal, som er en gravplads for nogle af de mest betydningsfulde faraoer i historien.

Søndag d. 13 august

Præsidenten i kørestol

15:15 på DR K

Dette er historien om den tidligere amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt, der sad på posten fra 1933-1945. Her kommer vi tæt på nogle af de svære udenrigspolitiske beslutninger, som han tog for at lede USA gennem 2. verdenskrig og bidrage til fred på den anden side. På samme tid kæmpede han med sygdommen polio, der tvang ham til at sidde i kørestol.

Mandag d. 14 august

Luftkrig fra Frankrig til Hiroshima

18:10 på DR K

Den 6. august 1945 blev den første atombombe kastet over Hiroshima fra B29 bombemaskinen Enola Gay med piloten Paul Tibbets ved roret. Det betød afslutningen af 2. Verdenskrig. Men historien var begyndt tre år tidligere, da den samme pilot 17. august 1942 førte an i den første bombemission i dagslys fra stor højde over Rouen i Frankrig.

Tirsdag d. 15 august

Fra baggård til big business - Rovfuglen Falck

13:00 på DR K

Efter Christiansborg brand i 1884 fik den unge Sophus Falck en vision om at redde menneskeliv og brændende bygninger. En vision, der blev til redningstjenesten Falck. I dag en koncern med 135.000 ansatte og godt på vej til verdensherredømmet på sikringsmarkedet. Her fortælles historien om en viljestærk iværksætter, der begyndte beskedent i en baggård, men endte som en verdensomspændende milliardforretning. Kerstin Freiesleben og Klaus Birch.

 

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 49
TV-tips uge 01, 2018
TV-tips uge 47