TV-tips uge 33
Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 33

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 758

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se den nye dokumentarserie der kører på DRK ”Kampen om Det Hvide Hus”. Dette afsnit omhandler George Bush, der stillede op imod Dukakis. Serien bliver fortalt af skuespilleren Kevin Spacey, hvis rolle i House of Cards gør ham til en oplagt kandidat til at være speaker i serien. Han levere en af de bedst værtsroller siden Lars Michelsen i Danmarks Historien. Torsdag kan man se det sidste afsnit af serien ”Neandertalernes dommedag”. Serien fortæller os historien om vores slægtsbekendte menneskelignende skikkelser, den omhandler både deres storhed og deres fald. Fredag starter vi weekenden af med at se serien ”kongeriget Norden”. Serien beskæftiger sig hovedsageligt med kongefamilierne, der var med til at bringe Skandinaven ud af Vikingetiden og ind i middelalderen. Lørdag kan man se det sidste afsnit af serien ”Antikkens vidundere”. I dette afsnit kan man få historien om et fantastisk palads i byen Knossos. Turen går også forbi det kendte Parthenon-tempel, der blev opført til ære for Athena, Athens skytsgudinde. Søndag kan man se dokumentarserien ”Kendte dansker” Vi har før anmeldt serien før, men dette er vidst første gang vi har anmeldt den hvor en kendt dansk kvinde har været hovedperson, politikeren og ministeren Bodil Koch. Som ung teologistuderende var hun håbløst forelsket i sin lærer. Hun giftede sig med hans søn, fødte fem børn og var hjemmegående professorfrue før hun i 1930'erne begyndte at deltage i den offentlige debat – usædvanligt for kvinder. Hun var veluddannet og fandt tiden inde til en nyvurdering af familiens rolle i samfundet. Derfor opfordrede hun på foredrag rundt om i landet, kvinder til at tage del i samfundslivet og til at komme ud af husmoderrollen. Mandag starter vi ugen ud med at tage på en rejse sammen med Michael Scott rundt i ”Oldtidens Grækenland”. Dette er seriens første afsnit der viser hvordan at skuespil og legende i Athen, er skaber nogle af vores første skriftlige kilder. Oldtidens Grækenland, var med til at give os den første forståelse af os selv, samt skabte nogle af de elementer som er fundamentet i det moderne demokrati. Tirsdag vender vi blikket imod noget mere hjemligt igennem serien ”Fra baggård til big business”. B&O kender alle dansker, ja faktisk kender alle det meste af verden firmaet i dag. Men det har ikke altid forholdt sig sådan, dette er historien om hvordan en lille forretning med en uheldig start blev til en kæmpe koncern.

-          Rigtig god fornøjelse

Kampen om Det Hvide Hus: George Bush vs. Dukakis

Kl. 14:15 til 14:55 (0t 40m). Onsdag på DRK

Vejen til det ovale kontor er lang og til tider beskidt. Skuespilleren Kevin Spacey fortæller om nogle af de mest opsigtsvækkende og dramatiske valgkampe i amerikansk historie. George Bush er vicepræsident for Ronald Reagan, før han selv stiller op som præsidentkandidat i 1988. Det lykkes George Bush at ryste Iran-contra-skandalen af sig og rette et ødelæggende angreb mod demokraten Michael Dukakis' kampagne.


Neandertalernes dommedag (2:2)

Kl. 18:05 til 18:55 (0t 50m). Torsdag på DRK

Neandertalerne er nogle af menneskets nærmeste slægtninge. De uddøde for mellem 30.000-40.000 år siden. Neandertalmennesket er opkaldt efter fundstedet af det første neandertalskelet, dalen Neander Thal ved Düsseldorf i Tyskland. Men hvad blev der af dem? Her tager en gruppe forskere et kig på, om udryddelsen af neandertalere havde noget at gøre med udbruddet fra en supervulkan. Hvis ja, kan det så finde sted igen og forekomme for os mennesker?


Kongeriget Norden - den unge generation

Kl. 18:00 til 19:00 (1t 00m). Fredag på DRK

De er unge og smukke men bortset fra det, så ligner de næsten almindelige mennesker.
Men det er de ikke. De er arvinger til tronen i Danmark, Norge og Sverige, og deres dilemma er næsten
uløseligt: De unge prinser og prinsesser vil nemlig også leve et almindeligt liv – men hvor almindeligt må det blive? Spørgsmålet drøftes meget i de nordiske lande op til det norske bryllup mellem kronprins Haakons og den "helt almindelige" Mette-Marit.

Antikkens vidundere (3:3)

Kl. 09:30 til 10:20 (0t 50m). Lørdag på DRK

I antikken blev en række fantastiske bygningsværker opført, som har fascineret mennesket gennem hundrede af generationer. Her rejser vi tilbage i tiden til opførelsen af det antikke Grækenlands vidundere. Få historien om et utroligt palads i byen Knossos på Kreta. Yderligere går turen forbi Parthenon-templet, der blev opført til ære for Athena, Athens skytsgudinde.

Store danskere - Bodil Koch

Kl. 14:45 til 15:25 (0t 40m). Søndag på DRK

"Havde du levet i middelalderen var du blevet brændt som en heks, Bodil", sådan sagde hendes mand! Bodil Koch blev kaldt regeringens eneste mandfolk. Selv kaldte hun sig for Socialdemokratiets manegeklovn. Bodil Koch er fortællingen om en kvinde, der forvandler sig fra at være professorfrue, gift med Hal Koch, til at blive en af Danmarks største politiske personligheder i det 20. århundrede. Hun startede den første græsrodsbevægelse i Danmark, der skulle mobilisere kvinder til at engagerer sig i politik. Hun diskuterede moderne kunst med Sovjetunionens minister Krutjov og som cigarrygende og rapkæftet dansk minister kritiserede hun USA's udenrigspolitik under den kolde krig.

Oldtidens Grækenland (1:3)

Kl. 20:00 til 21:00 (1t 00m). Mandag på DRK

Historikeren Michael Scott rejser til Athen for at undersøge dramaets og teatrets vugge i oldtidens Grækenland fra det 6. århundrede f.v.t til det 2. århundrede efter. Skuespillene skulle fra begyndelsen mere end at underholde. De var reaktioner på virkelige begivenheder, der var en drivende kraft i historierne - og de var dybt forbundet med det athenske demokrati. Faktisk er historien om teatret også historien om bystaten Athen.

Fra baggård til big business (2:5)

Kl. 12:35 til 13:15 (1t 40m). Tirsdag på DRK

B&O er i dag kendt over hele verden for sit eksklusive design og sin avancerede teknik. Men der var engang, hvor de lavede radioer, der var så grimme at de blev sammenlignet med en lokumsdør. Først da man begyndte at samarbejde med designere brød de igennem lydmuren med et brag der kunne høres helt til Japan. Her fortælles om, hvordan de to ingeniører Peter Bang og Svend Olufsen i 20'erne gav startskuddet til en dansk verdenssucces.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 32
TV-tips uge 11, 2018
TV-tips uge 47