TV-tips uge 39
Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 39

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 977

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se den tyske dokumentar fra 2015 ”Neandertalernes dommedag”. Neandertalerne var mennesker før os, men som vi til en vis grad levede sammen med, de var større og stærkere end os. Men hvorfor uddøde de, imens vi overlevede? Dokumentaren er i to afsnit, det andet afsnit bliver sendt lige bagefter dette. Torsdag kan man se andet sidste afsnit af portrætdokumentaren ”Walt Disney – fra ikon til varemærke”. Dette er historien om, hvordan Walt Disney gik fra relativ storhed til den gigantiske virksomhed, man kender i dag. Fredag starter vi weekenden af på en kynisk node med dokumentarserien ”Ondskabens ansigter”. Serien vil gå helt tilbage til Førerens barndom, for at kunne finde en forklaring på, hvordan sådan ondskab kunne opstå. Lørdag spiller vi langt lysere toner, med den brillante serie fra DR ”Historien om Danmark”. Dette afsnit omhandler enevælden og oplysningstiden, en tid for Danmark, som var styret af kirken såvel som kongemagten. Men det var også en tid, hvor vi interesseret os for kunst og teater. Søndag bliver vi ved det danske, men træder nogle skridt op af tidslinjen med serien ”Danske mord”. Henrettelser var ikke noget der i senmiddelalder var uhørt, det har i de sidste 900 år været en vigtigt del af retssystemet. Men hvad sker der, når en henrettelse går grueligt galt?  Mandag begynder vi ugen med dokumentarserien ”70’ernes vidundere”. Et af de eneste positive ting, der kom ud af Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig, var en stigende interesse indenfor teknologi, eftersom at stormagterne hele tiden prøvede at udkonkurrer hindanen. Tirsdag kan man se serien ”Hollywoods dollarprinsesser”. For nogle af de store stjerner i 50’ernes Hollywood var karrierens højdepunkt ikke kun at lave store film, der blev set af den amerikanske befolkning. Karrierens højdepunkt var at blive så berømt, at adelen fandt interesse i dig.

Rigtig god fornøjelse

 

Neandertalernes dommedag (1:2)

Kl. 16:10 til 17:00 Onsdag 27/9 på DRK

Neandertalerne er nogle af menneskets nærmeste slægtninge. De uddøde for mellem 30.000-40.000 år siden. Neandertalmennesket er opkaldt efter fundstedet for det første neandertalskelet, dalen Neander Thal ved Düsseldorf i Tyskland. Men hvad blev der af dem? Her møder vi en gruppe eksperter, der søger svar på, hvad der skete med neanertalerne for mange år siden.

Walt Disney - fra ikon til varemærke (3:4)

Kl. 11:30 til 12:25 Torsdag 28/9  på DRK

Portræt af USA's mest legendariske filmskaber, Walt Disney (1901-1966), der havde den sjældne egenskab at kunne forene kunst med kommerciel succes. Bambi fra 1942 blev ikke særligt godt modtaget og bragte firmaet i dyb gæld. Fagforeningerne begyndte igen at røre på sig, men Hollywoodbosserne beslutter at bekæmpe dem, bl.a. ved at vidne for Komiteen for uamerikansk virksomhed. Askepot blev en kæmpesucces i 1950, men Disney var mere interesseret i modeljernbaner og planlægning af forlystelsesparken 'Disneyland'.

Ondskabens ansigter - Adolf Hitler

Kl. 18:10 til 19:00 Fredag 29/9 på DRK

Et kig ind i ondskaben, som den er kommet til udtryk med de mest berygtede diktatorer og despoter ved roret. Den tyske diktator Adolf Hitler (1889-1945) står som billedet på den skindbarlige ondskab. Under hans ledelse myrdede Nazityskland seks millioner jøder og seks millioner russere, polakker, romaer, homoseksuelle, politiske modstandere og mennesker med et mentalt eller fysisk handikap.

Historien om Danmark: Enevælde og oplysningstid

Kl. 20:00 til 21:00 Lørdag 30/9  på DRK

Lars Mikkelsen fortæller om enevældens indførelse i Danmark, der betyder, at én konge bestemmer alt. Det er også fortællingen om den almindelige dansker i 1700-tallet, hvis liv er dybt afhængig af kongens, kirkens og godsejerens regler og luner. Men det er også på denne tid, at danske teater opstår, og oplysningstidens nye tanker om frihed og lighed, skaber bedre forhold for bønderne, og slaverne i de danske kolonier.

Danske mord - Bødlen der huggede forkert

Kl. 11:10 til 11:45 Søndag 1/10 på DRK

En bidende kold november morgen i 1882 er op imod 3000 mennesker samlet for at overvære henrettelsen af rovmorderen Anders Sjællænder. Skarpretteren løfter sin økse. Første hug rammer forkert og hugger skulderen af den dødsdømte. Skriget skærer igennem luften. Skarpretteren løfter igen sin økse. Folk er forfærdede, da det andet hug også rammer ved siden af. Først i tredje hug lykkes det bødlen at skille Anders Sjællænders hoved fra kroppen. Hvem var denne Anders Sjællænder? Hvordan kunne henrettelsen gå galt? Og hvilken betydning fik denne henrettelse for eftertidens straffelovgivning i Danmark?

70’ernes teknologiske vidunder

Kl. 12:35 til 13:20 Mandag2/10  på DRK

1970'erne var et overflødighedshorn af hurtige racerbiler, supersoniske fly, og nye elektroniske gadgets der passede til 'mig-årtiet'. Salget af forbrugerelektronik steg lige så meget, som størrelsen på regnemaskiner faldt. Utallige amerikanske børn lærte at tale og skrive ved hjælp af en lille maskine, og videospillet Pong, tennis spillet, blev en sensation. Mikrobølgeovnen skrumpede fra et næsten to meter højt monstrum til noget, der kunne stå på en bordplade, og Storbritannien og Frankrig gav med opfindelsen af Concorden USA og Sovjet baghjul i luften.

Amerikanske dollarprinsesser

Kl. 20:00 til 20:45 Tirsdag 3/10 på DRK

Hollywoodstjernerne Gloria Swanson, Rita Hayworth og Grace Kelly blev alle tre adelige og rigtige prinsesser ved at gifte sig med aristokrater i Europa. Gloria Swanson med en fransk markis og Rita Hayworth med prins Aly Khan. Begge blev skilt igen efter få års ægteskab og vendte tilbage til filmen, mens Grace Kelly valgte at stoppe karrieren, da hun i 1956 blev gift med fyrst Rainier 3. af Monaco og dermed blev en ægte prinsesse af Monaco.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 05, 2018
TV-tips uge 11, 2018
TV-tips uge 36