TV-tips uge 51
Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 51

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 827

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se dokumentarserien ”Store dansker”. Dette afsnit omhandler Erik Scavenius, der var en af de største leder i samarbejdspolitikken med Nazityskland. Torsdag kan man se dokumentarserien ”Ondskabens ansigt”. Dette afsnit vil omhandle terroristen Osama bin Laden. Det er en serie, vi har omtalt før, dog ikke med Osama bin Laden. Fredag starter vi weekenden af med dokumentaren ”Italien og mafiaen”. Serien tager et dybere blik på mordene på dommerne Falcone og Borsellino på Sicilien i 1992, for at se om mafiaen var involveret. Lørdag er det lille juleaften, derfor tænker vi, at det er passende at man kommer i godt humør med seks afsnit af ”Monty Python”. Dette er en sammensætning af de bedste afsnit fra de morsomme sketchkunstnere. Søndag er det juleaften, så man er nok i familiehjørnet. Hvis man har lyst kan man starte om morgenen med at se det tredje afsnit af ”5 skarpe om julen”. I 5 skarpe om julen får du muligheden for at komme bag om gavepapir og juleræs og blive klogere på, hvad julen handler om som kristen tradition. Mandag starter vi ugen ud med at vende tilbage til videnskaben med serien ” Begyndelsen og enden på universet”. I videnskabsprogram fra BBC fra 2016 kan man sammen med den teoretiske fysiker Jim Al-Khalili tage på en rejse for at undersøge det store spørgsmål: hvordan begyndte universet? Tirsdag kan man teste sin juleviden som man har samlet op i løbet af december med ”Historiequizzen Julespecial 2017”. Adrian Hughes og Historiequizzen byder på en julespecial fra Den Gamle By i Aarhus.

-          Glædelig jul og rigtig god fornøjelse

 

Store danskere - Erik Scavenius

Onsdag den 20. december på DRK Kl. 09:45 til 10:25

Portræt af Erik Scavenius. Danmarks mest forhadte politiker gennem tiderne er Erik Scavenius. Han var politikeren der trykkede hånd med Hitler og udtalte sig beundrende om nazi-tysklands sejre under Anden Verdenskrig.
Alligevel er historikerne i dag ikke i tvivl. Han var en statsmand af internationalt format, der skånede Danmark for krigens rædsler under både Første og Anden Verdenskrig.

Ondskabens ansigter - Osama bin Laden

Torsdag den 21. december på DRK Kl. 18:20 til 19:10

Et kig ind i ondskaben, som den er kommet til udtryk med de mest berygtede diktatorer og despoter ved roret. Osama bin Laden (1957-2011) havde en privilegeret opvækst i en yderst velhavende saudisk familie. Alligevel blev han grundlægger og leder af terrororganisationen al-Qaeda og idol for militante muslimer i resten af verden.

Italien og mafiaen - en blodig pagt

Fredag den 22. december på DRK  Kl. 16:25 til 17:20

Mordene på dommerne Falcone og Borsellino på Sicilien i 1992 er blevet tolket som hævnmord, beordret af lederen af den sicilianske Cosa Nostra,Toto Riina, mod de to mænd, der havde dedikeret deres liv til at komme mafiaen til livs. Men nu tyder meget på, at nogle i den italienske stats hjerte havde en finger med i spillet. Det kunne være historien om de farlige relationer, der har været mellem den italienske stat og mafiaen siden 2. Verdenskrig.

Monty Pythons bedste (1:6)

Lørdag den 23. december på DRK Kl. 12:20 til 13:20

Engelsk sketchserie fra 2006. Fra det skingrende skøre, vanvittige, morsomme og absurde univers i Monty Pythons flyvende cirkus har de fem overlevende medlemmer, her Eric Idle, hver udvalgt deres favoritter.

5 skarpe om julen (3:4)

Søndag den 24. december på DRK Kl. 07:00 til 07:20

I 5 skarpe om julen får du muligheden for at komme bag om gavepapir og juleræs og blive klogere på, hvad julen handler om som kristen tradition. Vi giver dig fem skarpe punkter på 20 minutter, der skærer ind til benet på julens traditioner.

Begyndelsen og enden på universet (1:2)

Mandag den 25. december på DRK Kl. 10:30 til 11:30

Den teoretiske fysiker Jim Al-Khalili fører os tilbage i tiden for at undersøge det store spørgsmål: hvordan begyndte universet? At være i stand til at gøre rede for universets begyndelse regnes for menneskehedens største intellektuelle præstation. Al-Khalili afdækker her mysteriet om videnskabens skabelseshistorie.

Historiequizzen Julespecial 2017

Tirsdag den 26. december på DRK Kl. 19:25 til 19:55

Luften er tyk af gran og klejner, når Adrian Hughes og Historiequizzen byder på en julespecial fra Den Gamle By i Aarhus. Gæt selv med, når quizdeltagerne skal kåre Danmarks ældste julesmåkage og finde ud af, om der i 1969 blev lavet en film, der hed "Julemand på sengekanten". Aftenens deltagere er: Brian Wiborg, Trine Halle, Hanne Fabricius og Kåre Johannessen.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 20, 2018
TV-tips, uge 27, 2018
TV-tips uge 07, 2018