Menu
Forrige artikel

Thuras Dagbog - En stemme fra Bagdad

Kategori: Anmeldelser
Visninger: 699

Af Martha Marie Wagner

Den unge irakiske pige Thura bor i den irakiske hovedstad Bagdad med sine forældre og 2 yngre søstre. Da U.S.A som forventet invaderer Irak d. 20 marts 2003, bliver Thuras familie kastet ud i kaos, og de må overveje mulighederne for at overleve krigen. Thura, som studerer til farmaceut på universitet i Bagdad, bliver tvunget til at opgive studierne, da universitet bliver lukket ned under krigen, herefter følger måneder med bekymringer for klassekammeraterne. Thuras familie følger krigen på meget nært hold, og da den rykker nærmere og nærmere, bliver de nødt til at tage beslutningen, om de skal forblive i deres hus i Bagdad.

I et stykke tid bor familien hos bedstemoderen sammen med moderens søskende og deres familier, men efter et stykke tid flytter de tilbage til deres hus igen. Livet i Bagdad bliver farligere og de amerikanske tropper rykker nærmere byen, så Thuras familie beslutter at flytte ud til en lille landsby i sikkerhed.

I bilen på vej ud til landsbyen oplever Thura for første gang krigen tæt på, udover bomberne de har hørt hver aften og nat, amerikanernes tanks er på vej ind i Bagdad. På landet bliver  Thuras hverdag meget gammeldags, da hun bliver sat til at lave mad og andre ”kvindepligter”, hun har ikke længere noget at sige og hun bliver nødt til at bære slør. Da der er gået et stykke tid, flytter Thuras familie tilbage til huset i byen. Lidt efter lidt ændrer hverdagen sig for familien, og Thuras søstre kan begynde i skole igen, men det er stadig ikke sikkert at bo i Bagdad.

Thuras Dagbog beskriver, hvordan livet er i Bagdad i optakten til - og under  krigen. Man oplever hvordan en ung irakisk pige bliver splittet mellem den ”indgroede” kærlighed til landets diktator og den vestlige verdens oprør imod ham. Da Thura boede noget af sin barndom i England, bærer hendes syn på krigen også meget præg af dette, bogen er derfor ikke helt skildret fra et typisk irakisk synspunkt. Alt i alt en god og spændende bog med mange detaljer som beskriver livet i en storby under en krig.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Arkitektens Værktøjskasse
Soltemplets hemmelighed
Idas nye verden