Fyrstelige måltider
Menu
Forrige artikel

Fyrstelige måltider

Kategori: Bøger
Visninger: 626

 

Tilbud på ”Fyrstelige Måltider”

Red. Inge Adriansen, Britta Andersen, Marie Aaberg Andersen og Bodil Møller Knudsen

220 rigt illustrerede sider

Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum

 

Fyrstelige Måltider handler om de måltider, som er blevet serveret hos de rigeste og mest magtfulde personer og familier gennem tiden. Læseren tages med til både fyrster, grever og kongers bord fra middelalderen og frem til i dag.

Bogen beskriver rangordningen ved måltidet, opdækningen og måltidets forskellige serveringsformer og de mange råvarer, der lå til grund for de raffinerede retter, der blev sat på de rigt dækkede borde.

Råvarerne var dels nogle, de fyrstelige selv fremavlede, som kød, smør, grønsager og frugt, dels dyr, som de havde en særlig ret til at fange, for eksempel ferskvandsfisk og vildt.

I måltiderne indgik der også madvarer, som kun de allerrigeste havde mulighed for at anskaffe, for eksempel olivenolie, mandler og sød konfekt. Ligeledes er frisk frugt i form af citron og appelsiner i mange århundreder blevet tilberedt til retter på et smukt dækket festbord.

Fyrstelige Måltider samler viden om elitens måltider gennem århundreder. Den er skrevet af landets førende eksperter i madhistorie og henvender sig til alle med en interesse i såvel hofkultur som kogekunst.

Normalpris 249 kr. Særpris 198 kr.

Bestil den her: museumsbutikken@gammelestrup.dk og gør opmærksom på, at det er til særprisen gennem historie-online.dk

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Bogtilbud fra Kirsten Lindberg
Bogtilbud fra Kirsten Lindberg