Menu
Forrige artikel

Danefædag 26. januar 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 684

 

Nationalmuseet inviterer amatørarkæologer til danefædag den 26. januar 2019. Arrangementet finder sted i Kongernes Jelling i forbindelse med åbningen af en ny danefæudstilling.

Hvert år indsender metaldetektorførere og andre danskere en masse fund til Nationalmuseet, som bliver erklæret danefæ. Nationalmuseet vil gerne takke de mange amatørarkæologer for deres arbejde, og derfor inviteres de til en dag i danefæets tegn lørdag den 26. januar 2019.

Arrangementet finder sted i forbindelse med åbningen af en ny danefæudstilling ’Skat eller skrot?’, som vises i Harald Blåtands hjemby Jelling. Museumsinspektører, konservatorer og formidlere er i gang med at gøre den nye udstilling klar til åbningen i Kongernes Jelling.
Danefæudstillingen bliver åbnet den 26. januar af Erik Als, der er vicedirektør for museer og slotte på Nationalmuseet. Søndag den 27. januar åbner udstillingen for offentligheden. Der vil komme meget mere information om udstillingen, når åbningsdagen nærmer sig.
Hør eksperter fortælle
Danefædagen byder på flere oplæg. Blandt andet vil museumsinspektører og seniorforskere fra Nationalmuseet fortæller om nogle af de spektakulære fund, som er blevet sagsbehandlet på Nationalmuseet, og Andres S. Dobat, der er lektor ved Aarhus Universitet, vil fortælle om status og fremtidsplaner for den digitale metaldetektor database DIME. Programmet for dagens øvrige oplæg finder du på Nationalmuseets hjemmeside. 

Tilmelding
Deltagelse i danefædagen kræver en adgangsbillet. Tilmeldingen foregår via Nationalmuseets hjemmeside, som åbner for tilmeldinger den 12. december kl. 18.00. Tilmelding her
 
Findere, som har genstande med på årets danefæudstilling, vil modtage en mail eller et brev fra Nationalmuseet med en invitation til udstillingsåbningen og danefædagen den 26. januar.

[Historie-online.dk, den 12. december 2018]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Lyntoget på Dansk Jernbanemuseum
Bornholmske Billeder
Ringkøbing Museum åbner sæsonen