Menu
Forrige artikel

Her blev Danmark født

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 676

 

Lejre Museums succesfulde foredragsrække “Her blev Danmark født!” fortsætter - og nu kan du følge med på live stream. Næste gang handler foredraget om arven fra Jelling, og det finder sted tirsdag den 3. november.

Der er udsolgt til de fysiske pladser til næste foredrag i den meget populære foredragsrække på Lejre Museum, hvor antallet af pladser på forhånd er reduceret for at sikre, at gæsterne kan holde indbyrdes afstand. Men nu live streamer Lejre Museum arrangementet og tilbyder billetter til digital adgang til en reduceret pris.

Museumsinspektør på Lejre Museum Isabella No'omi Fuglø ser frem til at kunne byde museets brugere velkommen online:

"Vi er rigtig glade for at kunne invitere vores brugere indenfor via live stream. På Lejre Museum er det vigtigt for os at udvise samfundssind og overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Derfor glæder det os, at vi på denne måde kan være med til at holde gang i kulturlivet og alt det, der binder os sammen med stærke kulturoplevelser – under sikre forhold", fortæller Isabella No'omi Fuglø.

Den tidlige kongemagt var samlingspunkt

Dermed kan alle få historien hjem i stuen, når arkæolog, ph.d. Mads Dengsø Jessen fremlægger den nyeste viden om palisade, skibssætning og trelleborghuse i Jelling og fortæller, hvordan de kan dateres og fortolkes. Han vil lægge særlig vægt på Jelling som et område den tidlige kongemagt har lagt tid og kræfter i og på Jellings rolle som samlingspunkt i Sydskandinavien - for et rige siden kendt som Danmark. Foredraget vil også inddrage de nordeuropæiske magtforhold, som satte sit præg på monumentets opbygning og påvirkede kongemagtens beslutning om at manifestere sig på netop dette sted i sidste halvdel af 900-tallet.

Fortsat muligt at have publikum til foredraget

Det fysiske arrangement kan fortsat gennemføres trods regeringens seneste restriktioner, da det på lige fod med fx flere koncerter er omfattet af en undtagelse, fordi publikum sidder ned og kigger i samme retning. Der er påbud om mundbind, når man bevæger sig ind og ud af lokalet.

Om foredragsrækken “Her blev Danmark født!”

“Historien om kongeriget Danmark begynder her i Lejre”. Sådan står der, når du træder ind i udstillingen ‘Sagnkongernes Lejre’ på Lejre Museum. Med fund som Danmarks største kongehal og den spektakulære Odin-figur fra vikingetiden har Lejre for alvor meldt sig ind i danmarkshistorien som kongerigets vugge. Men flere steder i Danmark (og tidligere danske besiddelser) byder sig til som ’arnested’ for Danmark.

Med foredragsrækken ‘Her blev Danmark født!’ inviterer Lejre Museum kolleger fra ’konkurrerende’ lokaliteter indenfor og giver dem mulighed for at kaste lys over deres område, unikke fund og historie.

3. november kl. 19.00-21.00
75 kr. + billetgebyr. UDSOLGT
Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre.

Live streaming:

3. november kl. 19.00-21.00
25 kr. + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk
Se med via smartphone, tablet eller computer hjemme fra din egen stue
Du vil modtage en mail en time før arrangementet med link og informationer om, hvad du skal gøre.

[Historie-online.dk, den 28. oktober 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ægtiv påske for hele familien
Vinterferien 2020 på danske museer
Skeletfund på sommerhusgrund