Menu
Forrige artikel

Historie-online i 2017

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1062

Året 2017 var det første, hvor vi kørte med den nye hjemmeside, som blev udviklet af Vestjysk Marketing i Ringkøbing, og den gamle side blev udfaset. Det har været rigtig godt med den nye, meget nemmere, side, og det ser også ud til, at den er blevet godt modtaget. Der er mange, der benytter vore sider, hvad enten det drejer sig om julens eller Mortensaftens traditioner, eller man læser nyheder fra hele landet samt de ugentlige 4-6 boganmeldelser. Brugerne finder os via søgninger (fx på ’juletræ’, ’santa lucia’ osv.), via historie-onlines facebookside og ikke mindst ved hjælp af det ugentlige nyhedsbrev, som mailes til godt 2.100 adresser.

Temasiderne om årets traditioner, livets højtider og artikler om forskellige forhold i historien benyttes flittigt, og vi skulle måske udbygge denne service i det nye år. Men eftersom historie-online stort set er enmandsbetjent, så der er naturligvis også grænser. Hver uge kommer der flere pressemeddelelser især fra museerne rundt omkring i landet, der fortæller om aktiviteter, udstillinger mv. Et udvalg af disse finder vej til vores forside. Foruden TV-tips, som skiftevis Jakob Skibsted Kristensen og Christoffer Quist finder frem for os, så er der hver uge plads til seks nyheder, og vi forsøger at fordele nyhederne, så museer og andre institutioner fra hele landet kommer med.

Bliv endelig ved med at sende pressemeddelelser, for det er som regel ikke muligt, at vi selv søger nyhederne op.

Desuden er der hver uge plads til op til seks boganmeldelser, når der også skal være plads til Bogstakken, som opregner de nye historiske bøger, der er udkommet. Både på de etablerede forlag og publikationer udgivet af forskellige institutioner og foreninger.

Bliv endelig ved med at sende bøger til anmeldelse – eller i hvert fald pressemeddelelser om nye bøger, så vi fortsat kan holde overblikket over de mange historiske udgivelser.

Historie-online har et aktivt og dedikeret anmelderkorps, der som regel leverer hurtige anmeldelser, så man ved at følge historie-onlines bogsektion kan være godt klædt på med hensyn til nye bøger. I den forbindelse er det værd at nævne tre meget flittige anmeldere, Thomas Petersen, Anders Ellegaard og Erik Ingemann Sørensen, som spytter mange – og meget relevante og velskrevne – anmeldelser ud. Tak for det – og også til alle I andre anmeldere.

I øvrigt: Vi kan sagtens bruge flere anmeldere, så hvis du sidder med ønsket om at mene noget om nogle af de nye udgivelser, så meld dig på ppp@pedersholm.dk, fortæl hvem du er, og hvad du mener dig mest kapabel til at bedømme. Og det gør ikke noget, hvis der kommer flere kvinder på listen end nu.

Nu varer det ikke længe, inden den årlige afstemning om Årets historiske bog går i gang. Midt i januar sætter nomineringskomiteen sig sammen og udvælger de fem kandidater, som historie-onlines brugere kan stemme på. Siden til afstemningen kommer formodentlig op i weekenden 13.-14. januar. Det glæder vi os til, og det skal blive spændende at se, om sidste års stemmerekord på 2.889 kan blive overgået.

Tilbage er kun at ønske en god jul og et godt nytår 2018 med historie-online.dk

Med venlig hilsen

Poul Porskær Poulsen, redaktør

 

Pressemeddelelser til ppp@pedersholm.dk

Bøger til anmeldelse til

Historie-online.dk, Poul Porskær Poulsen, Ømkulevej 25, 7100 Vejle

Historie-online.dk, den 19. december 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Hvidstengruppens henrettelse
Inge Adriansen døde den 27. oktober 2017
TV-tips, uge 08, 2019