Menu
Forrige artikel

Naturens Dag på Mosede Fort

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 560

 

På Naturens Dag 9. september kl. 11.00-15.00 holder vi plantestafet på Mosede Fort, hvor både børn og voksne kan gå på jagt efter områdets planter, indsamle og få dem artsbestemt: I samler ind, vi finder ud af, hvilke planter der kan spises, og hvilke der måske har vokset her siden 1. Verdenskrig, hvor Fortet blev etableret. Kom og hjælp os med at blive klogere på, hvilke planter der vokser på skrænterne – og smag på naturens skatkammer!

Børn i dag er kun halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn. Men vores nære natur rummer mange muligheder for både at få rørt kroppen, vakt sanserne og stillet sulten. På Naturens Dag går Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet sammen med lokalforeninger, kommuner, naturvejledere og mange andre om at åbne naturen op for børn og voksne. Naturens Dag er i år d. 9. september, hvor der er naturaktiviteter for hele familien rundt om i landet.

Udover de spændende plantearter på Fortets område kan man både opleve natur og historie i Fortets smukke omgivelser, lige ud til en af Danmarks bedste strande. Man kan kaste sig over de mange andre aktiviteter, som Fortets område byder på: udforsk befæstningsværket, se kanonerne, løb, kravl, leg og plask på strand, græs og skrænter. Fortet er et unikt stykke Danmarkshistorie, og i Kasematten kan du se udstillingen om Danmark under 1. Verdenskrig. Gå på opdagelse i udstillingens mange overraskende historier om, hvordan Danmark for 100 år siden kæmpede for ikke at blive revet med i Den Store Krig. Du kan få en omvisning i udstillingen kl. 14.00 (inkluderet i entrébilletten), og derudover se en gratis teaterforestilling ved teatergruppen Androgyn kl. 15.00.

Se Mosede Forts hjemmeside

Historie-online.dk, den 21. august 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Da gassen lyste København op
Dialoger - ny udstilling
'Beyond icons'