Menu
Forrige artikel

Sommer på Bundsbæk Mølle

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 756

Solen brager ned over den den gamle vandmølle, hjulet drejer og vandet plasker lystigt under dig mens du går over den lille bro. Inde på møllen sidder folk og hygger sig i kaffestuen, smeden, mølleren og bageren viser deres håndværk frem, i laden fortælles rakkerne historie og historien om hedens folk, udenfor er en gruppe børn ved at gøre sig klar til en tidsrejse, for det er sommer på Bundsbæk Mølle!

Vi rejser tilbage i tiden
Rejs med tilbage i tiden og oplev livet som det var i gamle dage. Vi kommer til at have travlt, der skal både laves brænde, vaskes tøj, kartes uld, kærnes smør og meget mere. Og så skal vi ud til de fattige rakkere. For i gamle dage kunne rakkerne hente fattighjælp på Bundsbæk Mølle, så i dag pakker vi en kurv med gode sager til de fattige og går ud med den til dem. - Glæd jer til en sjov og hyggelig oplevelse, hvor vi leger os lige ind i historien! Og bare rolig, mor og far kan sagtens lege med!

Levendegørelse
Hver mandag til torsdag i juli og august arbejdes der med forskellige gamle håndværk ved Bundsbæk Mølle, her kan I møde mølleren og smeden der hellere end gerne vil fortælle om deres hverv. I løbet af sommeren kan I også opleve Ringkøbing-Skjern Museums høsletlaug når de er i gang med sæsonens høslet. Mød dem på egnen ved Bundsbæk Mølle når de går med le mandag til onsdag i uge 27, 28 og 29. I kan også være med, når der er høstdage den 23. og 26. august.

I kan også sætte jer i de hyggelige gamle møllestuer og nyde en kop kaffe og et lækkert stykke kage. Eller se jer om i den lille finde købmandsbutik, hvor I både finder snaps og øl og bløde bamser og søde kort.

På tur i Bundsbæk Naturpark
Torsdag den 12. juli kan I tage med på en hyggelig tur i Bundsbæk Naturpark. Vi starter ved den nyoprensede møllesø og begiver os herefter ind i den flotte naturpark. Vi kigger efter fugle ved den nyoprensede møllesø, og går den smukke vandresti på ca. 3 km rundt i området. Tag gerne en pose med til en lille snapseurt, man ved jo aldrig hvad vi finder på vores vej!

Udstilling om de udstødte rakkere
I laden ved Bundsbæk Mølle kan I blive klogere på rakkernes historie. Rakkerne levede som udstødte og som den nederste del af det danske samfund. Oplev deres historie gennem lyd, film og billeder i udstillingen "Rakkerpak: Æreløse rakkere og udstødte natmandsfolk i Danmark". I kan også opleve den smukke og tankevækkende udstilling "Hedens ansigter", hvor fotografier viser et folk, der ikke længere er.

Historie-online.dk, den 3. juli 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
HistorieLab spørger
Kroppedal Museum udstiller guldring fra jernalderen
Ringkøbing Museum åbner sæsonen