TV-tips uge 09, 2018
Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 09, 2018

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 801

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se det andet afsnit af den britiske dokumentarserie fra 2016 ”Operation guldfeber”. I slutningen af 1800-tallet var op i mod 100.000 mennesker draget imod mulighedernes land USA for at søge lykken som guldgravere. Men ligesom mange andre, der søgte lykken i det nye land, var arbejdet ikke helt så ligetil som først antaget. Torsdag kan man se en ny serie af dokumentarer, som bliver sendt på DRK for øjeblikket ”Fremtidens storby”. Serien undersøger, hvorfor flere og flere folk flytter til moderne storbyer, for det meste er det et spørgsmål om arbejde og uddannelse. Men hvad sker der med storbyerne i takt med, at de får flere indbyggere, hvordan ændrer folk byen? Dette tredje afsnit omhandler Istanbul, og der bliver også sendt et fjerde afsnit lige bagefter, som omhandler Mexico City. Fredag starter vi weekenden med første afsnit af serien ”Historien om Special Air Service”. Special Air Service bedre kendt under forkortelsen SAS er en britisk specialenhed som i dag er det engelske flyvevåbens elitekampenhed. Ligesom mange andre specialstyrker og efterretningstjenester har SAS sin oprindelse under Anden Verdenskrig. SAS så første gang dagens lys under de hårde kampe i Nordafrika, hvor de stod overfor den højt respekterede tyske General Rommel. Lørdag går vi sent seng da DRK sender den britiske dokumentar fra 2016 ”Bruce Springsteen - med egne ord”.  Bruce Springsteen også kendt som The Boss, er en amerikansk musiker og singer/songwriter. Han er bl.a. kendt for sit arbejde med E Street Band samt hans legendariske album ”Born to Run”. Springsteen er også kendt for sit fantastiske forhold til sine fans, som han belønner ved at spille overdrevene lange koncerter. Dette er historien, hvor manden selv fortæller om sin spændende karriere.  Søndag dykker vi ned under vandet sammen med James Cameron i den amerikanske dokumentar ”Legenden om Atlantis”. James Cameron er kendt som en stor Hollywood Blockbuster instruktør, men i 2016 gik han sammen med et team af arkæologer, for at undersøge legenden om den forsvundet civilisation Atlantis.  Mandag begynder vi ugen med første afsnit af dokumentarserien ”Jagten på historien”. Serien giver et gammelt, men frisk pust, til den historiske dokumentargenre. I serien bliver der taget store emner op indenfor det historiske felt, men i stedet for at belyse kanonen, debatter historikerne og giver en glimrende indsigt i, hvorfor vi ikke altid er enige. Dette første afsnit omhandler Borgerkrigen i grænselandet, men næste afsnit bliver sendt lige bagefter. Tirsdag kan man se første afsnit af dokumentarserien ”Reklamer til tiden”. Serien tager et interessant kig på, hvordan vores reklamer har ændret sig igennem tiden. Dette hænger selvfølgelig sammen med, hvordan vores behov af forskellige vare har ændret sig, men selve det æstetiske udtryk af reklamebranchen har også skulle tilpasse sig. Ligeså har andre udefra kommende faktorer også spillet en rolle, såsom politik.

-          Rigtig god fornøjelse.

Operation guldfeber (2:3)

Onsdag 28. febr. på DRK 22:00 – 22:55

I 1890'erne ramte guldfeberen verden, og op mod 100.000 mennesker søgte til Klondike i Yukon i det nordlige Canada i håb om at støde på en guldmine. Kun en ud af tre guldgravere nåede frem i live, færre af dem fandt guld. Historikeren Dan Snow går sammen med polarforskeren Felicity Aston og lægen Kevin Fong i fodsporene på 1800-tallets håbefulde mænd og kvinder. På den anden side af bjergene venter en sejltur på flere hundrede kilometer i en tung og uhåndterbar træbåd.

 

Fremtidens storby - Istanbul (3:6)

Torsdag 1. marts på DRK 11:25 – 11:50

Hver uge flytter mere end en million mennesker fra land til by. Det sker over hele verden. Nogle er drevet af drømme om en bedre fremtid, mens andre blot kæmper for at overleve. De kommer for at søge bedre job, bedre uddannelse, bedre infrastruktur og resurser, kort sagt et bedre liv. Men hvordan skal fremtidens megabyer indrettes, hvis alle disse drømme skal opfyldes?

 

Historien om Special Air Service (1:3)

Fredag 2. marts på DRK 18:10 – 19:10

SAS, Special Air Service, med mottoet 'Den der vover vinder', er en af verdens mest berømte kampenheder. Med adgang til militærarkiverne, usete arkivoptagelser og interview med veteranerne fortælles historien om denne enestående kampgruppe. SAS blev grundlagt i den nordafrikanske ørken i 1941. Under de hårde kampe mod Rommels Afrikakorps, drømte en ung officer, David Stirling, om at grundlægge en lille, men effektiv kampenhed, der kunne operere bag fjendens linjer.

 

Bruce Springsteen - med egne ord

Lørdag 3. marts på DRK 21:55 – 23:05

Den amerikanske rockmusiker, Bruce Springsteen, har solgt 160 millioner album i en karriere, der har strakt sig fra 1960'erne og til nu. I en række åbenhjertige samtaler fortæller han om sit liv og sin karriere.

 

Legenden om Atlantis

Søndag 4. marts på DRK 14:50 – 16:20

Legenden om det forsvundne Atlantis har været diskuteret i flere tusind år. Bl.a. beskrev den græske filosof Platon en mægtig civilisation, der bredte sig fra midten af Atlanterhavet til Europa og dele af Afrika. Men er der noget om snakken? Og hvis Atlantis har eksisteret, er det så muligt i dag at finde spor efter denne forsvundne civilisation? Instruktøren James Cameron har sat sig for sammen med en gruppe af arkæologer, naturvidenskabelige forskere og historikere at søge efter dette tabte rige på havets bund.

 

Jagten på historien (1:8)

Mandag 5. marts på DRK 10:25 – 11:00

Borgerkrigen i grænselandet. Under den slesvigske krig fra 1848-50 begyndte nedturen, så Danmark endte som en ministat i Europa. Hvad skete der? Var treårskrigen et slesvig-holstensk oprør mod den danske stat, som med fuld ret skulle nedkæmpes - eller var det en borgerkrig mellem flere nationaliteter, hvor danskernes rolle dengang ligner serbernes i dag?
Historikerne Uffe Østergaard og Bjørn Svensson kæmper på argumenter om den rette fortolkning.

 

Reklamer til tiden (1:8)

Tirsdag 6. marts på DRK 15:20 – 16:00

- om vores tøj, fra galocher til g-streng. Brystfagre madammer, smækre blondiner og åh så naturlige 70'erpiger. Gamle sjove reklamefilm viser, hvordan moden har forandret sig markant i det tyvende århundrede. I gamle dage skulle tøj hovedsageligt være praktisk og billigt. I dag er tøj en stor del af vores identitet. I gamle dage var vi pakket ind fra top til tå; i dag vrikker vores døtre rundt næsten afklædte. Oplev et hav af sjove modereklamer, bl.a. for 'fint tøj fra Brugsen i 20'erne', for brylcreme i 50'erne og Wrangler i 70'erne.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 20, 2018
TV-tips, uge 40, 2018
TV-tips, uge 36, 2018