TV-tips, uge 12, 2018
Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 12, 2018

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1017

Af Jakob Skibsted Kristensen

Onsdag starter vi med et blik på en lidt anderledes krig end dem, man normalt hører om. For i perioden 1977-1987 er det rigtig gode tider får Billed-Bladet og Se og Hør. Samtidig er de dog også indædte konkurrenter, og journalisterne kæmper hårdt for at slå rivalen. Denne rivalisering kulminerer i løbet af 1977-1987, og det var ikke altid lige kønt. Torsdag kigger vi på den italienske diktator Mussolinis sidste tid. Man ved, at Mussolini mødte sit endeligt i hænderne på vrede partisaner, der lynchede ham og hængte ham op i fødderne i Piazzale Loreto i Milano. Men helt præcist, hvad der førte til dette punkt, er stadig meget uklart. Fredag skal det handle om de danske jøders berømte flugt fra Danmark til Sverige. Den tyske besættelsesmagt havde endelig fået nok og ønskede at deportere de danske jøder, og i denne dokumentarfilm fortæller overlevende om flugten og angsten for at blive fanget. Lørdag får vi et portræt af den verdenskendte dansker og berømte entertainer Victor Borge, der i over 60 år rejste verden rundt med en storslået blanding af klassisk musik og komik. Søndag fortæller Dronning Margrethe om sin grand-grand tante Kejserinde Dagmars dramatiske og tragiske liv. Mor til den sidste Zar af Rusland, mistede Dagmar både sin søn og sine børnebørn efter Den Russiske Revolution. Mandag bliver det lidt nørdet, men for dem der interesserer sig for slotte, herregårde og gammel historie er der en herlig dag i vente. Næsten hele mandag kan man følge britiske Phil Spencer tage på rundrejse i Storbritannien og undersøge og fortælle om landets storslåede slotte og borge. Tirsdag slutter vi af med et afsnit af Historien om Danmark, hvor Lars Mikkelsen kigger nærmere på den danske reformation og renæssance.     

Rigtig god fornøjelse

 

Billed-Bladet vs. Se og Hør (1977-1987)

Onsdag d. 21. april 21:30 på DR K – Episode 5:5

I 1970'erne og 1980'erne er det fede tider på Danmarks to førende sladderblade Billed-Bladet og Se og Hør. De bliver hver uge læst af mere end 1 mio. danskere, og journalisterne kæmper hårdt for at slå konkurrenten: Krigen mellem de to blade kulminerer i perioden 1977-1987. I denne programserie kommer vi ind i hovedet på dem, der skrev og på dem, der blev skrevet om og giver et billede af Danmark, som det så ud i ugebladene. I aftenens program handler det blandt andet om de glade VM-dage i Mexico, Gitte Stallones turbulente liv, om Hilda Heicks sexliv og jagten på personlige tragedier.

 

Mussolinis sidste dage

Torsdag d. 22. april 18:10 på DR K - Fransk dokumentar fra 2016.

Mere end 70 år efter fascismens fald i Italien knytter der sig stadig gåder til Mussolinis sidste timer. Man ved, at han den 29. april 1945 blev fanget af partisaner, lynchet og hængt op i fødderne i Piazzale Loreto i Milano. Men hvem, der dræbte ham, hvorfor og hvordan ved man ikke. Politisk døde han imidlertid allerede, da de allierede gik i land på Sicilien i sommeren 1943. Det blev efterfulgt af to års borgerkrig i det tysk besatte Norditalien, hvor Mussolini blev leder af republikken Salo, der kun var en stat af navn.

 

Jødernes flugt - Vidnernes historie

Fredag d. 23. april 18:05 på DR K

For 73 år siden lykkedes det for over 7000 danske jøder at flygte til Sverige og dermed undgå at blive arresteret af Gestapo og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. I dokumentarfilmen fortæller de overlevende danskere, hvis liv for altid blev forandret, om de dramatiske begivenheder, som fandt sted i det tyskbesatte Danmark i oktober 1943. Filmen beretter om angsten, om de smertelige tab og den uendelige lettelse ved ankomsten til friheden i det neutrale Sverige.

 

Victor Borge: Verdens morsomste mand

Lørdag d. 24. april 17:45 på DR K

I over 60 år rejste han verden rundt med en storslået blanding af klassisk musik og komik. Han blev en verdensberømt dansker. DR fortæller den eventyrlige historie om Victor Borge. Vi kommer bag scenen og bag smilet på den store skandinaviske verdensentertainer, både som kunstner og privatperson.

 

Dronning Margrethe fortæller Kejserinde Dagmars historie

Søndag d. 25. april 16:40 på DR K

Kejserinde Dagmar var en dansk prinsesse, der giftede sig ind i den magtfulde russiske Zar-familie. Under revolutionen flygtede Dagmar hjem til Danmark, hvor hun døde i 1928. Se med når Dronning Margrethe fra Fredensborg Slot fortæller om sin grand-grand tante Kejserinde Dagmars dramatiske og tragiske liv.

 

Britiske slotte: Burghley House

Mandag d. 26. april 11:45 på DR K – Episode (1:6) - Dokumentarserie fra BBC fra 2016.

Ejendomsmægleren Phil Spencer er på rundrejse i Storbritannien, hvor han gør stop ved nogle af landets smukkeste og mest ekstravagante slotte og herregårde og fortæller om både deres landskabelige og historiske betydning. Første stop er Burghley House i Lincolnshire - et prægtigt slot fra 1500-tallet, der er opført i elizabethansk stil.

 

Historien om Danmark: Reformation og renæssance

Tirsdag d. 27. april 09:35 på DR K

Lars Mikkelsen fortæller om Christian den 4., som var konge i renæssancen. Det er en tid, hvor religion og en ny version af kristendommen gennemstrømmer alt og som kirkens nye overhoved er det kongen, der har ansvaret for, at danskerne er fromme kirkegængere. En opgave Christian den 4. forvalter med strenghed og som betyder, at helt almindelige mennesker kan dømmes for trolddom og brændes på bålet. I programmet undersøger et forskerteam også liget af en mere end 300 år gammel biskop.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 17, 2018
TV-tips, uge 24, 2018
TV-tips, uge 10, 2019