Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 15, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 924

 

Ugens flow-tv er præget af, at det er påske, og der er masser af gode film og serier, som man kan bruge tid på, når man ikke er ude at nyde det fine påskevejr. Fx viser DR2 legendariske danske VM-kampe i fuld længde – vi husker SAvend Gehrs: ”Det genialt – det der!” Desuden er der besøg ved Houvig fæstningen, vi skal ind under huden på en karismatisk rockgud, meget aktuelt er der naturligvis også noget om virus og bakterier, den fortsatte serie om USA i farver, de nordiske kongeriger, Randers Handskefabrik og serien ”Skæbner langs grænsen”. Og endelig den fremragende tyske serie ”Vores mødre, vores fædre”, som DR har vist tidligere, men som vist godt kan tåle et gensyn. God fornøjelse!

 

USA i farver - fra landsby til storby

Amerikansk dokumentarserie fra 2019.

DR2, 8. april, kl. 20:10

I begyndelsen af det 20. århundrede legemliggør de amerikanske landsbyer pionerånden, der byggede USA. Småbyerne udvikler deres egne traditioner og overlever typisk på grund af en branche. Men op gennem 1950'erne kan de ikke længere konkurrere med storbyerne - og millioner efterlades i fattigdom og desperation. Gennem sjældne privatoptagelser i farver dykker vi ned i historierne og myterne om de amerikanske landsbyer.

[Se desuden en ny tysk serie "Overløberen" på ARD, se her]

 

VM-minder: 1986 Danmark – Uruguay

DR2, 9. april, kl. 12:00

I påsken sender DR Sporten fem af de største danske slutrundekampe ved VM i fodbold i fuld længde. Vi begynder i 1986, da Danmark under ledelse af træner Sepp Piontek imponerede alle med offensiv og underholdende fodbold i Mexicos tynde luft. Især kampen mod de ellers frygtede sydamerikanere fra Uruguay gjorde, at navne som Laudrup, Elkjær og Arnesen blev kendt verden over.
Kommentator: Svend Gehrs. Præsentation: Andreas Kraul og Henrik Liniger.

 

Bunkertur ved Houvig Fæstningen

DK4, 9. april, kl. 19:00

Med sandet fygende, denne ellers lune efterårsdag, vandrer vi rundt imellem de mange bunkere ved Houvig Fæstningen, lige uden for Søndervig på Vestkysten. Vi hører beretning om det liv, der udspillede sig her for ca. 75 år siden, om hvordan bunkerne i dag giver læ til dyr, og om hvad sandfodring er. Vi besøger Ringkøbing Museum, hvor man har rekonstrueret en bunker som den så ud dengang, den husede soldater under 2. Verdenskrig -" og vi hører om udstillingen –”Flyvere i Natten".

 

Vores mødre, vores fædre (1:3)

Tysk drama-miniserie fra 2013.

DR2, 10. april, kl. 22:10

Berlin, 1941. Fem unge venner tager afsked med løftet om at mødes igen, når krigen er slut. Ingen af dem kan forudse, hvilke rædsler der venter, eller hvordan krigen vil påvirke dem. Brødrene Wilhelm og Friedhelm sendes i krig ved østfronten, hvor også sygeplejersken Charlotte sendes i tjeneste. Hjemme i Berlin drømmer sangerinden Greta om at blive den næste Marlene Dietrich, mens hendes jødiske kæreste Viktor forsøger at overtale sine forældre til at flygte. De to resterende afsnit de to følgende dage.

 

Skæbner langs grænsen (3)

DK4, 11. april, kl. 16:00

Da den nye grænse mellem Danmark og Tyskland blev trukket i 1920 i forbindelse med Genforeningen, blev der vendt op og ned på landmandsfamilien Hansens liv. Den nye grænse delte nemlig familiens ejendom, så en del nu lå i Tyskland, en anden i Danmark, og det gav familien mange besværligheder. Hvordan og hvorledes giver programmet blandt andet indblik i.
Med programserien "Skæbner langs grænsen" på seks programmer markerer dk4 nu 100-året for Genforeningen.
Programmerne er produceret i samarbejde med Patos Film for Flensborg Avis og med støtte fra Kulturministeriets Genforeningspulje.

 

Kongeriget Norden

For Gud og fædreland...

DR2, 12. april, kl. 09:30

Dronning Margrethe, Kong Harald af Norge og svenske Carl Gustav er populære monarker, men vejen til succes har været lang og ikke altid ligetil i et samfund, som dybest set slet ikke behøver konger og dronninger. En arv, der skal løftes - en livsopgave, der bliver sværere for hver generation. Sendt første gang 2001.

 

Randers Handskefabrik

DK4, 13. april, kl. 19:25

For Arne var Randers Handskefabrik forbundet med skæbnen fra fødslen. Hele hans opvækst var centreret om familiens fabrik. Men tiderne skiftede -" og da det lå ikke i kortene, at nogle af Arnes børn ville overtage fabrikken, var det på tide at kigge andre veje.
For Rina var ønsket om at arbejde med de smukke handsker en drøm, der voksede frem via arbejdet med kvalitetsprodukter i modeindustrien i udlandet. Randers Handsker fangede hendes opmærksomhed, og da hun vendte hjem for at stifte familie, blev det med Randers som bosted.
Få historien om "Randers Handskefabrik -" en ny generation" og det unikke møde, der sikrer en store eksportvare på danske hænder mange år endnu.

 

Virus og bakterier: Den usynlige fjende

Amerikansk dokumentar fra 2017

DR2, 13. april, kl. 21:55

Allerede for flere år siden forudså dokumentaren her, at det kun var et spørgsmål om tid, før en virus som Corona-virussen ville lægge verden ned. Med Ebola- influenza- og Zika-epidemierne som udgangspunkt møder vi læger, historikere, patienter og pårørende, der alle har været i nærkontakt med epidemier, og som har været dybt påvirket af det lige siden. Og vi viser, hvad det er, der giver vira og bakterier så gunstige vilkår, at de udvirker en pandemi.

 

Dokumania: Mystify - Rockstjernen og overfaldet der ændrede alt

Britisk musikdokumentar fra 2019.

DR2, 14. april, kl. 21:00

Michael Hutchence var indbegrebet af sex, drugs and rock'n'roll. Forsanger i det australske band INXS og begæret af fans verden over. Men han var også et genert og følsomt menneske, der drømte om at være kendt for andet end sin skønhed. I 1997 blev han fundet død på et hotelværelse i Sydney. Få et intimt indblik i den karismatiske rockguds liv fortalt gennem familie, venner og private optagelser. Og hør om den skæbnesvangre nat i København, der ændrede ham for altid.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 19, 2020
TV-tips, uge 15, 2019
TV-tips, uge 45, 2019