Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 17

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1048

 

Af Christoffer Quist

Onsdag kan vi se hvordan at den danske efterretningstjeneste var påvirket af den kolde krig. I serien ”Historien om Politiets Efterretningstjeneste” følger vi Arne Nielsen, chef for PET, og hans historie hvor han både jonglere med truslen fra Sovjetunionen, presset fra Amerika og den danske regering. Dette er det første afsnit i serien, hvor at andet og tredje afsnit bliver sendt dagene der følger, på samme tidspunkt. Torsdag kan vi se første afsnit af dokumentarserien ”Det splittede Danmark”. I dette første afsnit kan vi se, hvordan at Morgens Glistrup og Erhard Jacobsen sætter en ny politisk dagsorden. Seriens andet afsnit bliver sendt lige bagefter. Fredag starter vi weekenden af med at kunne se den spændende dokumentar ”Klimaet – en gammel historie”. Dokumentarer viser os nogle af de mest ekstreme klimaforandringer som har haft en indflydelse på vores egen historie. Dokumentaren er i to dele og anden del bliver sendt lige bagefter. Lørdag slår vi over på DR3 for at følge med i dyrenes verden, hvor man kan fange første afsnit af dokumentarserien ”Den tasmanske djævleø”. Nogle er måske af samme overbevisningen som min medskribent, at den ´tasmanske djævel’ var uddød, men dette er ikke tilfældet. De er dog ved at dø ud, men der bliver kæmpet hårdt for at rede resten af racen.  De sidste to afsnit af serien bliver sendt lige bagefter. Søndag slår vi tilbage til DRK for at se første og andet afsnit af serien ”præsidenten i kørestol”. Serien omhandler præsident Roosevelt og den hans sygdom, der gjorde, at han måtte overlade præsidentsædet til Truman. Mandag starter vi ugen ud med første afsnit af dokumentarserien ”1800-tallet på vrangen”. Serien belyser en turbulent periode i menneskehedens historie, med på opture og nedture. Tirsdag slår vi over på DR2 for at følge den flotte og spændende dokumentar ”Jagten på KGB-morderen”. Dokumentarfilmen omhandler Alexandr Litvinenko, som på mystisk vis var fundet død på i London.

-          Rigtig god fornøjelse

 

Historien om Politiets Efterretningstjeneste (1:3)

Kl. 12:45 til 13:25 (0t 40m) Onsdag på DRK


Arne Nielsen var chef for politiets efterretningstjeneste i 1960'erne. Det var et af Danmarks mest krævende job - midt i den kolde krig. Men i 1968 fik Arne Nielsen en ordre fra regeringen, som var en bombe under hans arbejde. Han skulle destruere store dele af det hemmelige arkiv, hvor PET registrerede danske statsborgeres politiske virksomhed. For danskerne ville ikke overvåges. Men i dag er der opstået alvorlig mistanke om, at Arne Nielsen gik meget langt for at omgå regeringens ordre.

Det splittede Danmark (1:3)

Kl. 12:45 til 13:25 (0t 40m) Torsdag på DRK

I 1965 modtog den socialdemokratiske regering over 60.000 protestunderskrifter mod Statens Kunstfond. I spidsen for protestbevægelsen stod lagerforvalter Rindal der lagde navn til den nye isme, Rindalismen. Regeringen tog ikke protesterne alvorligt og socialdemokraterne måtte år senere, ved jordskredsvalget i 1973 lide historiens største valgnederlag til Mogens Glistrup og Erhard Jacobsen.

Klimaet - en gammel historie (1:2)

Kl. 17:10 til 18:00 (0t 50m) Fredag på DRK

Hvad har det Romerske Imperiums storhed og fald, Trediveårskrigen og Renæssancen til fælles? Ekstreme vejrforhold! Et nyt blik på menneskets historie og en udforskning af lidet kendte forbindelser mellem Jordens klima og store historiske begivenheder afslører skjulte paralleller, giver overraskende konklusioner og forklarer måske nogle af historiens gåder. Er ekstremt vejr et helt specielt fænomen for det 21. århundrede? Eller har klimaet bestemt menneskehedens skæbne lige siden padderne gik på land - og glemte deres paraplyer!

Den tasmanske djævleø (1:3)

Kl. 10:50 til 11:40 (0t 50m) Lørdag På DR3

Den tasmanske djævel er ikke kun en tegneseriefigur. De små hidsige rovdyr lever på den australske ø Tasmanien, men en farlig kræftsygdom truer med at udrydde racen: 80 procent af alle tasmanske djævle er allerede døde på grund af epidemien. Kom helt tæt på de små djævle og mød de forskere og hjertevarme australiere, der prøver at redde det brølende dyr fra at uddø.

Præsidenten i kørestol (1:2)

Kl. 09:00 til 09:45 (0t 45m) Søndag på DRK

Dette er historien om den tidligere amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt, der sad på posten fra 1933-1945. Her kommer vi tæt på nogle af de svære udenrigspolitiske beslutninger, som han tog for at lede USA gennem 2. verdenskrig og bidrage til fred på den anden side. På samme tid kæmpede han med sygdommen polio, der tvang ham til at sidde i kørestol.

1800 tallet på vrangen (1:8)

Kl. 12:25 til 13:05 (0t 40m) Mandag På DRK

Det handler om provoer, genier, bohemer, revolutionære. Om stor kunst, erotik og armod. Det handler om skabelsen af det moderne Danmark! På den ene side lider nationen det ene nederlag efter det andet og skrumper voldsomt ind. På den anden side er det en enestående blomstringstid indenfor kunst, åndsliv og videnskab. Vi viser alle facetterne og vender vrangen ud på 1800 tallet. Hovedpersonerne i de otte programmer er blandt andre N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og George Brandes.

 

Dokumania: Jagten på KGB-morderne

Kl. 20:45 til 22:30 (1t 22m) Tirsdag på DR2

Dyk med ned i mysteriet om den tidligere russiske KGB-agent Alexandr Litvinenko, som døde tilbage i 2006 i London af en forgiftning med det radioaktive stof polonium. Forgiftningen fandt sted to uger efter, at Litvinenko havde rettet kritik mod det russiske styre.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 49
TV-tips, uge 12, 2018
TV-tips uge 10