Menu
Forrige artikel

TV-Tips uge 19

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 991

 

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se dokumentarserien ”Danmarks hemmelige forsvar”. Serien ser nærmere på hvordan at Danmark havde forberedt sig, i tilfælde af at den kolde krig blev til virkelighed. Der var klare procedurer for både embedsmænd og den civilbefolkning. Det sidste og afsluttende afsnit af serien bliver sendt dagen efter på samme tidspunkt. Torsdag kan man se det sidste afsnit af serien ”Folkelig opstand”. Serien undersøger hvad der sker når en befolkning gør oprør, f.eks. den franske revolution. Dette konkluderende afsnit, ser på hvad der typisk sker efter en folkelig opstand. Fredag kan man se den amerikansk dokumentar/drama-serie fra 2015 ”Mordet på Jesus”. Serien er i tre afsnit og viser dramatisk hvordan at kong Herodes vil fjerne hans politiske modstander herunder Jesus. Alle tre afsnit bliver sendt lige efter hinanden.  Lørdag kan man slå over på DR3 for at se den amerikansk dokumentar ”De første mennesker”. Ser kigger nærmere på de allerførste mennesker som satte fødderne på det amerikanske kontinent. Dokumentaren har også en efterfølger der ser nærmere på de første mennesker i Kina, den bliver sendt lige bagefter. Søndag kan man se dokumentaren ”Bombningen af den Franskeskole”. Da anden verdenskrig er ved a lappe imod ende, iværksætter de allierede en bombeaktion for at befri fangede oprører i København. Ved en fejltagelse rammer bomberne den Franskeskole og dræber uskyldige. I dokumentaren får vi beretninger fra øjenvidner, som belyser disse tragiske hændelser. Mandag stater vi ugen ud med serien ”Ubekvemt sandheder i det tredje rige”. Dette afsnit omhandler en lægejournal man fandt i USA som omhandlede Hitlers helbred. Udover mange forskellige sygdomme, store som små, stiller journalen spørgsmål om Hitlers læge, Morell, bevidst forsøgte at slå Føreren ihjel. Tirsdag kan man se serien ”verdensbrændpunkter”. Dette afsnit er i Tyskland nærmere bestemt 1977 hvor Hanns Martin Schleyer bortført af terrorgruppen Rote Arme Fraktion. Igennem danskerne øjne kunne det ikke komme på et være tidspunkt, hvor man prøver at gøre op med det gamle tyske ry.

-          Rigtig god fornøjelse

 

Danmarks hemmelige forsvar (3:4)

Kl. 16:00 til 16:40 (0t 40m)

Onsdag på DRK

Under den kolde krig regnede de fleste danskere med, at en atomkrig ville føre til total udslettelse, men i det skjulte forberedte myndighederne sig i de mindste detaljer på et liv efter atombomben.
I kældrene under skoler og andre offentlige bygninger havde Civilforsvaret nedpakket nødhospitaler, sandsække, bårer og alt hvad der i øvrigt kunne blive brug for i tilfælde af krig.
Helt frem til 1989 omfattede krigsplanlægningen alt fra rationeringsmærker og nødpenge til atomkirkegårde, krigsøvelser og indretning af underjordiske kommandocentre for ledende embedsmænd i kommuner og amter.Folkelig opstand - afklaring (4:4)

Kl. 18:05 til 19:00 (0t 55m)

Torsdag på DRK

Det folkelige oprør kan føre til opløsning af den ledende forsamling som i Frankrig, en voldelig, væbnet indgriben som i Kina, en magtovertagelse, fulgt af en udryddelse af al opposition som i Iran eller et militærkup som i Polen. Disse forskellige udfald, har én ting tilfælles: de gjorde en ende på den folkelige opstand.


Mordet på Jesus (1:3)

Kl. 15:45 til 16:30 (0t 45m)

Fredag på DRK

Da Jesus kommer til verden i Betlehem, har han allerede farlige fjender. Kong Herodes tillader ikke rivaler til sin trone, og da en drøm fortæller ham, at et nyfødt barn vil blive en mægtig konge, beordrer han alle drengebørn dræbt. Jesus overlever, men som voksen skaffer hans prædikener ham igen farlige modstandere blandt Israels politiske og religiøse magthavere.


De første mennesker - Amerika

Kl. 09:55 til 10:50 (0t 55m)

Lørdag på DR3

Hvem var egentlig de første mennesker, der satte deres fødder på amerikansk jord? Og hvornår og hvordan kom de til kontinentet? Takket være nye fund og brug af revolutionerende genetiske metoder inden for arkæologien i de sidste årtier har vi fået ny viden om de tidligste mennesker i Amerika. Og opdagelserne afviger noget fra vores oprindelige antagelser.


Bombningen af Den Franske Skole

Kl. 16:40 til 17:35 (0t 55m)

Søndag på DRK

Seks uger før 2. verdenskrig sluttede, blev Den Franske Skole i København og det nærliggende kvarter ved en tragisk fejltagelse sønderbombet, da det engelske luftvåben angreb Shellhuset. Mere end 100 mennesker blev dræbt. Filmen er en dybdegående erindring fra børnene, som overlevede bombningen og samtidig en beretning om hvordan storpolitik på uventet vis kom til at påvirke dem resten af livet. Dokumentaren indeholder unikke optagelser fra de kameraer, som var monteret på de angribende engelske jagerfly.

 

Ubekvemme sandheder i Det 3. Rige - Hitlers helbred

Kl. 17:25 til 18:15 (0t 50m)

Mandag på DRK

Hitlers lægejournal er for nylig fundet i USA og her finder man alt om Førerens helbredsproblemer fra røngtenundersøgelser til medicinforbrug, herunder kokain. Fra 1936 veg Hitlers personlige læge, Theodor Morell, ikke fra hans side, altid villige til at udskrive selv de mest tvivlsomme medikamenter, op til otte forskellige dagligt, herunder én, der indeholdt stryknin! Forsøgte Morell at forgifte sin patient? Og var Hitler egentlig rask nok til at lede sit land?

 

Verdens brændpunkter Tyskland 1977

Kl. 15:00 til 15:40 (0t 40m)

Tirsdag på DRK

I efteråret 1977 bliver formanden for den tyske arbejdsgiverforening Hanns Martin Schleyer bortført af terrorgruppen Rote Arme Fraktion DR's nye korrespondent Svend Erik Tychsen vil gerne gøre op med danskernes gamle fordomme om Tyskland, men han er kommet på det værst tænkelige tidspunkt. For efter Schleyers bortførelse sætter den tyske stat hårdt mod hårdt. Det fører til en omfattende menneskejagt og skrappe antiterrorlove, der indskrænker borgerlige rettigheder.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 47
TV-tips uge 05, 2018
TV-tips uge 21