Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 21

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 863

 

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se en dramaserie omkring anden verdenskrig. I serien følger vi forskellig individerne som gennemgik rædslerne i de tyske kz-lejre. Torsdag kan vi se dokumentaren ”Ægyptens sidste gåde” fra BBC. I dokumentaren får vi et særligt indblik i hvordan mumificeringen faktisk kunne lade sig gøre. Fredag starter vi weekenden af med endnu en BBC dokumentar ”Kinas historie”. Dette er det sidste afsnit af serien hvor vi hvilken effekt landets reformationer havde, samt hvordan det, på godt og ondt, var med til at gøre Kina til en supermagt. Lørdag får vi et portræt af Frits Helmut. Helmut havde mange store rolle i hans skuespiller karriere, ikke mindst samspillet med Ghita Nørby i forestillinger som "Tribadernes nat". Søndag får vi endnu en portræt film denne gang af Astrid Lindgren. Den svenske forfatte kræver vidst ikke nogen introduktion med kendte værker som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og brødrene Løvehjerte. Mandag starter vi ugen ud med at skifte over på national geographic for at kunne se ”Nazi-mega konstruktions”. Man kan mandag fange tre afsnit i streg, som viser nogle af de mest vanvittige store bygnings og forsvarsværker, der blev skabt under Nazi-tyskland.  Tirsdag bliver vi på national geographic for at se dokumentaren ”Secret Service Files Protecting The President”. I dokumentaren kommer vi helt tæt på agenter fra Secret Service Protective Detail FBI, når de fortæller deres personlige historier fra deres tid med at beskytte USA's præsident under begivenheder med høj risiko.

-          Rigtig god fornøjelse

 

Holocaust

Kl. 23:00 til 00:30 (1t 30m)

Onsdag på DRK

Kz-lejrvagten Muller lover i 1941 at hjælpe Inga med at smugle et brev ind til Karl i Buchenwald, men prisen er høj. Josef og Berta genforenes i den jødiske ghetto i Warszawa, hvor de tilslutter sig den spirende jødiske modstandsbevægelse. Rudi og Helene undgår i sidste øjeblik at blive ofre for massakren på tusinder af mænd, kvinder og børn i Babij Jar og finder sammen med en gruppe jødiske partisaner. Erik er steget i graderne, og sammen med Heydrich forsøger han at finde mere effektive måder at eliminere jøderne på.

Ægyptens sidste gåde

Kl. 19:05 til 19:55 (0t 50m)

Torsdag på DR

Hvordan bar de gamle ægyptere sig ad med at stoppe nedbrydningen af det døde legeme og præservere det for evigheden? Den britiske taxichauffør, Alan Billis, har doneret sit legeme til videnskaben, og en gruppe forskere fra Storbritanniens ledende retsmedicinske afdeling har sat sig for at løse mumificeringens mere end 3000 år gamle gåde.

Kinas historie (6:6)

Kl. 20:00 til 21:00 (1t 00m)

Fredag på DRK

Kina er verdens ældste eksisterende stat. Det kæmpestore land huser mere end en milliard mennesker og har i løbet af de sidste 30 år udviklet sig til en økonomisk supermagt, men for at forstå det moderne Kina er man nødt til at kende landets historie. Revolutioner har været mere reglen end undtagelsen i Kina. Mellem 1850 og 1950 rystede tre revolutioner det kinesiske samfund, men ud af dem er nutidens Kina opstået.

Tæt på Helmuth (3:3)

Kl. 10:20 til 11:00 (0t 40m)

Lørdag på DRK

I den sidste af tre udsendelser fortæller Frits Helmuth om de senere års mange store roller på teater og film. Ikke mindst samspillet med Ghita Nørby i forestillinger som "Tribadernes nat" og "Hvem er bange for Virginia Woolf?". Seerne kommer langt omkring og møder mange af vore bedste og mest populære skuespillere, bl.a. i film som "Lille spejl" og "Løgneren". 


Astrid Lindgren - Sorgfugl (1:3)

Kl. 15:25 til 16:25 (1t 00m)

Søndag på DRK

Svenskerne var på Astrid med hende, mens hun for resten af verden var Astrid Lindgren, forfatter til kendte og elskede figurer som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og brødrene Løvehjerte, der uden problemer kunne og kan forstås af ethvert barn over hele jorden. Instruktøren Kristina Lindström skildrer Astrid Lindgrens utrolige liv gennem de talrige interview, som hun gennem sit liv gav til radio og tv, og ved hjælp af masser af aldrig tidligere offentliggjort materiale som dagbøger, brevvekslinger og arkivfilm.


Nazi Megakonstruktioner (1)

Kl. 13:00 til 14:00 (1t 00m)

Mandag på National Geographic

Se historien om det tredje riges forsvarsværk mod de allierede, der strækker sig over tusindvis af kilometer.


Secret Service Files Protection the President (1)

Kl. 16:00 til 17:00 (1t 00m)

Tirsdag på National Geographic

PROTECTING THE PRESIDENT kommer tæt på agenter fra Secret Service Protective Detail FBI, når de fortæller deres personlige historier fra deres tid med at beskytte USA's præsident under begivenheder med høj risiko. Filmen giver et indgående indblik nogle af de gange, hvor det har været tættest på, og fremhæver de udfordringer, der er 24/7 ved at sikre livet for verdens mest magtfulde person. Denne dokumentar tager seerne med bag kulisserne til vigtige begivenheder vedrørende beskyttelse af præsidenten, begivenheder som har formet nutidens internationale beskyttelsesstrategi. Her kan du høre beretninger fra Panama, Marokko, Pakistan og Tbilisi, Georgien. Agenter fra Secret Service og FBI, som har tjent i udlandet gennemgår og besøger internationale lokaliteter som Rabat, Marokko og Tbilisi, Georgien, hvor rettidige aktioner fra agenter forhindrede, at internationale hændelser eskalerede. 'Partisan Pictures' giver et spændende indblik i, hvordan Secret Service beskytter og flytter POTUS sikkert rundt og afslører nye perspektiver fra agenterne selv.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 13
TV-tips uge 12
TV-tips uge 41