Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 23, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 620

 

I denne uges flow-TV afsluttes DRs store genforeningsserie, Grænseland, men vi skal også se en udsendelse på DK4 om Egtvedpigen og på samme kanal er vi på besøg i Knuthenborg Dyrepark. DR2 præsenterer en dramadokumentar om Marie-Antoinette, vi ser på dramatiske skæbner i en lille svensk by og stifter bekendtskab med det nye Ku Klux Klan. På filmfronten er den amerikanske western ”Vi vandt vesten”, naturligvis et must. God fornøjelse!

 

Grænseland - I krig for Tyskland (3:4)

DR2, 3. juni, kl. 20:00

I 1914 bryder helvede løs i Europa. Første Verdenskrig er begyndt. Overalt i Tyskland bliver mændene sendt til fronten. Det gælder også de mænd, der føler sig som danskere, og som nu skal i krig for et land og en sag, de ikke føler er deres.
Mens mændene er i krig, må kvinder som husbestyrerinden Ingeborg kæmpe for at opretholde livet derhjemme i evig frygt for at miste deres elskede ved fronten.

 

Kampen om historien (3:4) Sønderjyder i krig

DR2, 3. juni, kl. 21:00

Adam Holm inviterer til debat om de sønderjyder, der blev tvunget i krig under 1. verdenskrig. Hvorfor kom den danske stat ikke deres landsmænd på den anden side af den daværende grænse til hjælp? Og var den danske forsvarspolitik og delvist privat finansierede humanitære indsats en del af en virkelig snedig plan for at få Sønderjylland tilbage til Danmark?

 

Marie-Antoinettes hemmelige Versailles

Fransk dokudrama fra 2017.

DR2, 4. juni, kl. 14.10

Dronning Marie-Antoinettes (1755-93) havde et lille palads forklædt som et bondehus i haverne omkring kongeslottet i Versailles. Det var et romantisk skjulested, der mindede dronningen om sin ubekymrede barndom i Wien. Efter Den Franske Revolution i 1789 forfaldt huset, men er nu blevet restaureret i al sin pragt og åbnet for offenligheden. Et intimt portræt af en lidt for moderne kvinde fanget i historiens malstrøm.

 

På besøg i Knuthenborg Safaripark

DK4, 5. juni, kl. 08:30

På Lollands nordkyst finder man Knuthenborg Safaripark, der har over 1000 forskellige dyr fordelt på godt 70 forskellige arter. De fleste dyr lever frit på store arealer, der ligner deres naturlige omgivelser så vidt som muligt.
Knuthenborg Safaripark er en af Danmarks mest besøgte turistattraktioner med over 300.000 besøgende om året.

I dette program fortæller chefzoolog Rasmus Nielsen om nogle af Knuthenborg Safariparks spændende dyr, mens adm. direktør og ejer af Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth beskriver, hvordan det har været at overtage Safariparken fra sin far og hvilke overvejelser han gør sig for at opretholde parkens succes.

 

Vi vandt vesten

Amerikansk western fra 1962.

DR2, 6. juni, kl. 17:25

I 1800-tallet begiver en nybyggerfamilie sig af sted mod vest fra staten New York i det østlige USA. I løbet af de næste 50 år bevæger slægten sig stadig længere vestpå over det nordamerikanske kontinent, hvor den bliver del af en række store historiske begivenheder.
Medvirkende: James Stewart, John Wayne, Gregory Peck, Henry Fonda m.fl.
Instruktion: John Ford, Henry Hathaway og George Marshall.

Originaltitel: How the West Was Won

 

Grænseland - Dansk eller Tysk (4:4)

DR1, 7. juni, kl. 20:00

Den 11. november 1918 ringer kirkeklokkerne i hele Europa. Første verdenskrig er slut, og nu opstår den mulighed, som de dansksindede i den nordlige del af Tyskland har ventet på i årevis. Grænsen mellem Danmark og Tyskland kan flyttes, men hvor skal den gå, og hvem skal bestemme det? Politikeren H.P. Hanssen sætter alt ind på at få en grænse, der går nord om storbyen Flensborg. Men han er oppe mod stærke kræfter i både Tyskland og Danmark, der har helt andre planer.

 

Hvad skete der lige her (1:4)

Svensk dokumentarserie.

DR2, 8. juni, kl. 14:20

På overfladen måske en lille by. Men er det ensbetydende med, at der ikke i dens historie kan graves dramatiske skæbner eller vigtige begivenheder frem? Historikerne Bo Eriksson, Anna Maria Forssberg og Lisa Hellman får til opgave at finde ud af, hvad de kan, om byen Habo. Alle får tre dage til at finde hver sin historie, inden de samler byens borgere og afslører, hvad de har fundet frem til.

 

Egtvedpigens verden

DK4, 9. juni, kl. 09:30

Var Egtvedpigen omrejsende gøgler eller skuespiller?
Det er videnskabeligt bevist, at Egtvedpigen ikke var dansk, og at hun har vandret langt omkring. Hvem var hun? Nogle små figurer i Nationalmuseets samling giver måske et svar.

Den nyeste udgave af dk4s serie "Arkæologien Rundt" omhandler Egtvedpigens verden, som de allernyeste forskningsresultater har åbnet endnu en dør på klem for. Det er seniorforsker Karin Margarita Frei fra Nationalmuseet, der gennem sit tværfaglige virke har forenet geologien og arkæologien, og resultaterne har vist sig at være banebrydende.

Dét et menneske spiser og drikker sætter sig spor i tænder, negle og hår, og via strontiumisotopanalyser kan det påvises, hvilke geologiske områder pågældende har befundet sig i. Håret er især interessant. Hovedbundshår vokser ca. 1 cm. pr. måned, og her har Karin Margarita Frei analyseret sig frem til, at Egtvedpigen over en periode på ca. to år har bevæget sig to gange mellem en fjern egn og det område, hvor hun afsluttede sig unge liv i 1370 f. Kr.

Det nye Ku Klux Klan

Amerikansk dokumentar fra 2016.

DR2, 9. juni, kl. 18:20

Når man bor i et land med 50 stater og godt 320 millioner indbyggere, så er det ikke mærkeligt, at diversiteten er stor. Her rejser komikeren Walter Kamau Bell gennem Amerikas forenede stater, hvor han udforsker landets hjørner og dets forskellige nuancer, grupper og subkulturer. Vi starter i Arkansas, hvor han møder en gruppe medlemmer fra den højreekstremistiske organisation Ku Klux Klan, der påstår, at det er værre at blande racer end at slå et andet menneske ihjel.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 28, 2020
TV-tips, uge 34, 2020
TV-tips, uge 45, 2019