Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 25

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 783

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se første afsnit af den britiske rejseserie ”Joanna Lumleys transsibiriske eventyr” fra 2015. I serien tager man sammen med Joanna Lumley på en fantastisk togrejse fra Hongkong over Beijing og Mongoliet og hele den lange tur gennem Sibirien til Moskva. I dette første afsnit begynder vi i Beijing. Torsdag kan man se ”Jeanne d’Arc – Jomfruen fra Orleans”, en britisk dokumentar fra 2015. Sammen med historikeren, Helen Castor, får vi udpenslet historien om Jeanne d'Arc, der som kvinde kæmpede i den franske hær under korstogene, hvilket man som kvinde ikke gjorde i middelalderen. Fredag kan vi se dokumentarserien ”Englands blodigste dynastier”. DRK senere en kavalkade af afsnit lige efter hinanden, hor vi b huset Plantagenets historie vil blive gennemgået. Det var under dette hus at Edvard 2. styrede med jernhånd og knyste det skotske oprør. Lørdag ser vi det sidst og konkluderende afsnit af ”Hvordan vikingerne ændrede verden”. Vikingerne hærgede ikke bare middelalderens verden, men de var også opdagelsesrejsende, købmænd, handlende og meget mere. I sær engelske kilder tegner der sig et billede af vikingerne som et meget blodtørstigt folk, men dette var ikke hele sandheden som vi kaster lys over.  Søndag fortsætter vi en serie som vi anmeldte i sidste uge ”På sporet af dronningerne – 600 års Danmarkshistorie”. Denne søndag, bliver alle afsnit sendt efter hinanden fra kl 11:15 af på DRK. Hvis man kunne lide sidste afsnit vil man også elske resten af serien. Hvis man ikke nåede at fange afsnittet i sidste uge, kan man se det her denne søndag. Mandag starter vi ugen ud med første afsnit af dokumentarserien ”Alexander den Store”. Alexander var søn af Filip 2. og var født til at blive konge af Makedonien. Alexander var set som en af verdens største hærfører og militante geni. Han forsøger at samle et Grækenland, som i antikken bestod af bystater.  Tirsdag kan vi fange det andet afsnit af ”Alexander den Store”. Alexanders ambitioner voksede, hvorefter han ville udvide det makedoniske rige, ved at erobrer den østlige verden.

-          Rigtig god fornøjelse

Joanna Lumleys transsibiriske eventyr (1:3)

Kl. 15:25 til 16:15 (0t 50m). Onsdag den 21.06.17 på DRK

Den charmerende og sjove britiske skuespiller Joanna Lumley er den vidende og nysgerrige guide på en fantastisk togtur fra Hongkong over Beijing og Mongoliet og hele den lange tur gennem Sibirien til Moskva. Joanna Lumley begynder rejsen i barndomsbyen Hongkong, hvor hun fanger bumletoget til Beijing. Her besøger hun bl.a. den kinesiske mur, før hun stiger på den transsibiriske jernbane til Mongoliet.

Jeanne d'Arc - jomfruen fra Orleans

Kl. 18:55 til 19:55 (1t 00m). Torsdag den 22.06.17 på DRK

Britisk dokumentar fra 2015.Historikeren, Helen Castor, opruller historien om Jeanne d'Arc (1412-1431), en kvindelig kriger i en tidsalder, hvor kvinder ikke blev tiltroet at kunne kæmpe endsige føre en hær. Hun blev drevet af sin tro, og er siden sin død blevet et ikon for alle fra venstre til højre, protestanter og katolikker, traditionister og feminister. Men hvem var den unge bondepige, der opnåede det umulige?

Englands blodigste dynasti (2:4)
Kl. 16:50 til 17:35 (0t 45m). Fredag den 23.06.17 på DRK

Et af Europas mest dysfunktionelle dynastier, huset Plantagenets, herskede over England gennem mere end 300 år og skabte grundlaget for både parlament og retssystem. Edvard 2. (1284-1327) kommer på tronen i 1307. Skotland gør oprør, og riget er på randen af kollaps. Edvard har arvet tronen efter sin far, men modsat faderen har han intet gjort for at fortjene hverken sin titel, respekt eller folkets troskab.

Hvordan vikingerne ændrede verden (3:3)

Kl. 08:50 til 09:40 (0t 50m). Lørdag den 24.06.17 på DRK

Som søfarende og købmænd revolutionerede vikingerne handelen og ikke mindst handelsruterne i middelalderen og nåede Amerika 500 år før Columbus. Vikingernes dårlige ry som udelukkende morderiske og plyndrende nordboere bygger på en misforståelse. I stedet tegner kilderne et billede af et tolerant folk med et omfattende handelsnetværk, der strakte sig ned gennem hele Europa, og med lette, manøvredygtige skibe, der ikke havde sin lige gennem 900 år. Som datidens bedste søfolk, modige opdagelsesrejsende og erfarne handelsmænd, har de sat deres præg overalt.

På sporet af dronningerne - 600 års Danmarkshistorie (1:6)

Kl. 11:15 til 11:55 (0t 40m). Søndag den 25.06.17 på DRK

I 40 år har Danmark haft en kvinde som regent. I den anledninger drager Liv Thomsen ud på en rejse i sporet af de danske dronninger. Hun møder seks fascinerende, farverige og vidt forskellige dronninger, som alle har sat deres aftryk på Danmarkshistorien. I første program handler det om Margrethe den 2.s navnesøster, som regerede i middelalderen. Margrethe den 1. var en genial politisk statsmand og strateg, som formåede at samle Danmark, Norge og Sverige i ét rige. Hun levede i en tid, hvor pesten, krige, sørøvere og kriser hærgede landene, men hvor kvinder rent faktisk kunne opnå religiøs, kulturel og politisk magt.


Alexander den Store (1:2)

Kl. 15:55 til 16:40 (0t 45m). Mandag den 26.06.17 på DRK

Alexander den Store (356-323 f.v.t.) regnes for at være en af verdenshistoriens største feltherre og militærstrateg. Han blev født i Makedonien som næstældste søn af Filip 2. af Makedonien og blev oplært af selveste Aristoteles. Allerede som tyveårig efterfulgte han sin far på tronen som Alexander 3. og brugte de første år på at konsolidere det kongerige, hans far efterlod.

Alexander den Store (2:2)

Kl. 15:45 til 16:25 (0t 45m). Tirsdag den 27.06.17 på DRK

Alexander den Store (356-323 f.v.t.) regnes for at være en af verdenshistoriens største feltherre og militærstrateg. I foråret 334 f.v.t. indledte han erobringen af det vældige persiske rige og ledte sin hær gennem Persien, Lilleasien, Syrien og Ægypten til det nordøstlige Indien uden at lide et eneste nederlag. Men Alexander var ikke alene et militært geni. Han evnede også at få de erobrede folkeslag til at hylde ham som befrier fra persisk overherredømme. Med tiden ændrede Alexanders personlighed sig, og han udviklede en mistænksomhed over for sine omgivelser, der bl.a. kom til at gå ud over Aristoteles' nevø.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 21
TV-tips uge 49
TV-tips uge 8