Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 26

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 909

Af Jakob Skibsted Kristensen

 I denne uge begyndervi et blik på flådens historie fortalt af flådens øverstbefalende, nemlig Dronning Margrethe. Torsdag kigges der nærmere på den fascinerende historie om den kendte opdagelsesrejsende Marco, der anses som værende en af de første europæere der fik kontakt med Kina. I nyere tid er flere forskere dog begyndt at betvivle fortællingen om Marco Polos rejse. Programmet forsøger derfor, at komme nærmere sandheden om Marco Polos liv og rejse. Den nylige brand i London, er ikke den eneste tragiske brand der har ramt byen. I 1666 blev London også ramt af en voldsom brand, der tilintetgjorde store dele af byen. Lørdag kommer der flere afsnit af den klassiske fortælling om gøngehøvdingen Svend Gønge der kæmper mod både svenskere og den hadske kvinde Kulsoen. Søndag kommer et afsnit af serien Historien om Danmark der kigger nærmere på den danske stenalder. Mandag skal det handle om et af verdens måske mest kendte antikke vidunder, det berømte amfiteater i Rom, Colosseum. Tirsdag slutter vi af med et portræt af Ove Sprogøe, en af Danmarks mest kendte, og mest flittige, skuespillere.      

Rigtig god fornøjelse

 

Onsdag d. 28 juni

Flådens historie

20:00 på DR K – Episode 1 + næste afsnit efterfølgende.

H.M. Dronningen fortæller Flådehistorie. Troels Kløvedal besøger H.M. Dronning Margrethe ombord på Kongeskibet Dannebrog til en samtale om livet på søen, svenskekrigene og om dansk ekspeditionshistorie. Dronningen fortæller om kongefamiliens og ikke mindst hendes far Kong Frederik IX's glæde ved Dannebrog, samt hendes spændende erindringer fra en barndom omgivet af søfolk. Der bliver desuden tid til en lille privat rundvisning på Dannebrog.

Torsdag d. 29 juni

Marco Polo - mand eller myte?

18:10 på DR K

Den berømte opdagelsesrejsende Marco Polo er kendt for at være den første vesterlænding i Kina og for at bringe spaghettien til Europa! Blandt forskere er man imidlertid kommet i tvivl, om han i det hele taget har eksisteret som andet end en fantasi hos en italiensk romanforfatter, der skulle have forfattet den berømte rejseskildring. Men her forsøger de lærde både i Venedigs gader og bøjet over gamle kinesiske tekster at finde beviser for den store opdagelsesrejsendes eksistens.

Fredag d. 30 juni

London brænder

21:00 på DR K

London, 1666. Den travle bager Thomas Farriner glemmer at slukke sine ovne. En forglemmelse, der får fatale følger. Snart står bageriet i flammer. Thomas' første tanke er at redde sine døtre ud af huset. Men de er langt fra de eneste, der trues af den voldsomme brand. Med foruroligende hast spreder sig ilden fra hus til hus gennem Londons smalle gyder, og snart står store dele af byen i brand.

Lørdag d. 1 juli

Gøngehøvdingen

13:30 på DR K – Episode 5 + næste afsnit efterfølgende.

Svend og Ib når frem til Manfred Fisker, som skal hjælpe dem over isen mod København - men Manheimer er i hælene på dem. Det er Kulsoen også - selv om alle troede, hun var død. Da Manheimer og hans soldater er ude på isen, sker der noget - er det vejrskift, eller er det hekseri? På slottet i København venter kongen utålmodigt på Svend og Ib med de mange penge - mens Julie Parsberg kun venter på Svend, selv om nogen ved hoffet, og Kulsoen, har andre planer for hende.  Søren Rode, Flemming Sørensen, Bent Mejding, Susanne Breuning, Max Hansen, Flemming Enevold, Birgit Thøt, Henrik Koefoed

Søndag d. 2 juli

Historien om Danmark: Stenalder

18:00 på DR K

Én fascinerende historie om tusindvis af år, hvor vores land bliver skabt ud af is og vand, og hvor de første danskere ankommer til vores egn. Det bliver en rejse ind i urtiden og det liv, som urtidsjægerne har levet i skovene og ved havet og helt frem til bondestenalderen. Gennem skeletfund afslører eksperter, hvordan vores forfædre har set ud i stenalderen og hvorfor stenaldermennesket byggede de imponerende jættestuer, som ligger overalt i det danske.

Mandag d. 3 juli

Antikkens vidundere

21:45 på DR K

I antikken blev en række fantastiske bygningsværker opført, som har fascineret mennesket gennem hundrede af generationer. Rejsen starter i Rom, hvor et af verdens mest kendte amfiteatre ligger, nemlig Colosseum.

 

Tirsdag d. 4 juli

Store danskere – Ove Sprogøe

15:25 på DR K

Han er en af de skuespillere, der har været med i flest film og tv-serier og teaterforestillinger - den mest flittige. Men fra starten tegnede det helt håbløst for den unge Ove Sprogøe. Han fik flere afslag på at blive skuespiller og hans fremtoning; en lille mand med en fremstående hage var der ikke mange førsteelsker-roller til. Men alligevel blev han en af tidens største skuespillere.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 17
TV-tips uge 01, 2018
TV-tips uge 30