TV-tips, uge 26, 2018
Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 26, 2018

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 650

Af Jakob Skibsted Kristensen

I denne uge skal vi selvfølgelig også omkring Danmarks historie, men der er også flere gode programmer om det gamle Egypten og lignende. Torsdag kommer vi til det gamle Egypten, hvor vi i første afsnit af denne serie følger englænderen Howard Carters liv, og hvordan det gik til, at han fandt den nu berømte farao Tutankhamons grav. Fredag kigger vi nærmere på gåden om Atlantis, den sagnomspundne by, som den græske filosof Platon beskrev. I årtier har arkæologer søgt efter den, men konsensus er nu mere, at den ikke har eksisteret. Dog har man fundet på den græske ø Santorini en hel by, der var blevet begravet efter et vulkanudbrud for 3.500 år siden… kunne dette være Platons Atlantis? Lørdag kommer der oscarnomineret drama om Dronning Elizabeth, og hendes vej til den engelske trone, med Cate Blanchett i hovedrollen. Søndag vender vi tilbage til Egypten, da vi her skal se nærmere på en af Egyptens store hemmeligheder – nemlig kunsten bag deres mumificering. Hvordan bar de gamle ægyptere sig ad med at stoppe nedbrydningen af det døde legeme og præservere det i årtusinder, for så mange år siden? Mandag følger vi kongehuset i et tidligere år, hvor vi ser Dronning Margrethe have et travlt forår med både fødselsdag, statsministerskifte - og ankomsten af det femte barnebarn. Tirsdag slutter vi af med et kig på biblens historie om Babelstårnet. Det enorme bygningsværk, der var så højt, at det vækkede Guds vrede, som derfor straffede menneskene ved gøre dem fremmede for hinanden ved at give dem hvert deres sprog. En gruppe arkæologer i Irak er mener nu, at de muligvis har fundet svaret på historien, som kan være baseret på et af antikkens glemte vidundere.

 

Rigtig god fornøjelse

 

Ægypten

Torsdag d. 28. juni 18:00 på DR K

Dramadokumentarserie fra BBC fra 2005 – Episode 1:6

Jagten på Tutankhamon - Historien om barnekongen Tutankhamon er i dag uløseligt forbundet med englænderen Howard Carters liv. Carter kom til Ægypten som kunstner og levede af at tegne og male de gamle monumenter, men blev også hurtig en kyndig arkæolog. Da han omkring 1905 fandt en rig mæcen i den engelske lord Carnarvon, gik jagten ind på den ukendte farao Tutankhamons grav. Først da de næsten var ved at give op, lykkedes det Carter at finde, hvad ingen andre havde opnået, nemlig en uberørt faraos grav.

 

Gåden om Atlantis

Fredag d. 29. juni 18:05 på DR K

Amerikansk dokumentar fra 2016.

Det sagnomspundne rige, der forsvandt under havet, hører til en af den antikke verdens største gåder. Platon har godt nok skrevet om Atlantis, men den almindelige mening har været, at det kun var en myte og en legende. Men kunne denne tabte civilisation have været virkelig? I årtier har arkæologer søgt efter vished, men så fandt man på den græske ø Santorini en hel by, der var blevet begravet efter et vulkanudbrud for 3.500 år siden. Kunne det være den forsvundne civilisation?

 

Elizabeth

Lørdag d. 30. juni 20:00 på DR K

Engelsk drama fra 1998.

Elizabeth Tudor lever som nummer et i arvefølgen efter Henrik VIII et risikabelt liv, hvor hun anklages for forræderi og udsættes for mordforsøg, indtil hun som 25-årig kan bestige den engelske trone. Den uerfarne dronning lærer hurtigt at tøjle sin egenrådighed og at vælge sine rådgivere med omhu, men de personlige omkostninger ved magten er endnu større end risikoen for en tidlig død.

 

Ægyptens sidste gåde

Søndag d. 1. juli14:55 på DR K

Dokumentar fra BBC fra 2011.

Hvordan bar de gamle ægyptere sig ad med at stoppe nedbrydningen af det døde legeme og præservere det for evigheden? Den britiske taxichauffør, Alan Billis, har doneret sit legeme til videnskaben, og en gruppe forskere fra Storbritanniens ledende retsmedicinske afdeling har sat sig for at løse mummificeringens mere end 3000 år gamle gåde.

 

Kongehuset indefra

Mandag d. 2. juli 17:15 på DR K

Dokumentarserie – Episode 1:7

DR har haft en særlig adgang til Kongehusets inderside i et år: Dronning Margrethe havde et travlt forår med fødselsdag, statsministerskifte - og ankomsten af det femte barnebarn.

 

Gåden om Babelstårnet

Tirsdag d. 3. juli 19:10 på DR K

Dokumentar fra BBC fra 2017.

Historien om Babelstårnet er en af Biblens mest kendte historier. Men er dette enorme bygningsværk, der var så højt, at det vækkede Guds vrede, som derfor straffede menneskene ved gøre dem fremmede for hinanden ved at give dem hvert deres sprog, noget der faktisk har eksisteret. Kan den bibelske historie være baseret på et af antikkens glemte vidundere? En gruppe arkæologer i Irak er sikre på, at de har svaret!

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 17, 2018
TV-tips, uge 41, 2018
TV-tips, uge 15, 2018