Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 27

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1010

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se dokumentarserien ”Flådens historie”. Troels Kløvedal og H.M. Dronning Margrethe fortæller os om hvordan vores flåde opstod, livet til søs, krig med svenskerne og meget mere. I serien vil vi befinder os ombord på Dannebrog hvor vi også får en specialrundvisning. Det andet afsnit ville komme lige bagefter. Torsdag kan vi se den Dokumentar fra BBC fra 2017 ”Italiens Usynlige byer”. Dette afsnit omhandler Venedig, hvor vi sammen med Michael Scott tager tilbage til byens oprindelse. Det er en historie som starter i den tidlige middelalder, efter at Romerriget faldt, flygtede mange væk fra invasioner af barbarer, her under Hunneren Attila. Fredag starter vi weekenden af med at tage tilbage til antikken, med det første afsnit af serien ”Antikkens vidundere”. Serien starter i Romerriget hvor vi blandt andet får et indblik i opførelsen af Colosseum. Lørdag kan vi se serien ”Danmarks Krønike”. Serien viser os live-optagelser fra to familier i 60’erne hvor de fortæller os om familiekonstellationer og hverdagslivet i 60’erne. Vi bliver og klar over hvor anderledes livet var for bare 50 års siden, hvor skilsmisser var et tabuemne. Søndag slutter vi weekend af med en af mine favoritserier ”1800-tallet på vrangen”. Serien følger Danmark og den tumulten tid som gennemsyrer perioden. På den ene side lider nationen det ene nederlag efter det andet og skrumper voldsomt ind. På den anden side er det en enestående blomstringstid indenfor kunst, åndsliv og videnskab. De fire første afsnit vil blive sendt i rap fra kl. 9:00 af. Mandag starter vi ugen ud med serien ”pyramidens gåder”. Det er et af de store spørgsmål som har optaget historier, arkæologer og ingeniører, hvordan blev pyramiderne bygget?  Tirsdag kan man se dokumentarserien ”dronningen tager imod”.  H.M. Dronningen har som en del af sit embede været ambassadør og har igennem sit arbejde mødt mange spændende personligheder. Hun vil derudover også give os et andet blik på noget af den danske nationshistorie. Heriblandt historien om Christian den Ottende, der først blev konge af Norge, men hurtigt måtte abdicere og siden vente 25 år på den danske trone.  

-          Rigtig god fornøjelse, vi går nu på sommerferie, så der går nogle uger før I hører for os igen.

 

Flådens historie (1:7)

Kl. 18:20 til 18:55 (0t 35m)

Onsdag, den 5. juli på DRK

H.M. Dronningen fortæller Flådehistorie.
Troels Kløvedal besøger H.M. Dronning Margrethe ombord på Kongeskibet Dannebrog til en samtale om livet på søen, svenskekrigene og om dansk ekspeditionshistorie. Dronningen fortæller om kongefamiliens og ikke mindst hendes far Kong Frederik IX's glæde ved Dannebrog, samt hendes spændende erindringer fra en barndom omgivet af søfolk. Der bliver desuden tid til en lille privat rundvisning på Dannebrog.

Italiens usynlige byer - Venedig

Kl. 20:00 til 20:50 (0t 50m)

Torsdag den 6. juli på DRK

Italiens undergrund er så smækfuld med oldtidsminder, at det kan være lige så spændende at se ned, som at se op. Ved hjælp af den nyeste 3D scanning-teknologi forklarer historikeren Michael Scott, hvordan det lykkedes en by bygget på en sump at blive en af middelalderens mest magtfulde - og ikke mindst, hvordan det er lykkedes Venedig at blive stående på sine pæle den dag i dag!


Antikkens vidundere (1:3)

Kl. 19:00 til 19:55 (0t 55m)

Fredag den 7. juli på DRK

I antikken blev en række fantastiske bygningsværker opført, som har fascineret mennesket gennem hundrede af generationer. Rejsen starter i Rom, hvor et af verdens mest kendte amfiteatre ligger, nemlig Colosseum.


Danskernes Krønike - Vores kærlighed

Kl. 08:40 til 09:10 (0t 30m)

Lørdag den 8. juli på DRK

Danskerne fortæller historien om deres hverdagsliv fra 60'erne og frem til i dag- gennem deres egne optagelser.
For Kaya Brüels far, Niels Herskind, fra København var det naturligt at fordele kærlighed og børn på flere forhold. Først da han senere mødte Mette, lød startskuddet til en traditionel kernefamilie, der senere har fungeret som forbillede for Kaya Brüel. Hos familien Holmstrup fra Charlottenlund var der derimod ingen slinger i valsen, da mor fandt den eneste ene i far. De to familier fortæller hver især om deres syn på og oplevelser med kærligheden på godt og ondt siden 1960 og frem til i dag, hvor net-dating vinder stadig større terræn og skilsmisse ikke længere er tabu.


1800 tallet på vrangen (1:8)

Kl. 09:00 til 09:40 (0t 40m)

Søndag den 9. juli på DRK

- Guld, hor og romantik, 1800-1814. Det handler om provoer, genier, bohemer, revolutionære.
Om stor kunst, erotik og armod. Det handler om skabelsen af det moderne Danmark! På den ene side lider nationen det ene nederlag efter det andet og skrumper voldsomt ind. På den anden side er det en enestående blomstringstid indenfor kunst, åndsliv og videnskab. Vi viser alle facetterne og vender vrangen ud på 1800 tallet.  Hovedpersonerne i de otte programmer er blandt andre N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen.


Gåden om pyramiderne

Kl. 20:45 til 21:30 (0t 45m)

Mandag den 10. juli på DRK

Udstyret med en 4.500 år gammel dagbog og en radikal ny tilgang til problemet rejser ingeniøren, Peter James, og arkæologen, Mark Lehner, til Ægypten for at løse et af det gamle Ægyptens største gåder: Hvordan blev pyramiderne bygget?

Dronningen tager imod 

Kl. 16:05 til 16:35 (0t 30m)

Tirsdag den 11. juli på DRK

Dronning Margrethe fortæller i et uformelt møde med Piet van Deurs på Amalienborg om de sidste oldenborgske konger og menneskeskæbnerne bag kongekronerne. Om Frederik den Sjette, der regerede i for landet så hårde tider og om Christian den Ottende, der først blev konge af Norge, men hurtigt måtte abdicere og siden vente 25 år på den danske trone.

 

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 11, 2018
TV-tips uge 48
TV-tips, uge 20, 2018