Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 41, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 913

 

Ugens tips handler om 1980’erne, 68’erne, men vi skal også hilse på Poul Borum, præsident Duterte, Elvis – og besøge Ægypten og regnskoven i Congo. God fornøjelse.

 

Mig og 80'erne (4:4)

"Mode"

DR K, 9. oktober, kl. 21:45

Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner op for deres private fotoalbum fra 80'erne; årtiet hvor de gik fra børn til voksne. Om de var bz'er, yuppie eller fredsaktivist, var det årtiet, hvor de får deres første striber i håret og køber en trøje med en krokodille på.
Moden bliver aldrig den samme igen efter 80'erne. Kun fantasien sætter grænser for hvordan vi klæder os. Ellen Hillingsø: 'Så kunne alle forstadsfruerne ellers få sig en luksuspunk'. Skulderpuder, kraftig make-up og permanentkrøl til mænd bliver hverdag, mens designerne begynder at sælge drømme om succes i en tid, hvor danskerne egentlig befinder sig i en krisetid.

 

Store danskere - Poul Borum

DR K, 10. oktober, kl. 15:25

Poet, punker, beundret og hadet anmelder, redaktør, rektor, mæcen, far-figur, intellektuel af Guds nåde, overgrund og undergrund, original.
Poul Borum spændte vidt, men fælles for det hele var en livslang og livsnødvendig kærlighed til kunsten, ordet især. En kærlighed han så generøst og farverigt brændte for at dele med sin omverden, at han om nogen bærer ansvaret for, at generationer af moderne danske poeter og forfattere, ja kunstnere i det hele taget, fik en stemme, der stadig vibrerer og sætter sig spor for eftertiden.

 

Egypten - den sunkne by

Amerikansk rejseserie fra 2015.

DR2, 11. oktober, kl. 15:00

Den amerikanske tv-journalist Bill Weir besøger mennesker, steder og kulturer, der af forskellige årsager står ved en korsvej. I 1999 lykkedes det den franske undervandsarkæolog at lokalisere den sunkne by, Heraklion, ud for kysten ved Alexandria. Det forbløffende fund har også været en advarsel til de fem millioner mennesker, der bor ved den egyptiske middelhavskyst. Hvis en hel by kunne synke i havet på grund af stigende vandstand, kunne det måske ske igen?

 

Legenden Elvis Presley

Britisk dokumentar fra 2017.

DR K, 12. oktober, kl. 20:00

Portræt af rocklegenden og sangeren Elvis Presley (1935-77), som havde enorm betydning for udviklingen af pop- og rockmusikken. Uden Elvis, ingen Beatles, har ingen ringere end John Lennon udtalt. Elvis voksede op i et fattigt arbejderhjem i Tupelo og Memphis, og det var i den lokale kirke, at han stiftede bekendtskab med gospelmusikken. Efter sin død som 42-årig er han et næsten endnu større fænomen, end da han var i live, som årligt indbringer mere end Michael Jackson, Frank Sinatra og David Bowie - tilsammen!

 

Mig og 68'erne (1:2)

DR K, 13. oktober, kl. 17:25

I 1968 vendte ungdomsoprøret Danmark og verden på hovedet, og de unge forandrede danskernes forhold til sex, musik, stoffer, politik, køn og mode. Spørgsmålet er, hvorfor verdenshistoriens indtil da mest trygge, velbjærgede og sikre generation blev til en hær af seksuelle aktivister, larmende musikere, provokerende kunstnere, langhårede hippier og normsmadrende politiske unge? I to programmer spoler vi tiden tilbage til 1968 og omegn og spørger seks af oprørets deltagere, hvordan de oplevede omvæltningerne og hvordan oprøret påvirkede deres liv dengang.

 

De sidste pygmæer: Den moderne verden truer

Britisk dokumentar fra 2019.

DR2, 14. oktober, kl. 19:55

Under sit ophold hos pygmæ-stammen Mbenjele dybt inde i regnskoven i Republikken Congo, opdager Livia, at myndighederne planlægger en vej gennem pygmæernes landsby. På den ene side giver det stammens medlemmer mulighed for at handle med omverdenen, men hvilken indflydelse vil det få på deres livsstil, hvor børnene er vokset op i en verden uden penge og uden materielle goder? Følg livet blandt en af verdens sidste pygmæ-stammer, hvor den britiske filmskaber Livia Simoka har opholdt sig i fem måneder.

 

Dokumania: Præsidentens blodige narkokrig

Amerikansk doku-thriller fra 2019.

DR2, 15. oktober, kl. 20:45

En skildring af den filippinske præsident Rodrigos Dutertes nådesløse krig mod både pushere og narkomaner i slummen i Manila. Krigen har kostet tusindvis af mennesker livet, og daglige skyderier indgyder frygt i kvarteret. Dokumentaren viser begge sider af konflikten ved at følge familier fra Manila og lederne af politiets dødspatruljer, der stadig jager i slummens gader.

 

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 37, 2020
TV-tips, uge 51, 2019
TV-tips, uge 9, 2020