Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 41, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1940

 

Uge 41s udvalgte flow tv på de forskellige kanaler – men især DR2 – har lidt tematisk over sig. Det er fx noget om film – danske filmkonger under Besættelsen og hvordan den danske Dogme-bølge kom i gang. Af dramaer er et doku-drama om Lyndon B. Johnson – og så må der igen gøres opmærksom på den helt fremragende tyske serie, Babylon. Et andet tema kunne være USA – overfor nævnte dokudrama om LBJ har selskab af en anden berømt/berygtet præsident, nemlig Nixon i Watergate-skandalen, men der er da også en dokumentar om en kidnapning i USA. Og så er der noget om 1. verdenskrig, noget om rigdommene på bunden af havet, noget om en hemmelig by under isen og en oversvømmet by i Romerriget, og endelig et afsnit i serien om skæbner langs den dansk-tyske grænse. God fornøjelse!

 

Watergate-skandalen (1:6)

Amerikansk dokumentarserie fra 2019.

DR2, 7. oktober, kl. 12:45

Løgne, indbrud og hemmelige båndoptagelser. Watergate-skandalen rullede i årene 1972 til 1975 og førte til præsident Nixons afgang. Ved hjælp af nye interviews med nøglepersoner bringes et nyt perspektiv på den komplekse politiske sag. Hvordan håndterede medierne, det politiske system, domstolene og individuelle ledere den mest dybtgående krise i USA's historie?

Del 2 kommer umiddelbart efter, kl. 13,30

Del 3, 9. oktober, kl. 12.40 og del 4 umiddelbart efter, kl. 13,25

Del 5, 13. oktober, kl. 10.30 og del 6 umiddelbart efter, kl. 11.15

 

Historien om Camp Century: Den hemmelige by under isen

Tysk dokumentar fra 2020.

DR2, 7. oktober, kl. 20:05

En tikkende affaldsbombe lurer under Grønlands indlandsis. Dens navn er Camp Century - en hemmelig amerikansk militærbase anlagt i 1959. Da basen lukker ned i 1967, efterlader man størstedelen af Camp Centurys atomaffald. Men nu spår forskere, at det vil komme op til overfladen, når isen smelter på grund af klimaforandringer. Hvad sker der, hvis Camp Century frigør sig fra isen - og ender i havet ved Thule?

 

Gåden om Romerrigets forsvundne by

Britisk dokumentar fra 2019.

DR2, 7. oktober, kl. 21:45

Neapolis lå gemt under bølgerne i femtenhundrede år. Oversvømmet og en glemt frem til 2013, hvor et voldsomt uvejr afslører den forsvundne romerske havneby. Hvad ødelagde den? Hvor er resterne af den? Og hvorfor havde Neapolis så stor betydning for Romerriget? Svarene på de spørgsmål har været en gåde for arkæologerne - lige indtil nu.

 

Galskab: Soldaten fra vestfronten

DR2, 8. oktober, kl. 16:00

Den psykiske patient var dansksindet, og indkaldt til vestfronten på tysk side. Han oplever rædslerne i skyttegravene, og mareridtet over dem alle: et granatnedslag begraver ham levende. Kammeraterne graver ham ud, men resten af livet kæmper han med de psykiske traumer og med invaliderådet for at få erstatning. Det er Første Verdenskrig der for første gang tvinger systemet til at anerkende, at sjælen kan tage skade af noget udefra - ikke mindst krig.

 

Er verdenshavene det nye El Dorado?

Fransk dokumentar fra 2019.

DR2, 9. oktober, kl. 14:10

Guld, sølv og platin - hviler i mørket på havets bund. Værdifulde ædelmetaller efterladt i skibsvrag, som med moderne teknologi nu er blevet mulige at bjærge. Men at få lokaliseret et vrag er kun begyndelsen. Derefter begynder de politiske kampe. For hvem har ret til formuen, hvis skatten bjærges? Ejerne af det sunkne skib? Eller de lande, som skatten oprindeligt blev plyndret fra?

 

Rockefeller-bedrageren

Tysk dokumentar fra 2014.

DR2, 10. oktober, kl. 12:45

I 2008 kidnapper Clark Rockefeller sin datter, men efterforskningen tager hurtigt en uventet drejning, da FBI opdager, at Clark Rockefeller ikke eksisterer i virkeligheden. Her fortæller nogle af de mennesker, der var tæt på ham, om den mand, de elskede og stolede på, men som de alle kendte under forskellige identiteter. FBI kalder ham for en af historiens største bedragere, men hvem er denne mand, der har løjet, bedraget, myrdet og forrådt for at bevare sin hemmelighed?

 

LBJ

Amerikansk autentisk drama fra 2016.

DR2, 11. oktober, kl. 17:15

I 1960 bliver John F. Kennedy valgt som demokratisk præsidentkandidat frem for den erfarne Lyndon B. Johnson. Johnson bliver Kennedys vicepræsident, men den engang så magtfulde politiker bliver snart kørt ud på et sidespor. Dette ændrer sig brat, da JFK bliver skudt. Nu må Johnson indtage landets højeste embede, men han er omgivet af politiske fjender på alle sider.
Medvirkende: Woody Harrelson, Michael Stahl-David, Richard Jenkins m.fl.
Instruktion: Rob Reiner.

 

Skæbner langs grænsen (3)

DK4, 12. oktober, kl. 13:50

Da den nye grænse mellem Danmark og Tyskland blev trukket i 1920 i forbindelse med Genforeningen, blev der vendt op og ned på landmandsfamilien Hansens liv. Den nye grænse delte nemlig familiens ejendom, så en del nu lå i Tyskland, en anden i Danmark, og det gav familien mange besværligheder. Hvordan og hvorledes giver programmet blandt andet indblik i.

 

Babylon Berlin III (3:6)

Tysk dramaserie fra 2019.

DR2, 12. oktober, kl. 21:00

Hos skuespilleren Tristan Rot deltager Rath og Charlotte i en mystisk seance, der skal få Betty Winters ånd til at manifestere sig. Samtidig har Rath fået adgang til sagsmappen om attentatet på Benda. Den bringer ham på sporet af Bendas mordere. Journalisten Katelbach forsøger at bevise, at luftfartsselskabet Lufthansa ulovligt hjælper med at genbevæbne det tyske luftvåben. En historie, der skaffer ham en flok nazibøller på nakken.

Hvis man ikke har fået de første afsnit med, så kan de streames på dr.dk

 

Besættelsens danske filmkonger (1:2)

DR2, 13. oktober, kl. 18:30

I de første år efter Tysklands besættelse af Danmark i 1940 kæmper de danske filmkonger en indædt kamp om nazisternes gunst. Det er gode tider for dansk film og blandt dem der går længst for at få de indbringende kontrakter er direktøren for ASA - film, Henning Karmark. Han melder sig ind i det danske nazistparti og angiver jødiske skuespillere til tyskerne.

Del 2 umiddelbart efter, kl. 19.

 

Idioterne der startede Festen

DR2, 13. oktober, kl. 20:00

Dansk film har aldrig lyst stærkere på den internationale scene end den gjorde med Dogme-filmene, der ved verdenspremieren på 'Festen' og 'Idioterne' under Cannes Film Festivalen i 1998 satte Danmark på filmverdenskortet.
Yderligere otte film under de strikse Dogme-regler fulgte og skabte store internationale karrierer for flere af talenterne foran og bagved det håndholdte kamera. Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen, Paprika Steen, Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen, Lone Scherfig, Sonja Richter og mange flere af landets største filmskabere ser tilbage på dengang Danmark blev Dogme.

 

[Historie-online.dk, den 6. oktober 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 39, 2021
TV-tips, uge 18, 2022
TV-tips, uge 07, 2022