Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 50, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1559

 

I denne uge er der bl.a. fokus på Canadas natur, 80’ernes yuppier, skotske amerikanere – men også på Den spanske Syge, russernes besættelse af Bornholm og i tillæg dertil russiske angrebsøvelser mod Folkemødet på Bornholm. Og så skal vi huske Coppolas trilogi Godfather, der vises søndag, mandag og tirsdag. De kan vist godt genses.

God fornøjelse.

 

Døden tager de unge - Historien om den spanske syge

DR K, 11. december, kl. 20:00

Børn og unge mennesker begynder pludselig at dø i København, og i løbet af kort tid har en usynlig dræber sendt tusindvis af mennesker i graven over hele Danmark. Men hvad skete der? Det her er historien om den ukendte epidemi, som hærgede Danmark for præcis 100 år siden. Og hvorfor noget lignede kan ske igen i dag.

 

80'erne: Yuppier, glamour og Madonna

Amerikansk dokumentarserie fra 2012.

DR2, 12. december, kl. 15:15

Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, hvor Madonna var trendsætter for unge pigers tøjstil, efter hendes optræden med Like a Virgin ved MTV Music Video Awards. Samtidig vinder yuppierne frem i storbyerne - unge karriereorienterede mennesker med et stort forbrug af dyrt tøj og lækre lejligheder.

 

Den glemte befrielse - Da russerne tog Bornholm

DR K, 13. december, kl. 12:40

Mens resten af Danmark jublede over befrielsen i maj 1945 gik Bornholm nogle dramatiske døgn i møde. Først to dages kraftige bombardementer, og så en besættelse af russiske stormtropper. Og bornholmerne kunne ikke få oplysninger om deres skæbne, da radioen ikke fortalte om situationen. Der gik næsten et år, før Bornholm endelig kunne fejre, at de fremmede tropper havde forladt øen. Hos dem der oplevede begivenhederne er der fortsat en bitterhed og en følelse af at være blevet svigtet af det øvrige Danmark.

 

Canada: I hjertet af landet

Canadisk dokumentarisk miniserie fra 2015.

DR2, 14. december, kl. 11:40

Åbne prærier, regnskove og rå uberørt natur. Canada har det hele - fra pukkelhvaler, pumaer, ulve, wapitihjorte og til bjørne. Ved hjælp af et unikt billede- og videomateriale følger vi i de første europæiske opdagelsesrejsendes fodspor og udforsker det bjergtagende land. Denne gang går turen til det centrale, sydlige Canada - hjemsted for de store, muskuløse bisonokser og den hurtige gaffelbuk.

 

The Godfather

Amerikansk Oscar-belønnet gangsterdrama fra 1972.

DR K, 15. december, kl. 20:00

Familien Corleone er en stor, varmhjertet slægt af italiensk herkomst. Samtidig er familiens overhovede, Don Vito, en ledende skikkelse i mafiaen, en "gudfar", hvis magt kun begrænses af hans konkurrenter.
Vito Corleone: Marlon Brando.
Michael Corleone: Al Pacino.
Sonny Corleone: James Caan.
Tom Hagen: Robert Duvall.
Kay Adams: Diane Keaton.
Instruktion: Francis Ford Coppola.

Kl. 19.56 introducerer Maria Månson og Per Juul Carlsen første del i Francis Ford Coppolas Godfather-trilogi. Og mandag og tirsdag sendes Godfather II og III, også kl. 20 på DR K.

 

På sporet af de skotske amerikanere (1:3)

Britisk dokumentarserie fra 2019.

DR 2, 16. december, kl. 17:50

Iført reglementeret skotskternet outfit går komiker og musiker Billy Connolly forrest i den legendariske New York Tartan parade. Og hermed starter hans rejse i forfædrenes fodspor. Første etape af turen går fra Plymouth, hvor de første indvandrere ankom til Amerika og ender i New York, på Ellis Island, hvor millioner af indvandrere blev modtaget. Undervejs ser Billy på hvaler, han deltager i et bizart bankospil - og han besøger gravstedet for en mand, som kun de færreste ved, har skotske rødder: selveste Uncle Sam.

Originaltitel: Billy Connolly's Great American Trail

 

Russerne kommer - Ramt af Putins vrede

Dansk reportage fra 2019

DR 2, 17. december kl. 22:15

Det skabte frygt for en ny kold krig, da russerne midt under Folkemødet i 2014 lavede angrebsøvelse mod Bornholm med deres største bombefly, som er designet til atombomber. Provokationerne er fortsat og har været sekunder fra at koste liv. Hvad betyder det i dag at være ramt af Putins vrede?

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 14, 2020
TV-tips, uge 16, 2019
TV-tips, uge 32, 2019