Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 6

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1136

Tv-tipset af Jakob Skibsted Kristensen

Uge 6

I denne uge starter vi med noget aktuelt, nemlig med terrorens betydning for Danmark gennem de sidste 30 år, set gennem øjnene på de politikere og embedsmænd som har haft ansvaret for borgernes sikkerhed. Vi bliver lidt ved temaet om torsdagen, da vi her skal kigge nærmere på attentatforsøg mod Ronald Reagan i 1981. Fredag vender vi tilbage til 1800-tallets Danmark, hvor vi skal se nærmere på bl.a. 1. slesvigske krig, demokratiets begyndelse og kvindelig kritik mod politisk og samfundsmæssig udelukkelse. Lørdag kommer den kendte danske film om Johan Struensees, Kong Christian d. VII's tyske livlæge, forhold til dronningen og indflydelse på den danske stat. Søndag kommer både første og de efter episoder af Folkeforføreren Hitler hvor historikeren Laurence Rees kigger på Hitlers karisma og hvordan dette hjalp ham til magten, men også hjalp ham med at beholde den. Mandag skal det handle om Jellingestenenes plads på listen over Verdens kulturarv, og hvordan det kan gå til, at to sten i Danmark kan være på samme liste som Pyramiderne og Den Kinesiske Mur. Tirsdag slutter vi af med noget andet kulturarv, nemlig inkabyen Machu Picchu, der skjult højt i bjergene, overlevede spaniernes erobring af inkariget i 1500-tallet.      

 

Rigtig god fornøjelse

 

Onsdag d. 8 februar

I nationens tjeneste

20:00 på DR K

En historie om terrorhandlinger der gennem 30 år har haft betydning for Danmark. Fra bomberne i København i 1985 og frem til angrebet ved Krudttønden og Synagogen i 2015. En historie fortalt af de embedsmænd og politikere der har siddet med ansvaret for den danske befolknings sikkerhed i de mest afgørende øjeblikke. Hvad var deres reaktion da terroren kom til landet?

 

Torsdag d. 9 februar

80'erne: Attentaternes år

16:40 på DR K

Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, der formede os og fortæller om de mest historiske øjeblikke. I 1981 prentede attentatet mod præsident Ronald Reagan sig blandt andet ind i hukommelsen, da han blev skudt i brystet.

 

Fredag d. 10 februar

1800 tallet på vrangen

12:15 på DR K

Danmark er i krig med Tyskland, men som en anden David mod Goliat vinder vi Slaget ved Isted. Nationen svulmer over af fædrelandskærlighed. Samtidig er demokratiet ved at blive indført - men kun for de privilegerede! Kvinder har ingen adgang. Nogle få kvinder sætter sig op mod de gældende normer - til stor forargelse! Blandt dem er grevinde Danner, som gifter sig med selveste kongen og forfatterinden Mathilde Fibiger. Med en skandaleroman sparker hun gang i debatten om kvinders rolle i samfundet. Koleraen hærger blandt høj og lav. København er som en rådden frugt. Men nu skal voldene rives ned og byen renses ud!

 

Lørdag d. 11 februar

En Kongelig Affære

20:00 på DR 1

Den dramatiske kærlighedshistorie mellem Dronning Caroline Mathilde af Danmark og Johan Struensee, Kong Christian d. VII's livlæge. Caroline og Johan drømmer begge om et bedre liv for Danmarks befolkning og gennem hans indflydelse på kongen, formindskes aristokratiets magt og samfundsreformer bliver indført i landet. Det er dog kun et spørgsmål om tid før hoffet atter genvinder magten over deres syge konge. Filmen er uegnet for mindre børn. Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Følsgaard, Trine Dyrholm, Bent Mejding, Rosalinde Mynster

 

Søndag d. 12 februar

Folkeforføreren Hitler

09:50 på DR K – Episode 1

Adolf Hitler var muligvis verdenshistoriens mest enestående leder. Ingen anden har i hvert fald sat sit præg på verden og efterladt sig så meget død og ødelæggelse i sit kølvand. Men hvad fik millioner af mennesker til at følge Hitler - i sidste ende med ødelæggelsen af deres eget land til følge? Den prisvindende historiker Laurence Rees afviser myten om, at Hitler hypnotiserede en hel nation, og undersøger i stedet, hvordan hans såkaldte "karisma" havde betydning for hans succes som leder.

 

Mandag d. 13 februar

Vores Verdensarv: Monumenterne i Jelling

11:05 på DR K

Jelling-monumenterne er et af de 3 Verdenskulturarv steder i Danmark. Men hvorfor er to bunker jord og to gamle runesten umistelige for menneskeheden? Liv Thomsen prøver at samle puslespillet i Jelling.

 

Tirsdag d. 14 februar

Machu Picchu - Den glemte inkaby

11:15 på DR2

CNN-journalisten Bill Weir og filmskaberen Philip Bloom fortæller historier om ekstraordinære mennesker, steder, kulturer og skabninger. Turen er nået til Peru, hvor turen går forbi inkabyen Machu Picchu, som aldrig blev fundet, da spanierne erobrede inkariget i 1500-tallet.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 22
TV-tips uge 04, 2018
TV-Tips uge 35