Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 6, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 748

 

Denne uges tv-tips har både udsendelser om slavehandel, sex gennem tiderne, skolemord, Bowie og en antinazistisk svensk prins. Dertil fremragende animationsfilm fra Mexico til lørdag eftermiddag, og rystende norsk serie om angrebet 22. juli. Så der er altså stadig udsendelser, man kan kalde historiske – men det er naturligvis ikke nær så mange og så forskellige som dengang for kort tid siden, hvor DR K var i luften. Den savner vi stadig.

Nå, men god fornøjelse alligevel!

 

Slaveruternes voldelige spor (1:4)

Fransk dokumentarserie fra 2017.

DR2, 5. februar, kl. 15:50

Slaveri har altid fundet sted. Det har formet vores verden og trækker voldelige spor gennem historien. Fra det syvende århundrede opererer et massivt slavehandelsnetværk mellem Afrika og Mellemøsten. Ofrene er fra det sydlige Sahara og fragtes med karavaner til den arabisk-islamiske verden. Den længstvarende og mest omfangsrige deportation af afrikanere i historien. Hvordan blev Afrika centrum for slavehandel?

Anden del følger umiddelbart efter.

 

Mobbeofret der blev morder

Britisk dokumentarserie fra 2019.

DR2, 6. februar, kl. 19:00

Abel Cedeno tog en kniv med i skole - og få timer efter dræber han en klassekammerat og sårer en anden. Abel hævder, at drabet skete i selvforsvar, fordi han i årevis er blevet udsat for homofob mobning og chikanerier. Her følger vi Abel og ofrets familie - og advokater på begge sider redegør for, hvordan sagens udfald bør være. Er Abel en morder - eller et offer?

 

Danmarkshistorien på vrangen (2:6) - Sex gennem tiderne

DR2, 7. februar, kl. 18:15

I dag er det helt utænkeligt, at man(d) i Danmark voldtager sine medarbejdere uden at blive straffet. Eller at homoseksuelle bliver fængslet. Eller at mødre myrder deres børn, fordi de er født uden for ægteskab. Sådan var det ikke i gamle dage. Der var det den mest naturlige ting i verden Liv Thomsen fortæller om Agnes Henningsen, der i 1800- og 1900tallet kæmpede mod ufattelige fordomme og forestillinger. Og hun drager på en tidsrejse sammen med historikere og arkæologer - fra stenalderen og opefter - for at studere sex i danmarkshistorien.
Tilrettelæggelse: Liv Thomsen
Medvirkende: Jeanette Varberg, Kurt Villads Jensen, Ulrik Langen, Poul Duedahl

 

Coco

Oscarbelønnet amerikansk animationsfilm fra 2017 med dansk tale.

DR1, 8. februar, kl. 15:20

Miguel på 12 drømmer om at blive en dygtig musiker. Desværre har hans familie forbudt al musik, men Miguel giver ikke op så let. Han er desperat for at bevise, at han har talent, og det sender ham på mystisk vis til De Dødes Land. Et fantastisk og farverigt sted, hvor han møder de afdøde medlemmer af familien og kommer på sporet af en stor hemmelighed.
Instruktion: Lee Unkrich.

 

David Bowie - de sidste fem år

Kronen på mesterværket.

DR2, 9. februar, kl. 23:30

Gennem en mere end 50 år lang karriere blev David Bowie berømt for sine mange musikalske stilskift. I de sidste fem år af sit liv udgav Bowie noget af karrierens mest fascinerende og personlige musik. Over to album og et teaterstykke udforskede han både sin fortid og sin fremtid. Her fortæller Bowie selv og hans nærmeste samarbejdspartnere om de sidste fem år af den engelske sangers karriere. Filmen rummer hidtil usete optagelser og fortæller blandt andet historien om Bowies sidste album, mesterværket Blackstar, der udkom blot to dage før Bowies død.

 

22. juli - Dagen der ændrede Norge (6:6)

Norsk dramaserie fra 2020.

DR2, 10. februar, kl. 21:30

Det nye år begynder skæbnesvangert for rengøringsassistenten Liiban. Journalisten Anine dækker stadig terrorangrebet, og hun er også med i retssalen, da sagen mod Breivik går i gang.

Sidste del af den fremragende norske serie om terrorangrebet. Hvis du ikke har set de øvrige, så er det om at komme i gang på dr.dk

 

Eugen - Sveriges røde prins

Svensk dokumentar.

DR2, 11. februar, kl. 10:00

Den svenske prins Eugen Napoleon Nikolaus blev født 1865 på Drottningholm Slot nær Stockholm. Prins Eugen valgte tidligt et andet liv, end det kongefamilien ønskede. Han var yngste søn af kong Oscar 2. af Sverige-Norge og dronning Sofia. Han uddannede sig til officer, men gik herefter sin helt egen vej og helligede sig maleriet og sit ubestridelige kunstneriske talent. Prins Eugen blev hurtigt kendt som malerprinsen, og da han i årene fra 1933 til 1945 offentlig støttede jøder og andre politiske flygtninge fra Tyskland, blev han også kendt som antinazist. Prins Eugen døde i 1947 som 82-årig.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 26, 2020
TV-tips, uge 13, 2020
TV-tips, uge 24, 2019