Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 9

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1202

TV – Tipset

Skrevet af Christoffer Quist

Onsdag kan vi se det tredje afsnit af serien ”Ludere, lommetyve og lirkassemænd”. Serien omhandler nogle af de fattigste områder som har eksisteret i Danmark. I dette afsnit omhandler det den fattige indvandre Christian Christensen, som forsøger at forsørge sin voksende familie. Torsdag kan vi se hvordan at kvindernes rolle forandrede sig markant under anden verdenskrig. I serien ”kvinder i 2. Verdenskrig”, kan man aktivt se hvordan at kvinderne ikke bare arbejde som sekretærer, men også var med på frontlinjen, som sygeplejere og spioner.  Fredag starter vi weekenden af med at blive ved anden verdenskrigstemaet i serien ”Flødeskumsfronten”. Krigen er ved at ende ud og mange de tyske soldater frygter for at skulle sættes ind i et håbløst sidste forsvar af Berlin. Derfor stiller de spørgsmålet, hvilket alternativ har vi? Lørdag kan man se dokumentaren ”Jagten på forsvundne kunstværker”. Verdens mest kendte maleri Mona Lisa, blev i 1911 stjålet fra ’Luver’, men hvad skete der egentligt med maleriet og var dette en enkeltstående hændelse. Søndag kan man se første afsnit af serien ”Romanov-dynastiet” som omhandler det russiske stordynasti. Romanov-dynastiet havde store udfordringer, der var et stort militært pres fra både Polen og Sverige, som begge var stormagter på dette tidspunkt. Romanov-dynastiet, mødte også et indre pres, eftersom at befolkningen oplevede hvordan at klasseforskellen i det russiske samfund blev større og større. Mandag starter vi ugen ud med det første afsnit af serien ”Hitler og folket”. Selvom at Hitler er set som en af de ondeste mennesker i menneskehedens historie, har han altid fået ros som en stor taler, som manipulerede det tyske folk. Men hvordan formåede Hitler at havde folket med sig? Især når starten af hans politiske karriere, var hans ekstreme syn på demokratiets fald, ikke populære tanker. Dette er serien som dykker ned i Hitler, ikke som menneske, men hans politik. Tirsdag kan man se det første afsnit af dokumentarserien ”Kold Krig”.  Efter den kolde krig, diskuterede man i lang tid, hvem som var på den rigtigt side af konflikten. Ikke mindst var det vigtigt, for os her hjemme, at finde ud af hvad Danmarks rolle var i konflikten. Det er disse spørgsmål, som serien belyser.

 

-          Rigtig god fornøjelse

 

 Ludere, lommetyve og lirekassemænd (3:6)

Onsdag på DR K

Kl. 20:00 til 20:30 (0t 30m)

Rababerdrenge mod panserbasser, 1880-1900 Danmark har ikke altid været et lille lykkeligt rigt land. Og vores velfærd kom ikke af sig selv og skal ikke tages for givet. I denne serie giver Liv Thomsen stemme til Underdanmark, den anden halvdel, dem der levede i skyggen, langt fra de bonede gulve og pæne borgerhjem. Denne gang handler det om Christian Christensen, der voksede i det såkaldte rabarberland på Nørrebro i København i slutningen af 1800 tallet. Han var én af titusinde indvandrere i hovedstaden, der levede under uhørt uhumske forhold og som fra helt lille måtte hjælpe med at forsørge en hastigt voksende familie.

 

Kvinder i 2. Verdenskrig

Torsdag på DR K

Kl. 18:10 til 19:05 (0t 55m)

Fransk dokumentar fra 2015.De var franske, tyske, amerikanske, russiske og britiske. De var soldater, sygeplejersker, frihedskæmpere, spioner eller ofre for arrestation og deportation. En hær af kvinder, kendte som ukendte, kæmpede modigt for fred og frihed mod det nazistiske tyranni og de ubeskrivelige rædsler i det krigshærgede Europa.

 

Flødeskumsfronten (2:3)

Fredag på DR K

Kl. 12:30 til 13:10 (0t 40m)

 

På vej mod nederlaget. Mod krigens slutning kunne enhver se det - Hitlers hær var presset fra alle sider, flygtningestrømme gik mod nord. Også mod Danmark, og mange tyske soldater i Danmark frygtede at de skulle sættes ind i et sidste desperat forsøg på at vende krigen.
Danmark var stadig et fredeligt og sikkert sted at være, men de tyske soldater skulle forberede sig på en usikker fremtid.

 

Jagten på forsvundne kunstværker - Leonardo da Vinci og Mona Lisa

Lørdag på DR K

Kl. 09:20 til 10:00 (0t 40m)


Gennem historien er nogle af verdens mest fantastiske kunstværker simpelthen forsvundet. De er blevet plyndret, stjålet eller bare blevet væk. Og kun nogle få er kommet til veje igen. Her er historien om tyveriet i 1911 af Leonardo da Vincis berømte 'Mona Lisa' fra Louvre, og hvordan Pablo Picasso blev beskyldt for forbrydelsen. Samt historierne om de mange andre af da Vincis værker, der er gået tabt undervejs og er blevet genfundet.

 

Romanov-dynastiet (1:4)

Søndag på DR K

Kl. 10:30 til 12:15 (1t 45m)

Rusland var i begyndelsen af 1600-tallet præget af uro og hungersnød, stridigheder om tronen og stærkt truet ude fra af både polske og svenske hære. Adelstandens, bojarernes, valg af den kun 16-årige og i begyndelsen temmelig uvillige Mikhail Romanov i 1613 afgjorde arvestriden, og Romanov-slægten skulle - med lidt hjælp fra den tyske adelsfamilie Holstein-Gottorp - regere Rusland i de næste 400 år.

Hitler og Folket (1:2)

Kl 19:05 til 19:55 (0t 50m)

Mandag på DR K

Hvordan kunne Hitler regne med den tyske befolknings fulde opbakning selv i lyset af ubeskrivelige lidelser og forestående undergang? Svaret findes bl.a. i magtovertagelsen i 1933, hvor nazistpartiet viste sig at have folk klar til øjeblikkelig overtagelse af alle institutioner i det tyske samfund. Ikke med magt, men med en masse nye stillinger til en række embedsmænd, sagførere, læger, kunstnere, eksperter og forretningsmænd, der på den måde fik en kickstart på deres karriere. Og hvem har nogen sinde sagt nej til det!

 

Kold krig (1:3)

Tirsdag på DR K

Kl 13:25 til 14:05 (0t 40m)

Da muren faldt i 1989 og den kolde krig var slut, begyndte en ny strid: Kampen om historien. Hvem havde haft ret og hvem tog fejl. Førende politikere og historikere stod overfor hinanden i kampen om at skrive historien om den kolde krig. I Juni 2005 kom så det første officielle bud på en omfattende undersøgelse af Danmark i den kolde krig, Diis-Rapporten. Med den brød kampen om historien på ny ud i lys lue.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
uge 5
TV-tips uge 09, 2018
TV-Tips uge 34