TV-tips uge 01, 2018
Menu

TV-tips uge 01, 2018

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 900

Af Christoffer Quist

Onsdag stater vi dette års TV-tips med at kunne se dokumentarserien ”De vilde 60’ere”. Dette afsnit udspiller sig i tidsperioden 1964, imens der er krig i Vietnam. Vi havde her i Danmark igennem de sidste 20 år set meget op til USA, de havde hjulpet os efter anden verdenskrig, samt været vores beskytter overfor kommunismen i øst. Den amerikanske kultur strømmede ind i landet, men med Vietnam krigen begyndte den amerikanske popularitet at vende. Torsdag fortsætter vi med næste afsnit af serien ”De vilde 60’ere”. For selvom dette var en tid, hvor den amerikanske kultur blev sat underspørgsmålstegn, var det også en tid hvor sex, stoffer og Rock’n’roll blomstrede, ikke bare i USA selv, men også en kulturstrømning der blomstrede hjemme i Danmark.  Fredag starter vi weekenden med det fjerde og sidste afsnit af serien ”Store tanker og Trange tider”. Serien beskæftiger sig med den danske guldalder i perioden 1840 – 1850. Enevælden er ved at miste sin magt, imens at dansk politik opstår i befolkningens bevidsthed. Dette er også en tid, hvor den normale borgers leveforhold bliver sat i fokus. Lørdag kan man se ”nytårskoncert fra Wien”. Nu hvor vi er trådt ind i det nye år, er det altid spændende at se den årlige nytårskoncert, der blev sendt fra Wien. Ved dette års koncert er det Mariss Janson, der er dirigent. Udsendelse er i todelt, men bliver sendt lige efter hinanden. Søndag kan man se dokumentarserien ”dagbøger fra Woodstock”. Denne efterhånden legendariske dokumentarserie giver os mulighed for at opleve både musikken og stemningen fra det første Woodstock. Mandag begynder vi ugen med første afsnit af den britiske dokumentarserie ”Ægypten”. Serien udspiller sig omkring arkæologen Carter Howard, som opdagede Tutankhamons grav, det er historien om Carters rejse og opdagelse i Ægypten, serien sætter under forstørrelsesglas.  Tirsdag kan man se det femte afsnit af dokumentarserien ”Danske drømme”. Vi befinder os i tidsperioden 1982 – 1984, en tid der byder på noget af en kulturel omvæltning. Det er en tid hvor nyborgerlighed opstår, men også en tid med punkkulturen og i den forbindelse ikke mindst Michael Strunge.  

-          Rigtig god fornøjelse og godt nytår

De vilde 60'ere: Vietnam 1964-1969     

Onsdag den 3. januar på DRK Kl. 18:00 – 18:40

1960'erne var årtiet, som forvandlede USA fra grå konformitet til et land, der sprudlede af politisk, kulturel og social frigørelse. Ved hjælp af arkivoptagelser fra amerikansk tv bliver begivenheder og personligheder vævet sammen til et underholdende og oplysende portræt af dette bemærkelsesværdige årti. Vietnamkrigen ændrede USA på en måde, der giver efterdønninger den dag i dag. Mange mener, at det var tv-billederne fra en grusom og beskidt krig, der blev sendt direkte ind i de amerikanske stuer, der afgjorde krigens udfald.

De vilde 60'ere: Sex, drugs & rock'n'roll 1960-69

Torsdag den 4. januar på DRK Kl. 23:50 – 00:30

1960'erne var årtiet, som forvandlede USA fra grå konformitet til et land, der sprudlede af politisk, kulturel og social frigørelse. Ved hjælp af arkivoptagelser fra amerikansk tv bliver begivenheder og personligheder vævet sammen til et underholdende og oplysende portræt af dette bemærkelsesværdige årti. 1960'erne blev både kultur og samfund meget mere ungdomsrettet, og alt fra musik, film og mode til moral, sæder og skikke blev i stigende grad dikteret af ungdommen.

Store tanker og trange tider (4:4)

Fredag den 5. januar på DRK Kl. 13:20 – 13:50

Enevælden er ved at miste grebet om nationen. Udviklingen er som et af de nye damplokomotiver: Det hvæser og buldrer derudaf. Der tales politik som aldrig før, og grundloven lyser op forenden af tunnelen. Samtidig åbner Tivoli - et gigantisk forlystelsescenter for rig og fattig. En ny tidsalder venter lige om hjørnet. Søren Kierkegaard interesserer sig mere for 'hin enkelte' end for masserne. På sine daglige ture i København tænker han store tanker. Dengang som nu formåede den sære, ensomme mand at vække stor opmærksomhed.

Nytårskoncert fra Wien 2018 (1:2)

Lørdag den 6. januar på DRK Kl. 11:10 – 13:50

Det nye år begynder for alvor, når Wienerfilharmonikerne sætter sig til rette i den dansktegnede Musikverein i Wien og spiller toner af Strauss-familien. Årets nytårskoncert bliver dirigeret af Mariss Jansons og både drengekoret, Wiener Sängerknaben, og solister fra statsballetten i Wien medvirker.

Dagbog fra Woodstock - fredag (1:3)

Søndag den 7. januar på DRK Kl. 08:05 – 11:05

Den 15. august 1969 samledes en halv million mennesker på en bar mark nær den lille by Woodstock for i tre dage at mixe love & peace med bevidsthedsudvidende stoffer til verdens hidtil største rockkoncert. D. A. Pennebakers legendariske musikdokumentar om Woodstock festivalen blev i 1994 delt i tre dele og suppleret med nye interview. Fredagen bød på Richie Havens, Country Joe, John Sebastian, Incredible String Band, Bert Summer, Tim Hardin, Ravi Shankar, en stenet Arlo Guthrie og en Joan Baez, der talte til de mange mennesker, som om hver enkelt af dem var en nær ven.

Ægypten (1:6)

Mandag den 8. januar på DRK Kl. 17:25 – 18:20

Historien om barnekongen Tutankhamon er i dag uløseligt forbundet med englænderen Howard Carters liv. Carter kom til Ægypten som kunstner og levede af at tegne og male de gamle monumenter, men blev også hurtig en kyndig arkæolog. Da han omkring 1905 fandt en rig mæcen i den engelske lord Carnarvon, gik jagten ind på den ukendte farao Tutankhamons grav. Først da de næsten var ved at give op, lykkedes det Carter at finde, hvad ingen andre havde opnået, nemlig en uberørt faraos grav.

Danske drømme (5:10)

Tirsdag den 9. januar på DRK Kl. 13:35 – 15:35

Anker Jørgensen giver op, og Poul Schlüter overtager statsministeriet. 80'erne handler om individet. Farvel til det kollektive, og goddag igen til nyborgerligheden, slipset, studenterhuen og makeuppen. Det hele vises frem på de nye cafeer, hvor man kan spejle sig i hinanden, komme med små, dumsmarte bemærkninger om de fremmede, tale om de unge poeter som Mikael Strunge og diskutere den nye punkmusik.

Se relaterede artikler
TV-tips, uge 43, 2019
TV-tips, uge 16, 2018
TV-tips, uge 03, 2019