Menu

TV-tips, uge 01, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1134

 

Af Christoffer Quist

Onsdag starter vi det nye års tv-tips med den danske dokumentar ”Modstandskampens børn”. Modstandskampen i Danmark under 2. verdenskrig var et afgørende element for, hvordan vi danskere så os selv efter krigens afslutning. Modstandskæmperne har derfor altid været set med heroiske øjne. Serien undersøger nærmere, hvordan modstandskæmperne i nogle tilfælde ofrede deres sindstilstand og hvilken indflydelse, det havde på den efterfølgende generation. Torsdag skifter vi over på DR2 for at se den irske dokumentar fra 2012 ”Katastrofen på K2”. I august 2008 har en gruppe bjergbestigere sat sig for at bestige verdens næsthøjeste bjerg, K2. To dage efter omkommer 11 af dem i en tragisk ulykke, da en isblok river sig løs og tager dem med i faldet. Fredag skifter vi over til DR3 hvor man kan se andet afsnit af den Engelske dokumentarserie fra 2010 ”Klodens historie”. Normalt når vi fortolker og fortæller historien, har vi en tendens til at se ud fra menneskernes synspunkt for at se, hvordan de ændrede verden. Dette bliver i serien vendt om, hvor der nu bliver undersøgt, hvordan har jordens klima og geografi været med til at ændre vores historie. Lørdag skifter vi tilbage til DRK for at se det amerikansk autentisk komediedrama fra 2007 ”Charlie Wilson's War”. Vi følger det playboyagtige kongresmedlem Charlie Wilson, som er mest kendt for sin udsvævende livsstil, da han i 1980 tager en beslutning, der får stor verdenspolitiks betydning. Charlie Wilson og CIA blander sig i koldkrigskonflikten imellem Sovjetunionen og Afghanistan. Serien bringer et humoristisk lys på de virkelige hændelser. Søndag slutter vi weekenden af med den britisk dokumentarfilm fra 2012 ”Rolling Stones: Crossfire Hurricane”. Den legendariske rockgruppes 50 år lange karriere skildres her med masser af aldrig før offentliggjorte optagelser og fotos, samt nye interviews med gruppens medlemmer. Mandag starter vi den nye uge med den amerikanske videnskabsdokumentar fra 2018 ”Forskerne, klimaet og mig”. Man ved efterhånden i dag, at klimaet ændrer sig gevaldigt og næsten alle forskere er enige om, at menneskeheden er i et stort omfang med til at påvirke klimaforandringerne. Men hvis man vil blive klogere på, hvorfor dette præcist er, så skylder man sig selv at se med her! Tirsdag slutter vi af med dramadokumentarserien fra BBC fra 2005 ”Ægypten”. Dette er en serie vi har anmeldt før, men der er interessant er, at DRK sender hele serien lige efter i hinanden denne tirsdag.

-          Rigtig god fornøjelse

 

Modstandskampens børn

Onsdag2. januar på DRK 22:00 – 22:45

Under 2. verdenskrig foretager flere tusind danske mænd og kvinder et valg. De sætter livet på spil for at bekæmpe nazismen og den tyske besættelse af Danmark. Valget kommer til at få store konsekvenser for de involverede og for de familier de vender hjem til. For selv om forældrene er helte - er de også dybt traumatiserede. Men tiden er en anden. Traumer bliver ikke behandlet professionelt. Og traumer som ikke behandles vandrer videre som ringe i vandet til næste generation - til Modstandskampens børn.

 

Katastrofen på K2

Torsdag 3. januar på DR2 12:40 – 14:20

I august 2008 påbegynder en gruppe bjergbestigere turen op ad verdens næsthøjeste bjerg, K2. Et bjerg som rager 8611 meter op i luften lige på grænsen mellem Pakistan og Kina. To dage efter omkommer 11 af dem i en tragisk ulykke, da en isblok river sig løs og tager dem med i faldet. Dette er historien om en af de største katastrofer i bjergbestigningens historie.

 

Klodens historie (2:5)

Fredag 4. januar på DR3 16:20 – 17:15

Den traditionelle fortolkning af menneskets historie har mest fokuseret på de menneskelige faktorer. Men jordens geologi, miljø og klima har også været med til at påvirke vores historie - men hvordan og i hvor stort et omfang har de haft indflydelse på aspekter af historien fra kunst til industri, religion til krig, og hvorfor har nogle samfund klaret sig og andre ikke. Her udforsker vi, hvordan vi har lært at tilpasse os de konstant skiftende vandkilder - og endda styrer dem. Hvordan har inderne lært at tilpasse sig de ekstreme regntider, de er udsat for, og hvordan overlevede faraoerne midt i Saharas ørken?

 

Charlie Wilson's War

Lørdag 5. januar på DRK 20:00 – 21:35

Det dameglade kongresmedlem Charlie Wilson er mest kendt for sin udsvævende livsstil, da han i 1980 tager en beslutning, der får stor verdenspolitiks betydning. Sovjetunionen har besat Afghanistan, og sammen med en antikommunistisk millionøse og en temperamentsfuld CIA-agent søsætter Wilson en tophemmelig operation, der skal skaffe penge til våben til de afghanske frihedskæmpere.

 

Rolling Stones: Crossfire Hurricane

Søndag 6. januar på DRK 15:40 – 17:35

Den legendariske rockgruppes 50 år lange karriere skildres her med masser af aldrig før offentliggjorte optagelser og fotos, samt nye interviews med gruppens medlemmer. Som instruktøren Brett Morgen siger, så inviterer "Crossfire Hurricane" publikum til på første hånd at opleve Stones næsten mytiske rejse fra bluesbesatte teenagere i de tidlige 1960'ere til nutidens rock'n'roll konger. Og hvis nogen skulle være i tvivl, stammer filmens titel, Crossfire Hurricane, fra nummeret Jumping Jack Flash, der blev indspillet sammen med Beggars Banquet, men udsendt som single i maj 1968.

 

Forskerne, klimaet og mig (2:2)

Mandag 7. januar  på DR3 15:40 – 16:35

Orkaner, tørke, brande, ekstrem nedbør og temperaturstigninger. Mange forskere er enige om, at disse klimaændringer ikke er tilfældige, men et resultat af at selve vejrmaskinen ændrer sig. Men hvorfor er forskerne overbevist om, at ændringerne er menneskeskabte? Hvordan vil det påvirke os? Og kan vi få en bedre forståelse af, hvad der sker, så vi som menneskehed ikke bare overlever, men måske endda kan trives i det nye klima?

 

Ægypten (1:6)

Tirsdag 8. januar på DRK 10:35 – 11:25

"Jagten på Tutankhamon"
Historien om barnekongen Tutankhamon er i dag uløseligt forbundet med englænderen Howard Carters liv. Carter kom til Ægypten som kunstner og levede af at tegne og male de gamle monumenter, men blev også hurtig en kyndig arkæolog. Da han omkring 1905 fandt en rig mæcen i den engelske lord Carnarvon, gik jagten ind på den ukendte farao Tutankhamons grav. Først da de næsten var ved at give op, lykkedes det Carter at finde, hvad ingen andre havde opnået, nemlig en uberørt faraos grav.

Se relaterede artikler
TV-tips, uge 49, 2019
TV-tips, uge 39, 2019
TV-tips, uge 34, 2019