Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 05, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 910

 

Af Christoffer Quist

Onsdag begyndervi med det tredje afsnit af dokumentarserien ”Gamle Danmark”. Vi befinder os i begyndelsen af Koldkrigsperioden, de skandinaviske lande forsøger at holde sig neutrale og ude af konflikten. Men amerikanerne viser muskler med prøvesprængninger af atombomber, samtidig med at de tilbyder Marshall hjælp, der kan være med til at genopbygge det danske landbrug. Torsdag kan man se det tredje afsnit af serien ”1800-tallet på vrangen”. I dette afsnit kommer vi helt tæt på måske Danmark største og mest berømte forfatter, H. C. Andersen. Andersen levede et tumultliv, han kom fra fattige kår med en drøm om at nå det danske teater, hvilket han også gjorde, men nok ikke helt på den måde han regnede med. Fredag indleder vi weekenden med den tyske dokumentar fra 2015 ”Biblens gåder – Syndfloden”. Historien om Noahs ark kender næsten alle, men hvor meget sandhed er der over fablen, hvis det altså er en fabel. Lørdag kan man se den autentiske amerikanske dramafilm ”Get on Up - historien om James Brown”. James Brown var en amerikansk kunstner, anerkendt som en af de mest indflydelsesrige personer i det 20. århundrede. Brown havde en stor indflydelse i udviklingen af gospel og rhythm and blues til soul og funk. Brown havde også en farverig barndom. Søndag kan man se den spændende dokumentar ”Besættelsens danske filmkonger”. Filmen var især under anden verdenskrig et uvurderligt propagandaredskab, men den danske filmindustri kom faktisk til at hjælpe med dette mørke kapitel i filmhistorien. Mandag starter vi den nye uge med den japansk dramadokumentar fra 2016 ”Krigsforbryderdomstolen i Tokyo”. Som en del af den anden verdenskrig, invaderede Japan Kina og førte en brutal krig og hurtig krig imod det kinesiske folk. 1946 efter krigens afslut nedsatte den amerikanske regering en menneskerettighedsdomstol for at kaste lys over massakrer. Tirsdag kan man se andet afsnit af serien ”Alle tiders underholdning”. Vi befinder os i 1910, og indenfor underholdningsbranchen går det bare godt. De danske skuespillere hitter ikke bare herhjemme, men også ude i den store verden. Men et monster rejser sig i horisonten, et monster ved navn Hollywood.

-          Rigtig god fornøjelse.

 

Gamle Danmark (3)

Onsdag 30. jan. på DRK 13:30 – 14:45

Lille land hvad nu?

De amerikanske a-bombe-prøve-sprængninger på Bikini og det kommunistiske kup i Prag startede den kolde krig. De neutrale skandinaviske lande forsøgte at skabe et tættere samarbejde i en nordisk forsvarsunion, et arbejde hvor ikke mindst den danske statsminister Hans Hedtoft var meget virksom. Men initiativet blev indhentet af øst-vest konfrontationen, og Danmark måtte nødtvunget følge Norge ind i den vestlige forsvarsalliance, Atlantpagten. Det fik følger både for budgettet og kulturlivet.

 

1800-tallet på vrangen (3:8)

Torsdag 31. jan. på DRK 12:45 – 13:25

- Grimme ællinger og forbudte drifter, 1830-1840.

H.C. Andersen er vores mest berømte dansker! Odensedrengen betragtede sit liv som et eventyr, men hans fattige opvækst sad altid i ham. Han havde et forskruet forhold til seksualitet og var ekstremt bekræftelseshungrende, Vi følger ham i 1830'erne, hvor han finder sit kald som eventyrdigter. Det er en tid, hvor kun få grimme ællinger springer ud som svaner. Det kongelige teater er både talerstol og underholdningstempel og hr. og fru Heiberg hersker enerådigt. Biedermeier kulturen blomster. Det nye borgerskab dyrker hverdagen og det nære liv i stuerne.

 

Biblens gåder – Syndfloden

Fredag 1. feb. på DRK 16:05 – 17:00

Historien om Noa og syndfloden er en af Biblens mest kendte historier, men betragtes nok af de fleste som en myte. Men de to amerikanske havforskere Bill Ryan og Walter Pittman har brugt fyrre år på at undersøge, om historien er sand og hævder nu at vide, hvor, hvornår og hvordan det mest katastrofale mirakel i Det Gamle Testamente virkelig skete.

 

Get on Up - historien om James Brown

Lørdag 2. feb. på DRK 20:00 – 22:10

Amerikansk autentisk drama fra 2014.

Mr. Dynamite. The Godfather of Soul. Den mest hårdtarbejdende mand i showbusiness. Kær musiker har mange navne, og soulfunkfænomenet James Brown havde flere end de fleste. Browns liv begynder i 1933 i ekstrem fattigdom, og det ligger ikke ligefrem i kortene, at den forsømte lille knægt skal gå hen at blive en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige kunstnere.

 

Besættelsens danske filmkonger (2:2)

Søndag 3. feb. på DRK 23:50 -00:20

Under den tyske besættelse af Danmark kæmper de danske filmkonger en indædt kamp om nazisternes gunst. Blandt dem der er gået længst, er direktøren for ASA - film, Henning Karmark, der har angivet jødiske skuespillere til tyskerne. Men i 1942 får modstandsbevægelsen øje på filmkongernes samarbejde med tyskerne. Forude venter et retsopgør med filmbranchen.

 

Krigsforbryderdomstolen i Tokyo (3:4)

Mandag 4. feb.på DRK 22:20-23:10

Efter en brutal krig, der har efterladt millioner af døde i Asien og Stillehavsområdet, beslutter de allierede i 1945 at nedsætte en krigsforbryderdomstol i Tokyo. Tribunalet træder sammen i 1946 og består af elleve dommere fra elleve allierede lande, der hurtigt af politiske, faglige og personlige grunde kommer på kant med hinanden. Mens Japan har travlt med genopbygningen af det ødelagte land, kommer der i retten afgørende vidnesbyrd om krigsforbrydelser i Kina og Filippinerne.

 

Alle tiders underholdning (2:8)

Tirsdag 5. feb. på DRK 13:15 – 13:55

- en krønike om dansk populærkultur, 1910-1930.

Erotik og superstjerner. Det er dansk films trumfkort i 1910erne. Vi er berømte og berygtede i hele verden. Filmstjerner som Poul Reumert og Emilie Sannom er udsat for voldsom idoldyrkelse. I gullaschtiden blomster forlystelseslivet. Det er revyernes storhedstid. Christian Arhoff kommer til storstaden og bliver berømt revystjerne. Den nye storby avis B.T er en stor succes og de første tegneserier dukker op. I 1920erne kommer Hollywood på banen. Det er kun Fy og Bider kan hamle op med konkurrencen fra Chaplin.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 33, 2019
TV-tips, uge 43, 2018
TV-tips, uge 44, 2019