Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 11

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1091

TV-tipset uge 11, 2017

Af Christoffer Quist  

Onsdag kan man på DR K, se det andet afsnit af serien ”Hvis vægge kunne tale”. Christopher O'Regan og Erika Åberg er værter, for programmet som efterforsker folks boliger. Christopher, står for at forklarer historien bag husende, mens Erika Åberg rekonstruere dem. Torsdag kan man se første afsnit af serien ”Europas storeslående borge”. Serien tager udgangspunkt i nogle af de største borge som findes i Europa. Der vil både blive set på slottenes arkitektur, samt hvilket formål borgene havde i middelalderen. Fredag starter der en spændende dokumentar på DR 2 som vi er spændte på. Første afsnit af serien ” USA's vilde vesten: Et splittet Amerika” omhandler den kampene imellem det indfødte indianer og den nye amerikanske stat. Lørdag bliver vi på DR 2, tidligt om morgen, her kan man nemlig følge alle afsnit serien ”Kina – Verdens imperium”.  Vi er i selskab med Jean-Michel Carré, som vil tage os på en rejse fra igennem de sidste 100 år af Kinas historie, for at få en forståelse for hvordan landet ser ud i dag. Søndag slår vi tilbage til DR K for at se serien ”Biblens Gåder”. Dette afsnit omhandler den hellige grad, som har haft en enorm bibelsk betydning. Hvis man ikke har fået stillet sin lyst for bibelske dokumentarer, kan man bagefter følge Morgan Freeman i søgen efter gud.Mandag starter vi ugen ud med første afsnit af serien ”Polske krigshelte - Witold Pilecki”. Witold Pilecki var kavaleriofficer, under Anden verdenskrig, med en helt utrolig historie. Personligt glæder undertegnet sig denne serie.   Tirsdag kan man se andet afsnit af serien ”Englands blodigste dynastier”. Dette afsnit omhandler huset Plantagenets, hvor at Edvard den 2. overtager magten. Hvis man her set ”Braveheart”, kender man til det Skotske oprør under Edvard den 1. Det kan dog ikke siges at Edvard den 2. kunne leve op til den arv, hverken som politiker, general eller folkets mand.

 -          Rigtig god fornøjelse.

 

Hvis vægge kunne tale (2:6)

Onsdag på DR K

Kl. 11:20 til 12:20 (1t 00m)

Hvad ved du om det hus, du bor i? Hvem har boet der før dig, og har det altid set ud som det gør i dag? Hvordan kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer? Seriens to værter, historiker Christopher O'Regan og bygningskonservator Erika Åberg hjælper ejerne af et lille 'soldatertorp' med at finde svarene. Huset ligger uden for Skövde i Sverige, og det skulle efter sigende være bygget helt tilbage i 1600-tallet.
Christopher graver sig ned i historien og når helt tilbage til Sveriges krigeriske fortid, mens Erika viser hvordan man renoverer husets originalvinduer på den bedste måde.
Nordvision fra Sverige.

Europas storslåede borge (1:3)

Torsdag på DR K

Kl. 19:05 til 19:55 (0t 50m)

Hvert år rejser tusindvis af turister rundt i Europa for at besøge historiske bygningsværker i form af borge, slotte og fæstninger. Dette er historien om den arkitektoniske vision bag de store middelalderlige borge i Europa, som er en vigtig nøgle til at forstå denne periode i historien.

USA's vilde vesten: Et splittet Amerika (1:8)

Fredag på DR 2

Kl. 13:40 til 14:25 (0t 45m)

I sidste halvdel af 1800-tallet hersker lovløshed i USA. Tilflytterne fra Europa og de indfødte indianere kæmper en blodig kamp om magten. Præsident Ulysses S. Grant har nok at se til med konflikten mellem Sioux-indianerne og det amerikanske militær. I en ny stort anlagt serie genskaber skuespilleren og produceren Robert Redford nogle af de afgørende kampe i "Det Vilde Vesten". Det foregår gennem rekonstruktioner og interviews med skuespillere fra de største westernfilm.

Kina - verdens nye imperium (1:3)

Lørdag på DR 2

Kl. 09:50 til 10:50 (1t 00m)

I oktober 2012 skete en væsentlig ændring i magtstrukturen i det kinesiske samfund, som kun sker cirka hvert tiende år, nemlig valget til kommunistpartiets ledende organer og beslutningen om, hvem der skal være landets næste præsident. Og for første gang i republikkens historie vil den nye præsident hverken være Mao Zedongs eller Deng Xiaopings valg. Samtidig flytter den økonomiske magtdominans sig fra Atlanterhavsområdet til Stillehavsområdet. Jean-Michel Carré fortæller Kinas historie gennem de sidste 100 år og om den fremtid, der er ved at forme sig med et Kina, der mere end nogensinde før kan kalde sig 'Riget i midten'.

Biblens gåder - Den hellige Gral

Søndag på DR K

Kl. 17:00 til 17:50 (0t 50m)

Alle fra middelalderens riddere til nazister og utallige skattejægere lige siden har søgt efter det bæger, som Jesus ifølge legenden drak af ved den sidste nadver, og som senere blev brugt til at opsamle hans blod under korsfæstelsen. Nu hævder Anna Kingsford, der har viet sit liv til at studere og afkode symboler, at hun har løst mysteriet og ved, hvor Den hellige Gral kan findes.

Polske krigshelte – Witold Pelecki (1:5)

Mandag på DR K

Kl. 17:30 til 18:15 (0t 45m)

Polen blev løbet over ende af den tyske hær i september 1939 og udsat for et rædselsregime, hvor alle jøder skulle myrdes, og alle polakker gøres til slaver for Nazityskland. Kavaleriofficeren Witold Pilecki var officer i den polske undergrundshær, men historier om en grusom kz-lejr fyldt med jødiske og polske fanger fik ham til med vilje at lade sig tage til fange af tyskerne og blive fange nr. 4859 i Auschwitz. Efter tre år lykkedes det ham at flygte og sende en rapport til London - der valgte at ignorere den!

Englands blodigste dynasti (2:4)

Tirsdag på DR K

Kl. 18:20 til 19:05 (0t 45m)

"Mordet på en konge - Edvard 2. Et af Europas mest dysfunktionelle dynastier, huset Plantagenets, herskede over England gennem mere end 300 år og skabte grundlaget for både parlament og retssystem. Edvard 2. (1284-1327) kommer på tronen i 1307. Skotland gør oprør, og riget er på randen af kollaps. Edvard har arvet tronen efter sin far, men modsat faderen har han intet gjort for at fortjene hverken sin titel, respekt eller folkets troskab

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 01, 2018
TV-tips uge 31
TV-tips uge 33