Menu
Forrige artikel

TV-tips uge 13

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 950

af Christoffer Quist

Onsdag kan man se en spændende dokumentarserie fra 2011, som omhandler historien om det europæiske Melodi Grand Prix. Sang konkurrencen havde ikke bare en stor underholdningsværdi, men var også et led i Den Kolde Krig. Serien er i to afsnit, hvor at det andet afsnit blev sendt lige bagefter. Torsdag kan man se det afsluttende afsnit af serien ”Europas storslåede borge”. En serie som vi har anbefalet før, ville i dette konkludere afsnit konkludere hvordan at borgen var med til at forstå middelalderen. Borgene var ikke bare forsvarsværker, men også magtsymboler. Fredag sparker vi weekenden i gang med ”Danmark mod Danmark - historien som slagmark”. I to programmer vil vores vært Liv Thompson gennemgå den historiske kontekst for et af de største emner i dansk politik i dag, værdipolitikken. Igennem den danske historie, vil der blive analyseret på hvorfor at dansk politik var ved at tage en højredrejning. Det andet afsnit bliver sendt lige bagefter. Lørdag kan man slå over på DR3 for at se den nye dokumentarserie fra 2016 ”Martin uden X”. Hvis man går hele 9 år tilbage husker man en ung mand ved navn Martin Hedegaard, som i 2008 vandt Danmarks første X-faktor. Personligt husker jeg min stedfars begejstring af Martins optræden og sangtalent, og Martin havde også relativ stor succes efter X-faktor. Men hvad skete der egentlig med ham, DR3 har fulgt ham i et år for at se hvad Martin laver i dag. Søndag slår vi tilbage på DRK, for at se første afsnit af dokumentarserien ” Videnskab og tro”. Denne britiske serie fra 2012 undersøger sammenspillet mellem videnskabsteorien og religionen, komplettere de to hindanen eller er de diametrale modsætninger? Mandag starter vi ugen ud med dokumentaren ”I Krigens skygge – Den amerikanske forbindelse”. Dokumentaren omhandler danskerne hjalp den amerikanske regeringen, ved at sende hemmelige dokumenter og andet spionage. Tirsdag kan man se dokumentarserien ”Vores guddommelige verden med Morgan Freeman”. Dette femte afsnit omhandler Apokalypsen og hvordan den er set forskelligt fra kristendommen til jødedommen til Islam.

-          Rigtig god fornøjelse

 

Historien om det europæiske Melodi Grand Prix (1:2)

Kl. 12:00 til 12:55 (0t 55m)

Onsdag på DRK

Australsk dokumentarprogram fra 2011. Alle elsker - eller elsker at hade det store årlige tv-show. I 1956 fik svejtseren Marcel Besancon fra den Europæiske Broadcasting Union den dristige ide at lave en sangkonkurrence, der kunne forene et krigshærget og forarmet Europa. Efterhånden som Den Kolde Krig tog til, blev sangkonkurrencen et vindue til det glitrende og teknologisk overlegne Vesten og et symbol på Vestens frihed modsat den kulturelle undertrykkelse i Østeuropa. Og da det stod klart, at Vesten ville vinde Den Kolde Krig, voksede showet til at blive verdens største show.

Europas storslåede borge (3:3)

Kl. 19:05 til 19:55 (0t 50m)

Torsdag på DRK

Britisk dokumentar fra 2014. Hvert år rejser tusindvis af turister rundt i Europa for at besøge historiske bygningsværker i form af borge, slotte og fæstninger. Dette er historien om den arkitektoniske vision bag de store middelalderlige borge i Europa, som er en vigtig nøgle til at forstå denne periode i historien.

Danmark mod Danmark – Historien om slagmarken (1:2)

Kl. 12:15 til 12:55 (0t 40m)

Fredag på DRK

I to programmer tegner Liv Thomsen den historiske baggrund for den værdikamp, som har været øverst på dagsordenen siden det såkaldte systemskifte 2001. På den ene side er regeringen og Dansk Folkeparti, som ifølge dem selv kæmper for danskheden og mod årtiers kulturelt overherredømme. På den anden side er 'de kulturradikale' - en gruppe af skribenter og kritikere som især ytrer sig i dagbladet Politikens spalter og som har diametralt modsatte holdninger til indvandring, retspolitik, kulturpolitik etc. Med udgangspunkt i en række nedslag i nyere Danmarkshistorie og interview med blandt andre Søren Krarup, Jesper Langballe, Klaus Rifbjerg, Hans Hertel blotter vi uenighederne og viser hvor forskelligt man kan tolke historiens gang.Martin uden X (1:4)

Kl. 17:30 til 18:00 (0t 30m)

Lørdag på DR 3

Kan du huske Martin? Han var 15 år, da han vandt det allerførste X Factor i 2008.
Han fik lyn-succes og solgte 100.000 plader - så hvorfor droppede han rampelyset og karrieren? Og hvad har han lavet i mellemtiden?
Martin Hedegaard fortæller for første gang historien om, hvordan man bliver sig selv, når hele Danmark kender én som 'ham fra X Factor'. DR3 har fulgt Martin i over et år, mens han prøver at slå igennem med sin egen musik under navnet SAVEUS.

 

Videnskab og tro (1:3)

Kl. 11:15 til 12:10 (0t 55m)

Søndag på DRK

Findes der en skaber eller ej? Og hvordan forholder troen eller den manglende tro på Gud sig til videnskabelige spørgsmål som universets skabelse, livets opståen og udvikling, og menneskets bevidsthed? Universet blev til ved en kæmpeeksplosion for 13,7 milliarder år siden, og stjerner, planeter og den kemi, der muliggør liv blev dannet. Så langt er de fleste enige. Men hvad var der før det? Ingenting eller...

I Krigens skygge – Den amerikanske forbindelse

Kl. 13:50 til 14:30 (0t 40m)

Mandag på DRK

Omkring slutningen af 2. verdenskrig etablerer en kreds af indflydelsesrige danskere hemmelige bånd til den amerikanske efterretningstjeneste. Under kodenavne som Babylon, Orange Juice, Lemon Juice og Big Horn fører netværket en alternativ udenrigspolitik for Danmark i den kolde krigs første år.

 

Vores guddommelige verden med Morgan Freeman – Apokalypsen (5:6)

Kl. 20:00 til 21:00 (1t 0m)

Tirsdag på DRK

Forestillingen om Dommedag og verdens ende findes i de fleste religioner. Morgan Freemann undersøger dommedagsprofetierne i islam, kristendom og jødedom, men også hos mayaerne, og forsøger bl.a. at forstå, hvorfor nogle mennesker ligefrem kan længes efter katastrofen.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 04, 2018
TV-tips uge 50
TV-tips uge 17