Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 15

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1224

Af Christoffer Quist

Onsdag sender DRK dokumentaren ”Nazisten der aldrig fortrød”. Søren Kam kom fra ganske gode danske kår og var ikke en person man uddmildbart ville havde mistænkt for at være nazist sympatisør. Men det var præcist hvad han var. Kam ikke bare brændte for nazistpartiet, men han steg også voldsom i rang i det nazistiske-parti. Dette er både historien om Søren Kam, men også hans yderste ekstreme terroraktioner i Danmark. Torsdag slår vi over på DR3 sammen med professor Steven Hawking i dokumentarserien ”Tænk som en videnskabsmand”. I dokumentarserien vil Hawkings vise os, at helt almindelige mennesker som os, kan forstå nogle af de største videnskabelige teorier, som er tænkt af nogle af verdens mest berømte forsker. Fredag slår vi tilbage til DRK for at starte weekenden af med dokumentarserien ”Biblens gåder”. I dette afsnit følger vi professor Tudor Parfitt, som mener at havde lokaliseret Pagtens Ark, hvor de ti bud ifølge biblen, skulle være indgraveret. De andre afsnit af serien bliver sendt lige bagefter, som en del af DRK’s påske tema. Lørdag følger vi op på en serie vil anmeldte sidste uge ”Dirch og de andre”. Dokumentarserien tager et dypper blik på en af Danmarks største skuespillerskatte Dirch Passer og hvordan hans forhold var med andre af stor skuespiller på samme tid. Det sidste afsnit af serien bliver sendt lige bagefter kl 15:40. Søndag vender vi blikket imod dyrenes verden med dokumentarserien ”Dyrenes utrolige evolution”. Dette afsnit undersøger øen Borneo som har været uforstyrret, således at evolutionen har haft frit spil. Mandag starter vi ugen ud med det første af snit af den spændende serie ”De sorte amerikaners historie”. I serien følger vi historikeren Henry Louis Gates som fortæller os denne utrolige lange og mørke historie. Serien omfatter alt fra den første afrikaner som sætter sine ben på amerikansk jord til de store slave revolutioner som ændrede verden. Tirsdag kan man på se dokumentarserien ”En dansker i Hitlers Tyskland”. Allan Hagedorff blev tysk statsborger i 30’erne for at finde sammen med hans livs kærlighed. I hans tid i Tyskland oplever Hagedorff den voldsomme politiske kvældning af det tyske demokrati. Da Hitler griber magten og senere starter Anden Verdenskrig, risikerer Hagedorff liv og lemmer, for at rede dem som den nazistiske regering terroriserer.

-          Rigtig god fornøjelse

Søren Kam: Nazisten der aldrig fortrød

Onsdag på DRK

Kl. 20:30 til 21:30 (1t 00m)

Historien om Hitlers elitesoldat, der blev en af Danmarks mest forhadte mænd.
Den privilegerede grosserersøn fra Charlottenlund melder sig til SS allerede som 18 - årig. Han bliver en nazistisk berømthed og mødte både Adolf Hitler og Heinrich Himmler, men i Danmark var han foragtet og forhadt for sin deltagelse i et brutalt mord på en BT-redaktør i 1943.
Programmet viser private videooptagelser af Søren Kam, der aldrig før har været offentliggjort.


Hawking: Tænk som en videnskabsmand (4:6)

Torsdag på DR3

Kl. 20:00 til 20:45 (0t 45m)

Stephen Hawking er en af verdens førende teoretiske fysikere. Her udfordrer han en gruppe helt almindelige mennesker til at tænke som nogle af historiens største videnskabsmænd for at få svar på, hvorfor der findes liv.


Biblens gåder - Pagtens Ark

Fredag på DRK

Kl. 14:45 til 15:35 (0t 50m)

Kunne Pagtens Ark være endt på et museum i Afrika? Den britiske professor i jødiske studier Tudor Parfitt mener ikke alene at have lokaliseret en af Israels tolv tabte stammer, men også selve Pagtens Ark, der ifølge Biblen skulle indeholde stentavlen med De ti Bud. Men som altid, når virkeligheden rammer myten, kan det ende med en skuffelse!


Dirch og de andre (3:4)

Lørdag på DRK

Kl. 15:00 til 15:40 (0t 40m)

Daimi fortæller om en stor periode i dansk revy, der var domineret af Dirch Passer, Jørgen Ryg og Preben Kaas. Der vises klip fra datidens film, teater og tv. Sendt første gang i 1992.


Dyrenes utrolige evolution II (2:6)

Søndag på DRL

Kl. 20:00 til 21:00 (1t 00m)

På verdens tredjestørste ø, Borneo, har mutationer og evolution fået frit løb gennem tusindvis af år. Det har skabt et unikt dyre- og planteliv, der ikke findes andre steder på jorden. Her danner verdens højeste regnskov ramme om flyvende mutanter, dyr med overdrevne træk og bizarre partnerskaber mellem planter og dyr.


De sorte amerikaneres historie (1:6)

Mandag på DRK

Kl. 20:55 til 21:50 (0t 55m)

Historikeren Henry Louis Gates fortæller de sorte amerikaneres 500-årige historie fra slaveri til frihed og fra bomuldsplantagerne til Det Hvide Hus. Den første afrikaner, der satte foden på amerikansk jord, kom sammen med spanske opdagelsesrejsende og var en fri mand. I 1600-tallet begyndte slavehandlen så småt og blev snart sat i system. I slutningen af 1700-tallet fik en række revolutioner i Amerika, Frankrig og Haiti stor betydning for de afrikanske amerikanere og for slaveriet i Amerika.

En dansker i Hitlers Tyskland

Tirsdag på DRK

Kl. 16:45 til 17:25 (0t 40m)

I Allan Hagedorffs ungdom blev Tyskland hans andet fædreland og det var også her han mødte sit livs kærlighed. Gennem 30erne og 40erne boede han i Leipzig og så hvordan Hitlers Tyskland både opstod og til sidst også brød sammen. Under krigen hjalp han med stor risiko for sit eget liv både danske og tyske jøder der blev sendt i Kz-lejr. Allan Hagedorff er i dag 89 år og bor på Ærø.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips uge 41
TV-tips uge 46
TV-tips uge 21