Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 17, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1516

 

Af Christoffer Quist

Onsdag man se andet afsnit af den britiske dokumentarserie fra 2017 ”De hemmelige milliardaftaler”. Serien undersøger nogle af de største omvæltninger, vores økonomiske system har gennemgået i den moderne tidsalder. I dette afsnit bliver der set nærmere på, hvorfor vi gik væk fra at benytte os af kontanter i vores dagligdag, og erstattede dem med plastikkort og online transaktioner. Torsdag kan man se det sidste afsnit den nye danske dokumentarserie ”Pandaerne kommer - diplomater i pels”. Efter at Danmark har modtaget to pandaer af den kinesiske regering, har der i medierne været meget fokus på hvilken stor ære, sådan et lån er, og hvilken vigtig diplomatisk betydning dette vil bringe med sig. Men der er også en anden og mørkere side af pandaaffæren. Fredag starter vi weekenden med første afsnit af den britisk dokumentar fra 2016 ”Stephen Hawking: Jagten på en ny Jord”. Den nu afdøde Stephen Hawking er vores vært, imens han tager os med på en forståelsesrejse, hvor vi bliver stillet ansigt til ansigt med et ubehageligt faktum. Der er en stor mulighed for, at vores verden inden for en overskuelig årrække ikke længere kan blive ved med at være vores hjem. Men Hawking viser han os andre alternativer ude i det store verdensrum. Lørdag kan man se den britisk dokumentar fra 2018 ” Ruslands krig mod kvinder”. Der er desværre ved at fremkomme en forfærdelig tendens i det russiske verdensbillede, hvor ligestillingsmomentum bliver sat i bakgear. Vi er i selskab med Stacy Dooley, som er rejst til Rusland, hvor hun har øjenvidnes beretninger om de forfærdelige forhold, nogle russiske kvinder kalder for hverdag. Søndag kan man se alle tre afsnit af dokumentarserien produceret af BBC fra 2016 ”New Zealand - eventyrets øer”. I serien får vi et særligt indblik i et af de mest fascinerende naturområder. Dokumentarserien, med dens flotte visuelle billeder, viser os et New Zealand fra sin vildeste og mest utæmmede side. Mandag starter vi den nye uge med endnu en britisk dokumentar fra 2014, ”Byen der forsvandt i havet”. Og nej, her er ikke tale om legendebyen Atlantis, men den meget virkelige Havnebyen, Herakleion. Herakleion var oprindeligt bygget på en række af øer og flodbanker omkring Nildeltaet. Men udover de historiske kilder er det eneste som er fundet af byen, arkæologiskeskatte fra havet. Så hvordan endte denne antikke havneby i Middelhavet. Tirsdag vender vi blikket imod vores egen moderne tidsalder, med den amerikanske dokumentar fra 2018, ”Sekten der lod sine børn dø”. I Amerika er religionsfriheden en af byggestenene for landet fundament, hvad der ellers er en positiv tanke, har desværre fatale konsekvenser for en del af børnene i staten Idaho.

Rigtig god fornøjelse.

 

De hemmelige milliardaftaler (2)

Onsdag 24. april på DR2 16:50 – 17:35

Britisk dokumentarserie fra 2017.

Hemmelige milliardaftaler påvirker alt - vores arbejde, forståelse af penge og sundhed. I 2015 blev kontantbetalinger, for første gang i historien, overhalet af betalingskort og kontaktløse transaktioner. Denne digitale betalings-revolution kom fra de store tech-giganter, hvis plan det var at udrydde rede penge. Her udforsker journalist Jacques Peretti, hvorfor vi har vendt ryggen til kontanter, og hvad det er, vi erstatter dem med.

 

Pandaerne kommer - diplomater i pels (3:3)

Torsdag 25. april på DR2 16:05 – 16:50

Den røde løber skal rulles ud, Dronningen skal komme, og der skal festes i dagevis, når pandaerne kommer. Men inden det kan ske, må Statsministeren gribe ind for at undgå at stå i en pinlig situation overfor kineserne, der sender pandaerne hertil som deres ypperste symbol på venskab med Danmark.

 

Stephen Hawking: Jagten på en ny Jord (1:2)

Fredag 26. april på DR3 16:20 – 17:10

Stephen Hawking er sikker på, at overbefolkning, klimaændringer, en eventuel atomkrig og et muligt sammenstød med en asteroide vil gøre vores nuværende klode så ubeboelig, at menneskeheden må søge ud i rummet for at finde et nyt sted at bosætte sig. Han mener, at vi er nødt til at forlade Jorden inden for de næste hundrede år, og er i fuld gang med at undersøge mulighederne i det uendelige univers.

 

Ruslands krig mod kvinder

Lørdag 27. april på DR3 14:20 – 15:10

Den britiske journalist, Stacy Dooley, rejser til Rusland for at undersøge det officielle Ruslands nuværende holdning til kvinder, og landets tilsyneladende tilbagevenden til såkaldt traditionelle værdier. I en ny lovgivning har man afkriminaliseret visse former for vold i hjemmet. Stacey taler med russiske feminister og kvinder. der har søgt tilflugt i sikre huse på grund af hustruvold, og som på forhånd har opgivet at anmelde voldsmanden.

 

New Zealand - eventyrets øer (1:3) (2:3) (3:3)

Søndag 28. april på DR2 15:30 – 18:00

Dokumentarserie fra BBC fra 2016.

Efter at have været isoleret fra resten af verden i over 80 millioner år har livet på New Zealand gået sine egne bizarre veje. Her spiller livet efter et andet regelsæt end resten af verden i form af pingviner i skoven, papegøjer i sneen og forhistoriske rovdyr. Deres liv er underlagt nogle af jordens mest voldsomme naturkræfter med hundredvis af kogende gejsere, syreholdige søer og sneklædte bjerge.

 

Byen der forsvandt i havet

Mandag 29. april på DRK 20:00 – 21:00

Havnebyen Herakleion sov i århundreder under Middelhavets bølger - indtil et hold af havarkæologer gør et utroligt fund i 2000. Ud for den egyptiske kyst finder de resterne af byen uberørt og velbevaret med templer, statuer, huse og både. Et unikt øjebliksbillede af det ældgamle egyptiske liv. Hvad fik den bemærkelsesværdige by til at forsvinde i havet?

 

Dokumania: Sekten der lod sine børn dø

Tirsdag 30. april på DR2 20:45 – 22:30

I Idaho er religionsfrihed vigtigere end liv. Her kan forældre ikke retsforfølges, hvis de nægter deres børn lægehjælp i Guds navn. For medlemmerne af Kristi Efterfølgere er medicin Satans værk. En overbevisning, der har dødelige konsekvenser for menighedens børn. Nu forsøger folk udefra at hjælpe børnene, som de mener er udsat for farer - mens den lokale sherif starter en efterforskning af børnedødeligheden. Er mørket ved at sænke sig over kirken og dens tro?

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 38, 2020
TV-tips, uge 20, 2020
TV-tips, uge 7, 2020