Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 25, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1116

 

Af Christoffer Quist

Onsdag begynder vi denne uges tv-tips med den amerikanske dokumentarserie fra 2012 ”80’erne: De nye supermagter”. Vi befinder os i en tid, hvor Den Kolde Krig hersker. Et af amerikanernes våben under krigen er bl.a. deres populærkultur, som strømmer til hele verden og især det østlige Europa. Dette er også en tid, hvor de to supermagter forsøger igennem forhandlinger at dysse ned for atomkrisen. Torsdag kan man se det tredje afsnit af den underholdende danske dokumentarserie ”Muldens mysterier”. Dette afsnit har undertitlen ”Nazisternes hemmelige våben”, da seriens amatørarkæologer får til opgave at undersøge den gamle Luftwaffehovedkvarter ved Skanderborg. Tyskerne havde under besættelsen etableret en flybase ved Skanderborg, som havde stor strategisk betydning for krigen. Fredag indleder vi weekenden med den britiske dokumentarserie fra 2015 ”Sydkorea - fra land til by”. Sydkorea er kendt for mange ting, ikke kun at være det vestlige modsvar til sin nordlige nabo. Det er et land med en rivende teknologisk udvikling, men som på samme tidspunkt har et landbrug, som nogle steder næsten er feudalt og har været uberørt i mange år. Lørdag kan man få en fremragende indsigt i, hvem Ruslands præsident er med den amerikanske dokumentar fra 2017 ”Putin ifølge Oliver Stone”. Den kendte filmskaber Oliver Stone, er igennem en længere række interviews kommet tættere på den mystiske figur, som er Vladimir Putin. De diskuterer både toppolitiske emner og formår også at komme ind på den lidt mere pjattede side af Putin, en dokumentar som er værd bruge to timer på. Man skal dog lige holde sig for øje, at den er i fire dele, de to første bliver sendt sent denne lørdag. Søndag slutter vi weekenden af med den nye britiske dokumentar fra 2018 ”John & Yoko - Above Us Only Sky”. I dokumentaren får vi den ikke før fortale historie om John Lennons 1971 album ”Imagine”, samtidig med at vi undersøger forholdet mellem Lennon og Yoko Ono. Mandag begynder vi den nye uge med den amerikanske dokumentarserie fra 2017 ”Magten over tronen - Dynastiernes blodige intriger”. Vi følger den 24-årig Karl 6. af Frankrig, som langsomt, men sikkert, var ved at blive sindssyg. Dette kastede det franske imperium ud i en katastrofal situation, da Frankrigs arvefjender udnyttede den svage kongemagt. Tirsdag kan man se det første afsnit af den danske dokumentarserie ”Historien om den norske kongefamilie”. Dokumentarserien starter ud som en ren Askepot fortælling. Den norske kronprins Harald, forelsker sig i købmandsdatteren Sonja, i 1959. Men modsat Askepot, har hans far indvendinger, han har svært ved at se at hans søn skulle giftes med en af ringere rang.

Rigtig god fornøjelse

 

80'erne: De nye supermagter

Onsdag 19. juni  på DRK 16:55 – 17:40

Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, hvor den amerikanske populærkultur bliver global. Samtidig forsøger præsident Ronald Reagan at nå frem til en løsning på Den Kolde Krig og de dertilhørende spændinger mellem verdens supermagter - USA og Sovjetunionen.

 

Muldens mysterier - Nazisternes hemmelige våben (3:6)

Torsdag 20. juni på DRK 19:10 – 19:57

Skanderborg bunkerne blev bygget af det tyske luftvåben - Luftwaffe - under 2. verdenskrig som en del af deres hovedkvarter. Skanderborg lægger nemlig strategisk godt, og da man frygtede en invasion fra de allierede via Jylland, rykkede man i 1943 hele Luftwaffes hovedkvarter hertil.
Men allerede i 1942 byggede tyskerne en radarstation lige udenfor byen, og det er her, vi slipper vores dygtige amatørarkæologer løs i dagens udgave af Muldens Mysterier. Hvem mon finder det bedste spor efter de nazister, vi ved, levede og arbejde her.

 

Sydkorea - fra land til by

Fredag 21. juni på DR2 11:45 – 12:35

Sydkorea (Korea) er i dag mest kendt for sin popkultur, biler og lækre mad. Men det er også et land med en 5000 år gammel historie, storslået natur og hvis teknologiske udvikling stormer frem. Her rejser vi gennem verdens mest innovative nation - fra de hektiske storbyer til de uberørte landområder. En rejse, der forbinder fortid, nutid og fremtid.

 

Putin ifølge Oliver Stone (1:4)

Lørdag 22. juni på DR2 00:35 – 01:30

'Hvis det er rigtigt, at Vladimir Putin er en stor fjende af USA, så skulle vi i det mindste forsøge at forstå ham', siger den kontroversielle amerikanske filmskaber Oliver Stone, der i løbet af de sidste to år har haft mere end et dusin samtaler med den russiske præsident, Vladimir Putin. Emnerne for samtalerne var mangeartede og gik fra forholdet mellem USA og Rusland og anklagerne mod Rusland for at have blandet sig i det amerikanske valg til Nato, borgerkrigen i Syrien og i Ukraine. Men Putin fortæller også om sin egen vej til magten, om sit personlige forhold til de sidste fire amerikanske præsidenter og Edward Snowdons asyl i Moskva. Og så er der de mere muntre indslag, som da Stone introducerer Putin for Stanley Kubrick koldkrigssatire 'Dr. Strangelove' fra 1964.

 

John & Yoko - Above Us Only Sky

Søndag 23. juni på DRK 12:45 – 14:15

John Lennon og Yoko Ono mødes, øst møder vest, og to strålende kunstneriske begavelser finder sammen og inspirerer hinanden både personligt og professionelt. Resultatet blev bl.a. 'Imagine' fra 1971 med den legendariske fredssang. Historien om sangen fortælles ved hjælp af nyt arkivmateriale og interview med Yoko Ono, sønnen Julian og mange af de mennesker, der stod parret nær i perioden.

 

Magten over tronen - Dynastiernes blodige intriger (2:4)

Mandag 24. juni på DRK 20:45 – 21:30

Som 24-årig mister Karl 6. af Frankrig sin forstand - og bringer den franske trone i fare. Det udløser en borgerkrig mellem burgunderne og armagnacerne, som Henrik 5. af England udnytter. Hundredårskrigen blusser op igen og tvinger Frankrigs gale konge til at afgive sin trone til England, når han dør. Hør, hvordan tørsten efter magt blandt datidens fyrster ændrede Europas grænser, når de episke historier rekonstrueres her.

 

Historien om den norske kongefamilie (1:7)

Tirsdag 25. juni på DRK 13:20 – 14:20

Kronprinsen og frøken Haraldsen.

Det var kærlighed ved første blik, da de mødte hinanden i 1959, alligevel skulle de gennem ni års kamp med kongen og den norske regering, før de kunne sige ja til hinanden. Historien om kronprins Harald og købmandsdatteren Sonja er et drama fyldt af personlige og politiske dilemmaer.
Nordvision fra Norge.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 33, 2019
TV-tips, uge 8, 2020
TV-tips, uge 13, 2019