Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 27, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 858

 

Af Christoffer Quist

Onsdag begynder vi ugen med to udsendelser fra serien ”Danske mord”, hhv. om mord ved hypnose og et brændt lig. Torsdag kan man se en dokumentarserie, som ikke har været blevet sendt på DRK i lang tid, ”Flådens historie”. Vi er i selskab med Troels Kløvedal, som tager os med lige i Tordenskjolds fodspor. Vi kommer også forbi den berømte engelske søhelt Lord Nilson og slaget på reden.  Fredag starter vi weekenden med første afsnit af dokumentarserien ”Fantastiske Forvandlinger III - Danmark I”. Ane Cortzen er vores vært, som tager os igennem en rejse hvor vi blandt andet ser byerne Helsingør og Odense gennemgå enorme kulturelle forandringer. Lørdag er der mulighed for at se det femte afsnit af dokumentarserien ”Gamle Danmark”. Vi er i selskab med forfatter og fortæller Paul Hammerich, i serien, som blev sendt første gang i 1984. Vi befinder os i tidsperioden 1953-60, H.C. Hansen er statsminister, med det formål at styrke velfærden. Men ikke alt er fryd. Vigtige forhandlinger falder til jorden og kommunistpartiet er ved at få et fodfæste i landet. Søndag slutter vi weekenden med en helt ny amerikansk dokumentar fra 2019 ”Kheopspyramidens gådefulde afsløringer”. Pyramiderne har altid fascineret det moderne menneske. Det faktum, at disse enorme monumenter blev bygget i oldtiden uden nogen form for moderne teknologi, er ufatteligt. Men ved hjælp af ikke før set kildemateriale, har vi nu et svar på, hvordan dette kunne lade sig gøre. Mandag begynder vi den nye uge med det første afsnit af den amerikanske dokumentarserie fra 2014 ” Vejen til Konstantinopel”. Igennem seks programmer har vi fornøjelsen at være i selskab med den britiske historiker Jonathan Phillips, som er vores vært. I dette første afsnit ser vi nærmere på Betlehem, hvor han sætter fokus på evangelierne betydning. Tirsdag slutter vi af med at teste vores historieviden i quizprogrammet ”Hvornår var det nu det var”. Med Hans V. Bischoff som vært, er der ikke det historiske tema, som ikke bliver vendt. Og det er en oplagt mulighed for selv at lege med, når gæsterne bliver quizzet i et af Danmarks ældste quizshows.

-          Rigtig god fornøjelse.

 

Danske mord

Onsdag 3. juli på DRK kl. 17

To udsendelser fra serien – dels Hypnosemordene, dels Det forkullede lig. Følg politiets arbejde i 1951 og 1978.

 

Flådens historie (4:7)

Torsdag 4. juli 2019 på DRK kl. 13.55

Fra Tordenskiold til Englandskrigene.

Troels Kløvedal er denne gang draget til Dynekilden Fjord i Sverige, hvor søhelten Tordenskiold fik sin største sejer 8. juli 1716. I Kongedybet i København fortæller Kløvedal om Englandskrigene, og vi besøger Rigsarkivet, hvor Lord Nelson berømte brev fra Slaget på Reden 1801 opbevares, og som den dag i dag stadig lugter af krudtrøg fra søslaget. Vi er desuden til bal på Tranekær Slot, hvor Peter Willemoes og Grundtvig danser om den samme kvinde.

 

Fantastiske Forvandlinger III - Danmark I (1:6)

Fredag 5. juli på DRK kl 16.55

Tag med arkitekt og designer Ane Cortzen, når hun i en ny sæson besøger nogle af verdens mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger.
Helsingør er forvandlet fra værftsby til kulturby, mens Odenses fortid som tekstilmekka ligeledes har banet vejen for dens kulturelle fremtid. På Borreby ved Skælskør har en ny generation taget over, og så er to Københavnske kirker blevet afkristnet og er genopstået med helt nye funktioner.

 

Gamle Danmark (5)

Lørdag 6. juli 2019 på DRK kl. 14.10

Situationens generalstab 1953-60.

Med H.C. Hansen som statsminister styrede samfundet mod større velfærd. Men regeringen blev sat på hårde prøver, da overenskomstforhandlingerne brød sammen i 1956. H.C. Hansen regerede på Christiansborg, men kommunistlederen Aksel Larsen på gaden. Oprørske arbejdere proklamerede "situationens generalstab" og udløste den hidtil eneste generalstrejke efter krigen.

 

Kheopspyramidens gådefulde afsløringer

Søndag 7. juli på DRK kl. 16

(Decoding the Great Pyramid)
Kheopspyramiden er en af verdenshistoriens store gåder. Den vejer seks millioner ton og er den eneste, som er tilbage af oldtidens syv vidundere. Hvordan lykkedes det egypterne at opføre den enorme bygning uden moderne præcisionssystemer eller værktøj? Var de tusindvis af arbejdere, der løftede stenene, slaver eller frivillige? Gennem en nyfunden logbog afslører forskere byggehemmeligheder, og hvordan det massive projekt transformerede Egypten.

 

Vejen til Konstantinopel (1:6)

Mandag 8. juli på DRK kl. 13

Den britiske historiker Jonathan Phillips fortæller i seks programmer om kristendommens tornede vej fra Mellemøsten til Konstantinopel. Phillips begynder sin rejse i Betlehem, og går med evangelierne som guide i Jesus fodspor fra hans fødsel og opvækst til hans gerninger, lidelser og genopstandelse.

 

Hvornår var det nu det var

Tirsdag 9. juli på DRK kl. 9.05

Spørgeleg om årstal med Hans V.Bischoff som vært og indslag om vild travlhed i lufthavnen i Kastrup i gamle dage, om kulinarisk kunst i glas og ramme, om Christiania, om kold luft i HT, om Norges konge på Themsen og om Brødrene Bisp.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 51, 2018
TV-tips, uge 6, 2020
TV-tips, uge 17, 2019