TV-tips uge 30
Menu

TV-tips uge 30

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 949

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man se det første afsnit af dokumentarserien "Dronning Ingrids børnebørn". I serien får vi igennem Ingrids børnebørn førstehåndsberetninger, som førhen ikke har været for offentlighedens øre. Serien har også fået lov til at benytte private film og billeder fra kongefamilien. Torsdag kan man se den konceptserien fra 2012 "Danske Mad Men". I dette afsnit beskæftiger serien sig med KiMs storebror Jørgen, som næsten alle dansker kender fra Kims chips reklamer. Indenfor reklameverden var KiMs sammen med DSB og Jysk nogle af de første til at eksperimenter med reklamepersona. Modsat Jysk og DSB er Jørgen fremstillet meget usympatisk, men det er den persona som har kørt i længst tid. Serien vil forsøge at gå bagom Jørgen, og vil vise manden bag reklamen. Fredag starter vi weekenden med den amerikanske dokumentar "Den første månerejse". Apollo 8 satte kurs imod månen. Dokumentaren vil vise, hvor stor en bedrift månerejsen egentlig var, især når man tænker på den teknologi, der var til rådighed i 1960'erne. Lørdag kan man se det andet sidste afsnit af serien "Flådens historie". I dette afsnit går turen til Grønland hvor vores vært, Troels Kløvedal, er med ombord på Vædderen, hvor han får et indblik i vores nuværende søværn. Kløvedal snakker også med forskere, hvor han bl.a. får et historisk indblik i hvad søværnet lavede under anden verdenskrig. Søndag slår vi om på National Geographic for at se det første afsnit af serien "Sandheden bag den amerikanske mafia". Serien benytter sig af, tidligere hemmelige optagelser, sjældent sete klip fra arkiverne og en spændende fortællestil til at vise seerne historien om USAs organiserede kriminalitet. I stedet for en direkte kronologi handler hvert afsnit om en ikonisk historie eller person (f.eks. Gottis), der fungerer som springbræt for den overordnede historie om den italienske mafias storhed og fald i USA. Mandag starter vi ugen med at blive på National Geographic for se serien "Kosmos: En rejse i tid og rum". Den anerkendte astrofysiker Neil deGrasse Tyson tager os i denne serie med på en rejse ud i det uendelige kosmos. Tirsdag slår vi tilbage til DRK, for at se det første afsnit af "Dagbog fra Woodstock". Man havde forventet et publikumsantal på henved 100.000 personer, men der kom ca. 450.000 personer. Vejene nær festivalen var fyldt med biler og unge som forsøgte at komme frem til festivalpladsen. Med sit budskab "Three days of peace and music" var Woodstock med til at repræsentere et af højdepunkterne indenfor hippiekulturen og tidsånden i slutningen af 1960'erne. Serien beskæftiger sig med førstehåndskilder i form af dagbogs skrifter, interviews og meget mere.

-          Rigtig god fornøjelse

 

Dronning Ingrids børnebørn (1:5)

Kl. 15:50 til 16:20 (0t 30m) Onsdag på DRK

I fem unikke programmer fortæller Dronning Ingrids ti børnebørn om deres mormor - som de alle kalder hende uanset det sprog, de taler til hverdag. Journalisten Ole Damgaard har talt med de unge i New York, London, Barcelona, Höven i Tyskland, på Gråsten Slot og Christian VIII's Palæ, hvor Kronprins Frederik fortalte os om sin mormor, inden han rejste til Grønland. Programmerne indeholder private film og fotos, der ikke tidligere har været offentliggjort i TV.

 

Danske Mad Men: Kims

Kl. 12:05 til 12:35 (0t 30m) Torsdag på DRK

Han er fed, han er grim og så er han usympatisk. KiMs storebror Jørgen, er en ret aparte reklamepersonlighed - med succes. Han bliver opfundet i en kreativitetsrus, men da ideen skal præsenteres for KiMs ejere i Norge, kan de overhovedet ikke lide det de ser. I Danske Mad Men får du historien om, hvordan en modig dansk chipsdirektør, trods pres fra fabrikkens ejere, kommer til at være skyld i at reklamestjernen Henrik Juul, og filminstruktøren Søren Fauli kan skabe en reklameføljeton, der har kørt i 16 år.


Den første månerejse

Kl. 19:00 til 19:55 (0t 55m) Fredag på DRK

Juleaften 1968 tændte millioner af mennesker verden over for deres tv for at følge den åndeløst spændende direkte udsendelse fra månens bagside, som den blev set fra Apollo 8, det første bemandede rumskib, der forlod Jordens tyngdefelt og kom i kredsløb om mÃ¥nen.


 

Flådens historie (6:7)

Kl. 09:05 til 10:05 (1t 00m) Lørdag på DRK

Dansk Ekspeditionshistorie på Grønlands østkyst og Slædepatruljens historie.

Troels Kløvedal sejler med Vædderen, så langt det er muligt rundt om Grønland, hvor søværnet gør suverænitetshåndhævelse og støtter Slædepatruljen Sirius. Kløvedal taler med forskere, han møder på sin vej. Vi hører om Lauge Kochs enestående ekspeditioner, om Danmark Ekspeditionen 1906-08 og om nazisternes indtrængen på Nordøstgrønland under 2. Verdenskrig. Med helikopter besøger vi de sagnomspundne Tobias Øer, der hele tiden dukker op og forsvinder igen.


Sandheden bag den amerikanske mafia (1)

Kl. 15:00 til 16:00 (1t 00m) Søndag på National Geographic

Først i 1970'erne var den amerikanske mafia urørlig. Men da FBI-agenten Joe Pistone infiltrerede mafiaen, var det begyndelsen til enden.


Kosmos: En rejse i tid og rum (8:13)

Kl. 08:00 til 09:00 (1t 00m) Mandag på National Geographic

Astrofysikeren Neil deGrasse Tyson er vært, og Seth MacFarlane er producer, når den berømte videnskabsserie genopstår i optimeret form.


Dagbog fra Woodstock - fredag (1:3)

Kl. 16:40 til 17:35 (0t 55m) Tirsdag på DRK

Den 15. august 1969 samledes en halv million mennesker på en bar mark nær den lille by Woodstock for i tre dage at mixe love & peace med bevidsthedsudvidende stoffer til verdens hidtil største rockkoncert. D. A. Pennebakers legendariske musikdokumentar om Woodstock festivalen blev i 1994 delt i tre dele og suppleret med nye interview. Fredagen bød på Richie Havens, Country Joe, John Sebastian, Incredible String Band, Bert Summer, Tim Hardin, Ravi Shankar, en stenet Arlo Guthrie og en Joan Baez, der talte til de mange mennesker, som om hver enkelt af dem var en nær ven.

 

Se relaterede artikler
TV-tips, uge 13, 2018
TV-tips uge 05, 2018
TV-tips uge 08, 2018