Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 31, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1027

 

Denne uges TV-tips indeholder mange forskellige historiske temaer: Arkitektur og byplanlægning, 1980’erne, en amerikanske sekt, detektorførere i konkurrence, flugtruter i Slovenien og Watergate. God fornøjelse med tv-kigningen.

 

Arven fra kongerne (6:6)

Enevældens franske genistreger.

DR K 31. juli 15:25

I 1700-tallet blev mange udenlandske kunstnere inviteret til Danmark, deriblandt franskmanden Nicolas-Henri Jardin. Han satte skik på slotshaven i Fredensborg og var derudover arkitekt på en række kongeslotte og andre kendte danske bygninger. I en årrække funklede han som en af de absolutte stjerner inden for kunst og arkitektur i Danmark. Men så gik hans planer med Marmorkirken i vasken, og karrieren sluttede sørgeligt.

 

Det fantastiske byliv - Mexico City (6:6)

Canadisk dokumentarserie fra 2018.

DR K 1. august 20:45

Byliv har afgørende betydning for borgernes trivsel. Den dansk-canadiske byplanlægger Mikael Colville-Andersen udforsker, hvordan man skaber et moderne og menneskevenligt bydesign. I Mexico City oplever han en storby, der har formået at bevare en egen identitet og et unikt byliv.

 

Husker du... 1988

DR K 2. august 18:00

Starten på TV2, postrøveriet i Købmagergade og en vovet AIDS-kampagne er nogle af begivenheder vi allesammen snakkede om i 1988. I aftenens program fortæller Chefkriminalinspektør Per Larsen om opklaringen af postrøveriet og Blekingegadebanden og Jens Gaardbo beretter om starten på TV2. Mød eller gense endvidere Claus Borre, Eddie the Eagle, Kim Schumacher og andre af de personer, som huskes for de store
og pudsige begivenheder det år

Efterfulgt af Husker du… 1989

 

Vanviddet i Waco (1:2)

Amerikansk dokumentar fra 2018.

DR2 3. august 00:30

Han var årsag til den mest dødbringende belejring i amerikansk historie. David Koresh - selvudråbt Messias i den amerikanske sekt Branch Davidian, hvis konflikt med myndighederne førte til åbent skyderi med FBI i 1993. Mere end 80 mennesker, herunder flere børn, blev dræbt, da politiet stormede sektens lejr i Waco, Texas. Nu, 25 år efter tragedien, fortæller overlevere historien - hvoraf flere stadig mener at 'Koresh' var Guds sendebud.

 

Muldens mysterier - De spanske lejesoldater (1:6)

DR K 4. august 14:20

I Muldens Mysterier får Liv Thomsen og arkæolog Lars Grundvad hjælp af en flok detektorførere til at afdække hidtil uopdagede sider af Danmarkshistorien.
I dette afsnit skal det handle om de spanske lejesoldater, der slog sig ned på Langeland i 1808. De sydlandske charmører gjorde med deres mærkelige spisevaner og flamboyante manerer stort indtryk på øens unge piger - hvilket de mange nutidige efterkommere da også er et levende beviser på.
Men hvor opholdt soldaterne sig helt præcist? Og hvad mon de to hold amatørarkæologer finder, når de afsøger Stengade Skov i jagten på at gøre dagens bedste fund og dermed vinde dysten?

Efterfulgt af anden udsendelse i serien.

 

2. Verdenskrigs store flugtruter - Slovenien

Britisk dokumentar fra 2018.

DR K 5. august 21:30

Under 2. Verdenskrig flygtede mange allierede krigsfanger gennem ukendt terræn og fjendeland for at nå tilbage til deres egne. Det var aldrig gået uden modige, lokale modstandsfolks hjælp. I Slovenien flygtede mere end firs krigsfanger fra Stalag 18D. De tilbagelagde mere end 200 kilometer gennem et uvejsomt terræn og måtte ud over elementernes rasen også forsvare sig mod tyske patruljer, baghold og forræderi.

 

Watergate-skandalen (1:6)

Amerikansk dokumentarserie fra 2019.

DR2 6. august 17:15

Løgne, indbrud og hemmelige båndoptagelser. Watergate-skandalen rullede i årene 1972 til 1975 og førte til præsident Nixons afgang. Ved hjælp af nye interviews med nøglepersoner bringes et nyt perspektiv på den komplekse politiske sag. Hvordan håndterede medierne, det politiske system, domstolene og individuelle ledere den mest dybtgående krise i USA's historie?

 

[Historie-online.dk, den 31. juli 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 37, 2019
TV-tips, uge 25, 2020
TV-tips, uge 17, 2020