Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 32, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1096

 

I ugens historiske flow-TV-tips skal vi bl.a. en tur til Kina, hører på svenske huse og ser på danskernes boliger, møder den unge Karl Marx og kommer til Woodstock.

 

Flugtkongen 

DRK, 7. august kl.20:00

I 1949 flygter indbrudstyven Carl August Lorentzen igennem en 18 meter lang tunnel fra Horsens Statsfængsel. Det tog ham knap et år at grave tunnelen trods livsfare og sammenstyrtninger. Men hvem var manden bag Danmarkshistoriens længste og mest spektakulære tunnelflugt egentlig? Og hvordan lykkedes det Lorentzen at bygge tunnelen, som arkæologer for nyligt forsøgte at genfinde under den gamle fængselsgård i Horsens fængselsmuseum.

 

Kina - En fascinerende rejse fra øst til vest (1:2)

DRK, 8. august kl.. 20:45

Amerikansk dokumentar fra 2015.

Kina - verdens mest folkerige land. En nation bygget på traditioner og innovative opfindelser. Mod vest er landskabet præget af både is og ørken. Mod øst ligger Kinas største byer, hvor der bor der flere mennesker end i hele USA. Her udforskes, hvordan landet med rekordfart har udviklet sine byer og infrastruktur. Og hvordan Kinas stærke traditioner har formet landskabet og gjort det unikt og genkendeligt - især fra luften.

 

Hvis vægge kunne tale (1:8)

DRK, 9. august kl. 13:10

Svensk reportageserie fra 2016.

Hvad ved du om det hus, du bor i? Hvem har boet der før dig, og har det altid set ud, som det gør i dag? Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer? Historiker Christopher O'Regan og bygningskonservator Erika Åberg hjælper både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde. Efter 30 års tornerosesøvn er det tid til, at en fin slægtsgård i Häckelsäng udenfor Gävle skal have nye ejere. Emma Norelius har netop arvet huset, som hun hele sit liv har betragtet som sit drømmehjem. Christopher går i gang med at grave dybt i historien for at give nyt liv til Emmas slægtninge, mens Erika Åberg vil starte med at opdatere husets funkiskøkken til moderne standarder.

 

Den unge Karl Marx

DRK, 10. august kl. 20:00

Fransk-tysk autentisk drama fra 2017.

I 1844 møder den 26-årige Karl Marx den socialistiske teoretiker Friedrich Engels i Paris. Engels er voldsomt interesseret i arbejderklassens elendige leveforhold og kritiserer kapitalismen. Marx fascineres af Engels, der leverer de sidste brikker til Marx' verdensbillede. Sammen påbegynder de en årelang kamp for at bringe arbejderbevægelsen ind i den moderne æra. En kamp, der munder ud i værket 'Det kommunistiske manifest'.
Medvirkende: August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps m.fl.
Instruktion: Raoul Peck.

 

Gustloffs sidste rejse (1:2)

DRK, 11. august kl. 18:20

Tysk dramaserie fra 2008.

Januar 1945. Den Røde Hær begynder stormen på Hitlertyskland. Halvanden million mennesker begiver sig hovedkulds på flugt i den bidende vinterkulde. Snart er kun en enkelt vej åben: Flugten over Østersøen. Alle strømmer mod Gotenhafen og skibet Wilhelm Gustloff. Skibet bliver et symbol for håb - men forude venter katastrofen.

 

Danskernes bolig (1:6)

DRK, 12. august kl. 15:50

Vi bor i typehuse, villaer, lejligheder, rækkehuse... Hvordan og hvorfor er disse boligformer opstået ? Hvordan er de at bo i ?
I denne serie besøger vi de mest udbredte danske boligtyper for at få et svar på, hvorfor vi danskerne bor som vi gør. Sidse, Jeppe og deres to drenge, er flyttet ind et klassiske Høm typehus for et halvt år siden, og glæder sig nu til et smukt liv.

 

Dokumania: Woodstock - tre dage der forandrede en generation

DR2, 13. august kl. 20:30

Amerikansk dokumentar fra 2019.

Nøgne hippier, store bands og stoffer. I 1969 samledes næsten en halv million mennesker på en mark nord for New York. De kom for at høre deres livs koncert, men oplevede et kulturelt højdepunkt, der kom til at definere dem som generation. Nu, 50 år efter, vender vi tilbage til den ikoniske festival - der på trods af regn, mangel på toiletter og mad, forløb uden problemer. Et skelsættende historisk øjeblik fyldt med kærlighed, fred og musik. 

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 26, 2020
TV-tips, uge 33, 2019
TV-tips, uge 19, 2020