Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 33, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1323

 

Ugens TV-tips indeholder udsendelser om Stonehenge, sex i USA, kvinder og sko, hovedløse lig i York mm., men også spiondramaet fra 1965 med Richard Burton: Spionen der kom ind fra kulden. Så hvis det alligevel regner, kan man lige så godt kigge på skærmen noget af tiden.

 

Gåden om Stonehenge

DRK 14. august kl. 21:50

Dokumentar fra BBC fra 2017.

På trods af mange års undersøgelser er arkæologerne stadig uenige om, hvorfor og hvordan dette overvældende og gådefulde monument blev bygget. Nogle har argumenteret for, at stenenes nøjagtige placering efter vintersolhverv kunne ses som en kalender eller et observatorium. Andre har ment, at det var et tempel til ukendte guder eller et pilgrimssted. Men det nylige fund af en massegrav tyder nu på, at Stonehenge simpelthen kunne være en gravplads fra den yngre stenalder.

 

I forreste linje

DRK 15. august kl. 23:25

Amerikansk dokumentar fra 2016.

Han tog sit kamera med i krig. Tony Vaccaro var infanterist under 2. verdenskrig og tog over 8.000 fotos. De fleste blev taget i kamp og under beskydning og forblev ukendte i næsten 50 år. Her kommer vi tæt på Tony og hans sandfærdige krigsbilleder, der alle ætser sig ind på nethinden. Og hører, hvordan kameraet hjalp ham med at overleve.

 

Spionen der kom ind fra kulden

DRK 16. august kl. 20:55

Engelsk spiondrama fra 1965.

Alec Leamas er leder af den britiske efterretningstjeneste i Berlin under den kolde krig. En dag står han ved Muren og ser sin sidste agent blive skudt ned. Leamas har haft fiasko, men det ser hans chef som en mulighed for at føre DDR's efterretningstjeneste bag lyset. Han opfordrer Leamas til at gennemføre et dobbeltspil, der har til formål at kompromittere og derved styrte den østtyske spionchef.
Alec Leamas: Richard Burton.
Nan Perry: Claire Bloom.
Fiedler: Oskar Werner.
Manuskript: Paul Dehn og Guy Trosper efter roman af John le Carré.
Instruktion: Martin Ritt.

 

Skandalen om luksusfestivalen

DR3 17. august kl. 17:40

De havde købt billet til en luksusfestival i Bahamas, men blev mødt af nødhjælpstelte, våde madrasser og ingen vand. I 2017 annoncerer iværksætter Billy McFarland Fyre Festival. En overklasseoplevelse med god musik, champagne, hvide strande og gourmetmad. Kendte instragram-modeller promoverer festivalen og på ingen tid bliver billetterne udsolgt. Men i stedet for århundredets VIP-fest strander deltagerne på en lille ø under katastrofale omstændigheder.

 

Kærlighed og sex i USA

DR 2 18. august kl. 20:00

Fransk dokumentar fra 2019.

Sexskandaler og kyskhedsbevægelser. Amerikanernes holdninger til sex svinger fra den ene yderlighed til den anden. Her undersøger vi ekstremerne i USA - fra teenagere der sværger til kyskhed og holder sig fra sex før deres bryllupsnat til polyamorøse familier.

 

Gåden om de hovedløse lig fra York

DRK 19. august kl. 20:00

Dokumentar fra BBC fra 2017.

Fundet af firs 2000 år gamle hovedløse lig i en udgravning i den historiske by, York, i England har givet arkæologerne hovedbrud. Det var unge mænd i deres bedste alder, men var det romerske soldater eller barbarer fra nord? Tandanalyser viste, at de kom fra hele det romerske rige, at de havde haft en fattig barndom, men som voksne havde fået en proteinrig diæt. Gravpladsen var unik for Storbritannien, men 2000 kilometer væk i byen Efesos i Tyrkiet fandtes verdens eneste kendte gladiatorkirkegård. Kunne de unge mænd fra York være gladiatorer?

 

Kvinder, sko og sex

DRK 20. august kl. 21:00

Kvinder og sko har altid været en lidenskabelig affære. I denne programserien tager vi affæren alvorligt. For sko betyder meget mere end man umiddelbart skulle tro. I andet afsnit tager vi på tidsrejse. Vi undersøger, hvordan kvinders seksuelle frigørelse har afspejlet sig i skomoden gennem de sidste hundrede år.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 41, 2019
TV-tips, uge 33, 2020
TV-tips, uge 48, 2019