Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 33, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2142

 

I denne uge skal vi både se på og høre om Den spanske Borgerkrig, Jagtslottet på Kalø og Karl Otto Meyer. For slet ikke at tale om de mystiske pandemiske sygdomme, arkæologi i Kina og Buster Keaton.  Og tilbage er så en udsendelse om ingeniørkunstens katastrofer, om genoplivelse af Pompeji og en lækker restaurant i Siena. Så der er nok at holde øje med, når solen bliver for voldsom til udendørs aktiviteter. Og huske så i øvrigt tredje sæson af den fremragende svenske serie ”Familien Lövander”, der omhandler de personer, vi kender fra de to foregående sæsoner, og Stockholm 1968-1971. Serien sendes søndag aften. God fornøjelse!

 

Mysterierne om Danmarks dræbersygdomme (1:4)

DR2, 12. august, kl. 22:00

Asger Juhl og professor i epidemiologi, Lone Simonsen, dykker ned i influenza-pandemien som hærgede i 1889. For Lone har en mistanke om, at det slet ikke var influenza, som folk døde på stribe af, men derimod verdens allerførste coronapandemi. Men har hun ret? Og kan 1889-pandemien fortælle os noget om, hvordan Covid 19 kommer til at udvikle sig i fremtiden?

 

De satte livet på spil (1:2)

DR2, 13. august, kl. 14:55

500 danskere tog af sted for at kæmpe i den spanske borgerkrig 1936-1939. Det var en blodig og kaotisk krig i en tid, hvor alle værdier var i spil. 150 danskere faldt, mens mange af dem, der kom hjem, blev behandlet som kriminelle eventyrere. To døtre fortæller, hvad der drev deres fædre af sted til krigen, og om, hvordan man aldrig talte om det bagefter. En af dem mødte aldrig sin far
Tilrettelæggelse: Lone Leegaard og Mads Baastrup.

 

Restauranter i Europa

DK4, 13. august, kl. 21:55

I en af Italiens smukkeste middelalderbyer, Siena, ligger et helt unikt Osteria, som tager udgangspunkt i de traditionelle retter fra egnen, men med moderne tilberedningsmetoder. Se hvordan køkkenchefen, Matteo, tryller de lækreste retter frem af enkle og gode råvarer fra egnen. Hør samtidig den sjove historie om tilblivelsen af Osteria Da Trombicche, og om byens ældgamle traditionshestevæddeløb, Il Palio, som altid er startskuddet på en god diskussion stamkunderne imellem.

 

Det levende Pompeji

Britisk videnskabsdokumentar fra 2017.

DR2, 14. august, kl. 11:15

Ved hjælp af den nyeste teknik og 3D 'genopliver' journalisten Michael Buerk den berømte by, der blev begravet under asken fra et vulkanudbrud for næsten 2000 år siden. Vi følger et travlt døgn i byen fra pendlen til arbejdet om morgenen, voldsomme sportskampe ved middagstid og et væld af aftenarrangementer, og historierne om, hvordan folk levede, bliver understøttet af den nyeste arkæologiske forskning.

 

Den store Buster Keaton

Amerikansk dokumentar fra 2018.

DR2, 15. august, kl. 11:40

Buster Keaton (1895-1966) var en af USA's mest indflydelsesrige filmskabere og komikere. Kendt for sine stumfilm, falde på halen-komik og sit urokkelige pokerfjæs. Ved hjælp af nyrestaureret arkivmateriale og interviews med venner og samarbejdspartnere hædrer filminstruktøren Peter Bogdanovich det amerikanske komikergeni.

 

Kejsergravens makabre hemmeligheder

Britisk dokumentar fra 2016.

DR2, 16. august, kl. 16:05

Qin Shi Huang var Kinas første kejser. En visionær og nådesløs mand, der forenede syv fjendtlige stater og grundlagde Kina. I dag er hans grav en af vor tids mest kendte arkæologiske sensationer, som dækker 57 kvadratkilometer og gemmer på grusomme fund. Tag med eventyreren Albert Lin, når han udforsker gravkomplekset og afslører de forfærdelige hemmeligheder, der ligger skjult i dybet.

 

Karl Otto Meyer

Dansk portræt fra 2020

DK4, 16. august, kl. 21:50

Dokumentarfilm om den legendariske frontfigur for det danske mindretal i Sydslesvig Karl Otto Meyer. I filmen, der følger ham i de sene leveår, fortæller han sin fascinerende og dramatiske historie om at vokse op som dansker under tysk herredømme, og hvordan det prægede hans kamp for danskheden syd for grænsen.

 

Ingeniørkunstens katastrofer (1:10)

Britisk dokumentarserie fra 2019.

DR2, 17. august, kl. 17:30

Tjernobyl, Challenger, Hindenburg, Deepwater Horizon. Navne, som vi ikke husker for de enorme ingeniørbedrifter, som de i starten var - men for de frygtelige ulykker, som de blev. Denne serie udforsker historierne bag verdens største ingeniørtekniske katastrofer. Hvorfor sank Titanic? Hvordan kunne hundredtusindvis af mennesker blive forgiftet i Bhopal i Indien? Og hvad kan vi lære af disse forfærdelige fadæser?

 

Historien om Jagtslottet på Kalø

Dansk dokumentar fra 2019

DK4, 18. august, kl. 20:30

Historien om Jagtslottet på Kalø er en historie, der tager udgangspunkt i Kalø Slotsruin – som er bygget af kongen i 1300-tallet. Slottet bliver senere privatejet af familien Gyldenløve – der dog river slottet ned, da byggematerialerne skal bruges til at bygge Charlottenborg i København. Der er stadig brug for bygninger til godsdriften – så derfor bliver Kalø Gods bygget i starten af 1700-tallet tæt på slotsruinen. I 1824 køber den tyske familie Jenisch alle herlighederne på Kalø – de flytter ikke selv ind, men tager hertil på jagt og i ferierne – og så må godsforvalteren flytte ud af gemakkerne. Det holder ikke i længden, så von Jenisch beslutter at bygge Jagtslottet i 1899. Denne opgave lægges ud til Hack Kampmann, én af tidens absolut store arkitekter, og maleren Hansen-Reistrup får til opgave at udsmykke "Jagtslottet" - og hvilken udsmykning. (Foto: Nationalpark Mols Bjerge)

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 45, 2020
TV-tips, uge 30, 2021
TV-tips, uge 23, 2021