Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 34, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1452

 

De historiske tips til TV-kigning i den kommende uge indeholder så forskellige ting som biografiske dokumentarer om Richard Holbrooke og Agatha Christie, 60’erne i Danmark, punkens historie, Ægyptens ti plager, en mini-serie fra besættelsestiden og en læges dødelige eksperimenter.

God fornøjelse

 

Mig og 60'erne: Hjemmet

DRK, 21. august kl. 15:20

Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner op for deres private fotoalbum fra 60'erne; årtiet hvor de gik fra børn til voksne.
Det var også årtiet hvor danskerne blev rige, de unge siger fra og mødrene forlader køkkenet og nogle sågar familien.
I dette afsnit går vi tættere på et 60'er hjem, i det årti hvor vi flytter fra kolde små arbejderhjem til moderne boliger med mere plads. Mange af de penge vi pludselig tjener bliver brugt på hjemmet. Teenagerne får deres egne værelser, mor får køleskab, far bil og vor tids største forbrugsfest begynder. For første gang i historien flytter de unge hjemmefra - ikke for at blive gift, men fordi de vil leve deres eget liv.
Mød Ole Henriksen, Bille August, Vibeke Windeløv, Johnny Reimar, Gun Britt Zeller, Maria Stenz, Kirsten Norholdt og Leif Davidsen.

Efterfulgt af ”Mig og 60’erne: Fritid”.

 

Agatha Christie - krimiens ukronede dronning

DRK, 22. august kl. 23:10

Tysk dokumentar fra 2018
(Agatha Christie - Queen of Crime)
Den britiske krimiforfatter Agatha Christie er verdens mest oversatte forfatter. Hendes bøger med hovedpersoner som den excentriske, belgiske detektiv, Hercule Poirot, og den alt andet end snæversynede gammeljomfru, Miss Marple, har solgt mere end en million eksemplarer på verdensplan, og hun anses som grundlæggeren af den moderne, britiske kriminalroman.

 

Diplomaten Richard Holbrooke

DR2, 23. august kl. 13:35

Amerikansk dokumentar fra 2015.

I fem årtier var Richard Holbrooke (1941-2010) blandt USA's mest veluddannede diplomater og spillede en central rolle på store udenrigspolitiske scener fra Vietnam og Bosnien til Afghanistan. Holbrooke opnåede resultater, men endnu vigtigere formede han en generations forståelse af diplomatiets væsentlige rolle og magt.

 

Lægens dødelige eksperimenter (1:3)

DR2, 24. august kl. 11:30

- Stjernelægens hemmeligheder
Svensk dokumentarserie fra 2016.
Den verdensberømte forsker og kirurg Paolo Macchiarini beskyldes for at bruge uhelbredeligt syge mennesker som forsøgskaniner og hans operationer bliver undersøgt af politiet. Da patienterne begyndte at dø voksede kritikken af den verdensberømte svenske kirurg. I stedet for at gå under jorden vælger han at lukke undersøgende journalister ind i sine forskningslaboratorier og operationsstuer. Er han hjernen bag en medicinsk skandale med drab over hele verden? Eller er han på vej til at løse en af medicinens store gåder?

Efterfulgt af del 2 og 3

 

Mørklægning (1:2)

DRK, 25. august kl. 22:40

Til minde om Palle Kjærulff-Schmidt.

Dansk mini-serie fra 1992.
September 1944. I det krigstrætte og forlystelsessyge Danmark er det gode tider for initiativrige folk som filmproducent Otto Baumann.
Men i det skjulte er Baumann omgivet af fjender - han er en gambler, der samarbejder med både besættelsesmagten og modstandsbevægelsen. Da han bliver offer for en brutal forbrydelse, bliver kriminalbetjentene Nielsen og Andersen sat på sagen - men politiet er under tysk opsyn, og inden længe bliver forholdet til besættelsesmagten forværret.

Efterfulgt af del 2

 

Gåden om Ægyptens ti plager

DRK, 26. august kl. 20:00

Dokumentar fra BBC fra 2017.

Historien om Ægyptens ti plager fra Anden Mosebog i Det Gamle Testamente er en storslået og mærkelig beretning om en tyrannisk farao, der holder israelitterne i fangenskab, indtil Moses på Guds ordre lader ti frygtelige plager regne ned over landet. Historien er hidtil blevet opfattet som metaforisk, men mikrobiologen Siro Trevisanato og vulkanologen, David Pyle, mener nu, at en stor naturkatastrofe kan forklare de mærkelige fænomener som vand til blod, frøer, myg, utøj, pest, bylder, hagl, græshopper, mørke og død.

 

Punkens historie (1:4)

DR2, 27. august kl. 14:10

Punkens historie - fra slut-60'erne til i dag.

Eksplosiv, farverig og kontroversiel. Et portræt af en musikalsk chokbølge, der for altid ændrede det kulturelle landskab. I første afsnit fortæller en række af punkens pionerer om genrens rødder i 60'ernes Detroit og 70'ernes New York. Navne som Iggy Pop fra The Stooges, Wayne Kramer fra MC5, Sylvain Sylvain fra New York Dolls, Marky Ramone fra Ramones og Debbie Harry fra Blondie. Serien er produceret af The Godfather of Punk himself - Iggy Pop.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 3, 2020
TV-tips, uge 37, 2019
TV-tips, uge 18, 2019