Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 35, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1153

 

I ugens tips til flow-TV skal vi både møde Martin Luther King, Iggy Pop, Joe Simpson, Dag Hammarskjöld og Henrik Pontoppidan. Og Det gamle Testamente, junglekrig og Danmark i 1980’erne er også nogle af de emner, man kan glæde sig til.

God fornøjelse

 

Gåden om Ægyptens ti plager

DR K 28. august 21:45

Dokumentar fra BBC fra 2017.

Historien om Ægyptens ti plager fra Anden Mosebog i Det Gamle Testamente er en storslået og mærkelig beretning om en tyrannisk farao, der holder israelitterne i fangenskab, indtil Moses på Guds ordre lader ti frygtelige plager regne ned over landet. Historien er hidtil blevet opfattet som metaforisk, men mikrobiologen Siro Trevisanato og vulkanologen, David Pyle, mener nu, at en stor naturkatastrofe kan forklare de mærkelige fænomener som vand til blod, frøer, myg, utøj, pest, bylder, hagl, græshopper, mørke og død.

 

Burmas hemmelige junglekrig (1:2)

DR2 29. august 08:50

Dokumentar fra BBC fra 2015.

I 30 år har den forhenværende bjergbestiger, Joe Simpson, drømt om at gå i sin fars fodspor. Ian Simpsons tjente under 2. Verdenskrig i de britiske specialstyrker, der i 1944 blev kastet ned over Burma og opererede bag de japanske linjer. Joe har allieret sig med den erfarne junglefarer Ed Stafford, men begivenheder i det moderne Myanmar er lige ved at kuldkaste deres planer.

 

Mig og 80'erne (1:4)

DR K 30. august 15:55

"Hjemmet"
Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner op for deres private fotoalbum fra 80'erne; årtiet hvor de gik fra børn til voksne.
Om de var bz'er, yuppie eller fredsaktivist, var det årtiet, hvor de lejer deres første moviebox med vennerne og hvor frygten for AIDS ånder dem i nakken.
I dette afsnit går vi på opdagelse i 80'er-hjem og ser nærmere på, hvordan de- og vi boede og indrettede os i et fattigt og polariseret årti, hvor man enten hyldede fællesskabet og det ikke-kommercielle, eller skurede op for forbruget, installerede solarium over dobbelt senge og for alvor begyndte at dyrkede sig selv.

 

Dokumania: Verdens største mordmysterie - eller mest idiotiske konspirationsteori?

DR2 31. august 13:20

Dansk prisvindende dokumentarfilm fra 2019
Hvem dræbte Dag Hammarskjöld? Mads Brügger og efterforskeren Göran Björkdahl rejser til Afrika for at løse mysteriet. Er der tale om verdens største mordsag eller mest idiotiske konspirationsteori? Men det de finder overgår deres vildeste fantasi.

 

Punkens historie (1:4)

DR2 1. september 12:10

Punkens historie - fra slut-60'erne til i dag.

Eksplosiv, farverig og kontroversiel. Et portræt af en musikalsk chokbølge, der for altid ændrede det kulturelle landskab. I første afsnit fortæller en række af punkens pionerer om genrens rødder i 60'ernes Detroit og 70'ernes New York. Navne som Iggy Pop fra The Stooges, Wayne Kramer fra MC5, Sylvain Sylvain fra New York Dolls, Marky Ramone fra Ramones og Debbie Harry fra Blondie. Serien er produceret af The Godfather of Punk himself - Iggy Pop.

De tre øvrige programmer i serien følger umiddelbart efter.

 

I have a dream - historien om Martin Luther King

DR K 2. september 20:50

Canadisk dokumentar fra 2018.

Den amerikanske baptistpræst, Martin Luther King (1929-68) var fra 1956 en frontfigur i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse. Et engagement der sluttede brat, da han i 1968 blev myrdet af en hvid racist. Arkivfilm og interview med gamle medkæmpere og nutidige aktivister tegner billedet af Martin Luther King og hans store betydning for kampen for de sorte amerikaneres rettigheder dengang og nu.

 

Bøger, der gør en forskel - Henrik Pontoppidan

DR K 3. september 21:00

Pontoppidan er kendt som en af Danmarks største romanforfattere og blev berømt for hans autentiske beskrivelser af daglilivet i Danmark. I dette program undersøger vært Maria Månson, nye litterære vinkler på det kendte forfatterskab.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 41, 2019
TV-tips, uge 24, 2019
TV-tips, uge 13, 2020