Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 38, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 981

 

Denne uges TV-tips har bl.a. fundet frem til en dansk spillefilm om Thulesagen, Shakespeares drama om Richard 3., men også historien om Edward Snowdens flugt, om konkurrencen mellem to italienske stjerneinstruktører, ’Rule Britannia’, Daniels Ellsberg og en spektakulær svindelhistorie. God fornøjelse.

 

Snowdens store flugt

Dansk dokumentar fra 2015

DR2, 18. september, kl. 23:00

Dokumentar-thrilleren 'Snowdens Store Flugt' fortæller historien om, hvordan det lykkedes Edward Snowden at undslippe USAs efterretningstjeneste. For første gang fortæller Snowden i et eksklusivt interview til DR den fascinerende historie om, hvordan han undgik at tilbringe resten af sit liv i et amerikansk fængsel.

 

Fellini versus Visconti

Fransk dokumentar fra 2014.

DR2, 19. september kl. 15:50

To af Italiens største instruktører, Federico Fellini og Luchino Visconti, havde absolut intet til fælles og afskyede hinanden inderligt i mere end tyve år, ligesom de stjal hinandens skuespillere, komponister og teknik. Sammenstødet mellem den aristokratiske Visconti fra Milano og middelklassedrengen Fellini fra Rimini var uundgåeligt. Det handlede om klasse, men også om to kulturer, to umiskendelige talenter - og to meget store selvbevidste egoer!

 

Idealisten

Prisvindende dansk spillefilm fra 2015.

DR K, 20. september, kl. 20:55

Spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men mødes af en mur af tavshed.
Medvirkende: Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen m.fl.
Manuskript: Lars K. Andersen m.fl.
Instruktion: Christina Rosendahl.

 

Richard den 3. på Kronborg 2019

Drama af William Shakespeare

DR K, 21. september kl. 20:00

Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde fri og få den anerkendelse, han længes efter - nemlig kronen, rigets højeste magt. Derfor beslutter han sig for at blive skurk og rydde alle konkurrenter af vejen - én for én.

 

Gensyn med den sidste promenadekoncert 2019

DR K, 22. september, kl. 16:00

Et gensyn med dette års festlige og traditionsrige sidste promenadekoncert i Londons berømte Royal Albert Hall. BBC's kor og orkester spiller musik af bl.a. Bizet, Elgar og Verdi under ledelse af dirigenten Sakari Oramo - og koncerten slutter selvfølgelig med 'Rule Britannia' og 'Pomp and Circumstance'.
Vært: Celine Haastrup.

 

USA's farligste mand

Amerikansk dokumentarfilm fra 2009.

DR K, 23. september kl. 20:50

Historien om militæranalytikeren Daniel Ellsberg, der i 1971 risikerede fængsel på livstid ved at lække en hemmeligstemplet rapport på 7000 sider om Vietnamkrigen. I 1971 var USA dybt involveret i Vietnamkrigen, der var startet på grundlag af en løgn om et nordvietnamesisk angreb på amerikanske krigsskibe i Tonkinbugten. Ved valget i 1969 havde præsident Johnson taget konsekvensen af en stadig mere skeptisk befolkning og genopstillede ikke, mens præsident Nixon blev valgt på et løfte om at afslutte Vietnamkrigen. I stedet udvidede Nixon og hans sikkerhedspolitiske rådgiver og senere udenrigsminister, Henry Kissinger, i al hemmelighed krigen til Cambodia og Laos. Derfor besluttede Ellsberg, der efter mange ture til Vietnam ikke alene havde mistet troen på, at USA kunne vinde krigen, men også var begyndt at tvivle på legitimiteten, at satse alt på at få afsluttet den krig, han selv havde været med til at planlægge.

 

Dokumania: Playboy-svindleren og de forsvunde milliarder

Amerikansk dokumentar fra 2019.

DR2, 24. september kl. 21:00

Hvordan lykkedes det at svindle 3,5 milliarder dollars ud af en malaysisk velfærdsfond? Og hvordan endte en stor del af pengene med at finansiere Scorsese-filmen "The Wolf of Wall Street"? Tre amerikanske journalister optrevler den spektakulære svindelhistorie, hvor trådene leder til den mystiske playboy Jho Low, i hvis selskab det flyder med champagne og kaviar og overdådige fester. Men økonomisk kriminalitet har også sine ofre.

 

 

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 22, 2019
TV-tips, uge 23, 2019
TV-tips, uge 4, 2020