TV-tips uge 41
Menu

TV-tips uge 41

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 841

Af Christoffer Quist

Onsdag kan man på DRK se dokumentar-serien ”70’erne”, der gennemgår nogle af de mest interessante begivenheder og temaer i 70’erne. I dette afsnit er det terrorisme, der er temaet, hvor terrororganisationer som Rote Armee, De røde Brigader, Sorte September, IRA og mange flere, vil blive belyst. Der bliver sendt tre andre afsnit i serien lige bagefter. Torsdag er det muligt at fange 2. afsnit af ”Pesten over Europa”. Serien vil ikke bare gennemgå de fakta, som man ved om pesten. Altså, hvor kom den fra, hvordan påvirkede den Europa, men også hvilken effekt pesten havde på vores kultur, som kan spores til den dag i dag. Fredag starter vi ugen ud med serien ”DR Dokumentaren – Ej blot til lyst”. Skuespillere har siden antikken været populære og beundret af offentligheden. Dokumentarserien skaber et portræt af nogle af de største danske skuespiller, men vil også vise os den tragiske side af medaljen. Lørdag slår vi over på DR1 for at se den brillante serie ”Historien om Danmark”. Dette afsnit er vi rykket frem til 1900-tallet og hvor danskerne er ved at omstille sig til demokrati. Søndag slår vi tilbage til DRK kan man se dokumentarserien ”Store dansker” der i dette afsnit omhandler Erik Scavenius. Hvis der har været en hadet politikkerer i Danmark historie, har det været Scavenius. Han upopularitet opstod efter anden verdenskrig, da han samarbejdede med tyskerne. Personligt har mig og min kollega diskuteret meget om hvorvidt, Scavenius’ handlinger, måske ”skånede” Danmark. Mandag begynder vi ugen i selskab med den britiske historiker Lucy Wormsley, der fortæller om det magtfulde dynasti, der regerede Rusland i 300 år. I serien ” Tsarens imperium”, får vi denne historie om Tsarriget storhed og fald fortalt, og alle tre afsnit bliver sendt lige efter hinanden. Tirsdag kan vi se dokumentarserien ”80’erne”, der er skabt af de samme folk, der lavede den første dokumentarserie, vi fortalt om i denne uges anmeldelser. I dette afsnit ser vi nærmere på mange af de attentat angreb der blev udført i 80’erne, hvor nogle var succesfulde, imens andre ikke var.

-          Rigtig god fornøjelse.

70'erne: Terrorisme

Kl. 10:25 til 11:05 Onsdag den 11. oktober på DRK

På mange måder var 1970'ernes USA lige så dramatiske som 1960'erne. USA tabte sin første krig, led under to energikriser, og havde en præsident, der blev tvunget til at gå af efter en politisk skandale uden fortilfælde. Terrorisme, som vi kender den i dag med bortførelser, flykapringer og bomber, blev født i 1970'erne af grupperinger som Rote Armee, De røde Brigader, Sorte September, IRA, SLA, Weather Underground og terrorister som Carlos, 'Sjakalen'.

Pest over Europa (2:6)

Kl. 13:25 til 14:00 Torsdag den 12. oktober på DRK

Europa var ramt af en katastrofe. Det første pestangreb havde slået millioner ihjel. Folkets vrede var enorm, fordi ingen kunne stille noget op mod sygdommen. Midt i denne vrede opstod legenden om en mand, der gik til angreb på magthaverne. En mand der tog fra de rige og gav til de fattige. Historien om Robin Hood.

DR Dokumentaren - Ej blot til lyst (1:2)

Kl. 15:00 til 16:00 Fredag den 13. oktober på DRK

- om skuespillere i virkeligheden. Skuespillere er vidunderlige, legende, levende mennesker, der er lidt tossede i hovedet, siger skuespilleren Erik Wedersøe. Mød nogle af dem i Per Wennicks portrætserie om livet og skæbnerne i Skuespillerforeningens Hus på Bispebjerg i København. Med humor, selvironi og megen alvor fortæller de om livet på scenen og det virkelige liv udenfor med glæder, sorger, frygt, sygdom og ensomhed.

Historien om Danmark: Det svære demokrati

Kl. 20:00 til 21:00 Lørdag den 14. oktober på DR1

Lars Mikkelsen fortæller om den første halvdel af 1900 tallet. Grundloven er for længst vedtaget, men det er langt fra alle, der mærker noget til det nye demokrati. Det bliver en tid, hvor kvinder og tjenestefolk kæmper for stemmeret og hvor en arbejdersøn bliver statsminister. Det er også nu at grundstenen til vores fremtidige velfærdsstat bliver lagt. Men det er også en tid, hvor to store krige - første og anden verdenskrig - kommer til at true både demokratiet og selve nationens overlevelse.

Store danskere - Erik Scavenius

Kl. 11:50 til 12:30 Søndag den 15. oktober på DRK

Portræt af Erik Scavenius. Danmarks mest forhadte politiker gennem tiderne er Erik Scavenius. Han var politikeren der trykkede hånd med Hitler og udtalte sig beundrende om nazitysklands sejre under Anden Verdenskrig.
Alligevel er historikerne i dag ikke i tvivl. Han var en statsmand af internationalt format, der skånede Danmark for krigens rædsler under både Første og Anden Verdenskrig.

Tsarens imperium - Romanovernes Rusland (1:3)

Kl. 18:00 til 18:55 Mandag den 16. oktober på DRK

Den britiske historiker Lucy Wormsley fortæller om det magtfulde dynasti, der regerede Rusland i 300 år. I 1613 var Rusland uden leder og meget mod sin vilje blev den 16-årige Mikhail Romanov (1596-1645) håndplukket til opgaven. En af hans efterfølgere, den nådeløse og ambitiøse Peter den Store (1672-1725), var fast besluttet på at modernisere det tilbagestående land. For at gøre Rusland til en sømagt anlagde oven i købet en splinterny hovedstad og kaldte den Sankt Petersborg, ikke efter sig selv, men en ortodoks helgen.

80’erne: Attentaternes år

Kl. 10:55 til 11:40 Tirsdag den 17. oktober på DRK

Kom med på en rejse tilbage til 80'erne. Et årti fyldt med beslutninger, personligheder og opfindelser, som ændrede fremtiden. Her ser nogle af tidens største ikoner tilbage på årtiet, der formede os og fortæller om de mest historiske øjeblikke. I 1981 prentede attentatet mod præsident Ronald Reagan sig blandt andet ind i hukommelsen, da han blev skudt i brystet.

 

Se relaterede artikler
TV-tips uge 03, 2018
TV-tips, uge 16, 2018
TV-tips, uge 27, 2018