Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 42, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1102

 

For interesserede i historisk TV har DR K og DR2 i den kommende uge flere tilbud: Dramaserie om Victor Hugo, den norske kongefamilies historie, og fokus to så forskellige amerikanske politikere som Donald Trump og Robert Kennedy. Desuden en interessant udsendelse om restaureringen af et altermaleri, om Danmark i 1918 og om den hippe amerikanske by Portland. Vi må nyde det, så længe DR K findes – fra nytår skal det hele presses sammen på DR2.Så god fornøjelse med tv-kigningen i denne uge.

 

Det store gæstebud - en usædvanlig restaureringshistorie

DR K, 16. oktober, kl. 23:35

Kan man trække et 100 år gammelt og krøllet maleri på 57m2 af en træramme og klæbe det halve millimeter tynde farvelag op på en ny moderne plade, uden at det lider skade? Ja, det kan man, hvis processen er grundigt forberedt.
Det var præcis det, et team af seks konservatorer udførte i Christianskirken i Klaksvík på Færøerne, da de over en periode på ni måneder restaurerede Joachim Skovgaards enorme altermaleri, der oprindeligt var udført som en freske i Viborg Domkirke.

 

Trump-dynastiet: TV-stjernen som blev præsident

Amerikansk dokumentar fra 2019.

DR2, 17. oktober, kl. 23:00

Årtusindskiftet bliver et vendepunkt for Donald Trump. Ikke mindst hans medvirken i reality-programmet "The Apprentice" ændrer hans status til mega-celebrity. Han overvejer for alvor en politisk fremtid, og da han møder Steve Bannon - en politisk aktivist med en vildt udtænkt plan for at slå Hilary Clinton - er sagen afgjort. Donald Trump stiller op til valget som USA's 45. præsident.

 

Victor Hugo - en fjende af staten (1:2)

Fransk dramaserie fra 2018.

DR K, 18. oktober, kl. 20:00

I 1848 er Victor Hugo allerede berømt, selv om han ikke har udgivet noget siden sin datters død fem år tidligere. Den store forfatter deler sin tid mellem sin familie og sine to elskerinder. Da der udbryder revolution, støtter Hugo den nyudråbte republik, selv om han er monarkist. Han kæmper for sociale reformer og frihedsrettigheder, men skuffes slemt over hykleriet og kynismen i det politiske spil. Del 2 af serien følger umiddelbart efter del 1.

 

Historien om den norske kongefamilie (1:7)

Kronprinsen og frøken Haraldsen.

DR K, 19. oktober, kl. 10:55

Det var kærlighed ved første blik, da de mødte hinanden i 1959, alligevel skulle de gennem ni års kamp med kongen og den norske regering, før de kunne sige ja til hinanden. Historien om kronprins Harald og købmandsdatteren Sonja er et drama fyldt af personlige og politiske dilemmaer.
Nordvision fra Norge. Del 2, 3, 4 og 5 følger umiddelbart efter del 1.

 

Robert Kennedys amerikanske drøm

Fransk dokumentar fra 2018.

DR K, den 20. oktober, kl. 11:05

Robert Kennedy (1925-68) var justitsminister i sin brors, præsident John F.
Kennedys regering, da præsidenten blev skudt i 1963. Robert fortsatte ikke under efterfølgeren Lyndon B. Johnson, men valgte at stille op og blive valgt som New Yorks senator i 1965. I de næste år begyndte han at udvikle sin egen politik og forfølge sine egne mål. Hans politiske visioner var måske utopiske og naive, og de delte i hvert fald vandene i en sådan grad, at han ligesom sin bror endte med at blive skudt.

 

For hundrede år siden - Støvletramp og arbejdskamp (1:3)

DR K, 21. oktober, kl. 15:20

I 1918 lever alle i skyggen af krig og revolution. Selv i Danmark, der ellers er blevet kaldt 'et lille smørhul'.
Der er stor angst for, at verden skal gå under, men også kolossale fremskridt og visioner. I tre programmer fortæller Liv Thomsen om danskernes liv for præcist 100 år siden. Det handler om tidens store kampe for bedre levevilkår og om kunst og kulturkamp. Men det handler også om moden, medierne og menneskenes hverdag. Vi dækker årets gang gennem en række unikke arkivfilm og kommer helt tæt på de store og små begivenheder.
Fra januar til december 1918.

 

Portland: Hjemsted for hipsterne

Amerikansk dokumentar fra 2016.

DR2, 22. oktober, kl. 18:50

Når man bor i et land med 50 stater og godt 320 millioner indbyggere, så er der ikke meget at sige til, at diversiteten er stor. Her rejser komikeren Walter Kamau Bell gennem Amerikas forenede stater, hvor han udforsker landets hjørner og dets forskellige nuancer, grupper og subkulturer. Her gør han et stop i det hippe Portland, hvor det vrimler med såkaldte hipstere, der gør alt for at skille sig ud, men er de i virkeligheden så forskellige?

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 44, 2019
TV-tips, uge 15, 2020
TV-tips, uge 17, 2020