Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 49, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 817

 

I ugens flowTV er vi på gravjagt i Egypten, på besøg hos Karen Blixen på Rungstedlund og ude at køre med ”Impossible Railways”. Men der er også noget om kvindeidræt her lige før kvindeholdbold—EM begynder, en norsk videnskabsdokumentar ser på epidemier, og så er der interview med John Lennon. På filmfronten fuldføres Godfather-trilogien, og altid gode Helen Mirren slutter sin fremragende ”Mistænkt”-serie.

 

Fordi du er kvinde: Livet er for kort til kvindehåndbold.

DR2, 2. december, kl. 21:30

Der er meget mandehørm i sportens verden, og der har ikke altid været plads til kvinder. Engang var den almindelige holdning - altså blandt mænd - at idræt var uæstetisk og endda skadeligt for kvinder. I dag er vi klogere. I dette program fortæller blandt andre håndboldlegenden Camilla Andersen om udviklingen. Selvom der er sket store fremskridt siden de danske gymnastikkvinder åbnede OL i 1906, er vi stadig ikke i mål med ligestillingen inden for dansk idræt.

 

På gravjagt i det gamle Egypten (1:2)

DR2, 3. december, kl. 16:20

Britisk dokumentar fra 2018. (Egyptian Tomb Hunting) Faraoer, forbandelser og fortidsskatte. Tag med Tony Robinson, når han tager på gravjagt i Egypten og undersøger nyopdagede oldtidsfund. Fra Kairo til Aswan begraver han næsen i sandet og udforsker gravkamre, der har været forseglet i 1000 år. Urørte mumier. Et 4000 år gammelt hjerte - og hieroglyffer, der kun er set af de egyptere, som oprindeligt skabte dem.

2. del dagen efter, 4. dec., kl 16.20

 

Mistænkt 7: Sidste akt (1:2)

DR1, 4. december, kl. 15:30

Engelsk krimi-miniserie fra 2006. (Prime Suspect 7: The Final Act) I 35 år har den kompromisløse politikvinde Jane Tennison sat karrieren over privatlivet. Nu er omkostningerne for alvor begyndt at vise sig. Jane kæmper med alkoholisme, ensomhed og angsten for at miste sin syge far. Da en 14-årig pige forsvinder, er det en sag for Jane. Men selv om hun prøver at holde job og privatliv adskilt, bliver det klart for alle, at hun er begyndt at kigge lidt for dybt i flasken. Er sidste akt allerede ved at være ovre for Jane Tennison? Helen Mirren er tilbage i sin glansrolle i absolut sidste ombæring af den skelsættende krimiserie. Medvirkende: Helen Mirren m.fl.

2. del 7. december, kl. 15:30

 

Karen Blixen Museum Rungstedlund

DK4, 4. december, kl. 19:05

Karen Blixen Museum Rungstedlund er et museum, der er gjort så levende som muligt, simpelthen fordi det var noget af det, Karen Blixen ønskede - hun kunne nemlig ikke lide museer. Det er et museum - et forfatterhjem - der er indrettet præcist, som da Karen Blixen boede og levede her. Her står den skrivemaskine, som hun har skrevet alle sine verdensberømte historier på. Her er stolen, som Denys Finch Hatton har siddet i, når han besøgte Karen Blixen på farmen i Afrika. Her er rejsegrammofonen, som de havde med på safariture, og så er her friske blomster overalt - Karen Blixen elskede blomster. Se med, når vi kigger indenfor i forfatterhjemmet og hør om den grønne stue, om Ewalds stue, om "Babettes gæstebud", om gardinerne der skulle draperes ud på gulvet - og om Karen Blixens liv og hverdag i Rungsted.

 

The Godfather 3

DR2, 5. december, kl. 17:10

Amerikansk gangsterdrama fra 1990. (The Godfather Part III) Den berygtede, men aldrende mafialeder Michael Corleone har to vigtige missioner i livet: at gøre sit familiedynasti lovligt og at finde en passende efterfølger. Denne efterfølger kunne være den fyrige Vincent Mancini. Men Vincents iltre temperament kan potentielt også spænde ben for Michaels drømme om at gøre familieforetagendet lovligt. Medvirkende: Al Pacino, Andy García, Diane Keaton m.fl. Instruktion: Francis Ford Coppola.

 

John Lennons sidste weekend

DR2, 6. december, kl. 20:00

Amerikansk dokumentar fra 2020. (Lennons Last Weekend) I december 1980 taler John Lennon med BBC-journalisten Andy Peebles efter mere end fem års medietavshed. Det er sidste gang, han deler sine tanker og drømme med verden, før han bliver dræbt. Her får vi historien om Lennons sidste interview, hvor han åbent diskuterer en række emner, han aldrig har talt om før, som opløsningen af The Beatles, forholdet til Paul McCartney, sit stofmisbrug, politik og musik.

 

Eventyrlige jernbaner (1:6)

DR2, 7. december, kl.17:15

Britisk dokumentar fra 2017. (Impossible Railways) Siden den kometagtige stigning af jernbanebyggerier i det 19. århundrede har jernbaner været på forkant med udviklingen i forhold til teknik og transport. Jernbaner har banet sig vej gennem høje bjerge, krydset rivende floder, trængt sig vej gennem det tætteste vildnis og durk gennem byens gader. De fleste byer er afhængige af tog for at kunne fungere, hvad enten de transporterer folk til og fra arbejde, bringer varer til markedet eller turister til de mest seværdige attraktioner.

 

Kampen om livet - hvornår kommer den næste pest?

DR2, 8. december, kl. 10:45

Norsk videnskabsdokumentar fra 2017. (Larger Than Life) Smitsomme sygdomme er en del af livet, så hvornår rammer den næste trussel? Biostatistiker og vært Jo Røislien rejser til Kasakhstan på jagt efter den bakterie, der var årsag til pesten, og står på hovedet i kloaksystemet for at beregne antibiotikarestistens og demonstrerer, hvordan vaccination er et spørgsmål om simpel matematik.

[Historie-online.dk, den 1. december 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 15, 2021
TV-tips, uge 14, 2020
TV-tips, uge 37, 2019