Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 51, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1438

 

Den sidste uge op til juleaften er præget af hele serier om britiske slotte – og det britiske kongehus. Og fra det amerikanske kommer bådce Marvel-superhelte og Tina Turner. Desuden en mindeudsendelse om Lars Larsen – og så skal vi naturligvis hygge os med gode gamle Walt Disneys juleshow, Fra alle os til alle jer. Så kan det blive jul.

Og herefter er der så blot en uge tilbage af DR K’s levetid – kanalen, der har sendt en masse spændende historisk flow-TV. Det skal nu indpasses på DR2 – og det er der jo så meget, der skal, så vi skal nok ikke regne med så bredt et udvalg af udsendelser om historien.

God jul og godt nytår!

 

Tina Turner - Lyden af 80'erne

Britisk dokumentar fra 2016.

DR K, 18. december, kl. 13:40

Tina Turner (f. 1939) er født i Nutbush i Tennessee. I 1958 blev hun gift med Ike Turner og sammen indspillede de en række hits. I 1976 blev de skilt efter et atten år langt voldeligt ægteskab. Det lykkedes Tina Turner at skabe sig en solokarriere, der blev cementeret med albummet 'Privat Dancer' i 1984, der solgte mere end elleve millioner.

 

Britiske slotte - hemmeligheder bag de tykke mure II (1:6)

Britisk historisk dokumentarserie fra 2016.        

DR K, 19. december, kl. 12.20

Tortur, mord og krige. Edinburgh Castle i Skotland er kendt som det mest belejrede og angrebne sted i verden. Historikeren Dan Jones udforsker den gamle fæstning, der var og stadig tjener som militærbase - og som nu er Skotlands mest besøgte turistattraktion.

Efterfølges af afsnittet om Cardiff Castle I Wales og York Castle kl. 13.05 og 13.50.

Dagen efter de tre øvrige afsnit i serien om hhv.Leeds Castle, Lancaster Castle og Arundel Castle i West Sussex, fra kl. 12.15.

 

Superheltenes historie (1:6)

Amerikansk dokumentarserie fra 2017.

DR K, 20. december, kl. 14.45

Tegneserieforlaget Marvel blev grundlagt i 1939, men det var i 1960'erne, at tegneserieskabere som Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko o.a. opfandt nogle af Marvels mest elskede karakterer som 'De fantastiske fire', 'Hulk' og Spiderman'.

 

Royale hemmeligheder: Kongehuset indefra (1:4)

Britisk dokumentarserie fra 2019.

DR K, 21. december, kl. 12:45

Dronningen Elizabeths ægteskab med prins Philip er et af de få britiske royale ægteskaber, hvor kærligheden og pligten går hånd i hånd. Den britiske kong Edward 8. valgte kærligheden frem for pligten, da han abdicerede for at gifte sig med Wallis Simpson. Prins Charles valgte modsat, da han giftede sig med Diana - med katastrofale følger. Tre ud af dronningens fire børn er i dag skilt. Vi kaster nyt lys over de kendte historier i løbet af dronning Elizabeths 67 år lange regeringsperiode.

Efterfølges af de tre øvrige udsendelser i serien.

 

Længe leve - Lars Larsen (1948-2019)

DR2, 22. december, kl. 21:00

At have skabt et enestående erhvervseventyr ud af ingenting og brugt sig selv i Danmarks mest ikoniske tv-reklamer er der ikke mange, der kan bryste sig af - men det kan Lars Larsen. Kom med bagom en mindeværdig karriere og en stor dansker, når "Dyne-Larsens" venner, forretningspartnere og leverandør fortæller om, hvem Lars Larsen var som menneske og erhvervsmand.

 

Kongefamiliens sommerhus - Balmoral Slot (1:3)

Britisk dokumentar fra 2017.

DR K, den 23. december, kl. 13:15

Balmoral slot i det skotske højland er kongefamiliens diskrete tilflugtssted og har været elsket af alle regenter, siden dronning Victoria købte ejendommen for 165 år siden. Det gælder også for dronning Elizabeth 2. og hendes familie. Ved Edward 7.'s abdikation i 1936 blev Balmoral pludselig centrum for en krise. Slottet var den afgående konges private ejendom, og der skulle en del forhandlinger til mellem de to brødre, før den nye kong George 6. fik ejendommen tilbage.

Efterfølges af de to øvrige udsendelser i serien om Balmoral.

 

Disneys juleshow

DR1, 24. december, kl. 16

Fra alle os til alle jer:
Igen i år er der gensyn med Bambi på isen, Lady og Vagabondens spaghettimiddag og Anders Ands kamp med omgivelserne, alt sammen præsenteret af Jesper Fårekylling.
Og naturligvis har Disney som sædvanlig en særlig julegave til seerne.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 30, 2019
TV-tips, uge 33, 2020
TV-tips, uge 05, 2021